Basescu il avertizeaza pe noul ministru Igas: Veti avea o misiune dificila!

×
Codul embed a fost copiat

Prezent la ceremonia de depunere a juramantului, presedintele Traian Basescu i-a spus noului membru al Executivului, Traian Igas, ca are o misiune "extrem de dificila, extrem de grea", mai ales ca trebuie sa fie la inaltimea predecesorului, Vasile Blaga.

Dupa depunerea juramantului de catre noul ministru al administratiei si internelor, Traian Igas, a avut loc o conferinta de presa, la sediul MAI, la care a participat si seful statului, Traian Basescu.

Traian Basescu i-a multumit lui Vasile Blaga pentru ce a facut la Ministerul de Interne si a spus ca prezenta lui in conferinta de presa de la Ministerul Administratiei si Internelor este un semnal ca inca are incredere in MAI.

Preseditele statului a dezvaluit ca asteapta un raport oficial din partea Guvernului, in CSAT, despre protestul ilagal al politistilor din 24 septembrie si ca nu va accepta asistenta politiei in deplasarile oficiale pana la primirea acestui raport.

Traian Basescu a adaugat ca ii intelege pe cei care protesteaza din cauza diminuarii veniturilor. Mai mult, a adaugat seful statului, ii intelege. Insa, asteapta de la acest corp de elita al tarii (n.r. efectivale MAI) sa respecte legea.

Citește și
Crin Antonescu PNL
Crin Antonescu: Acum este momentul unei motiuni de cenzura
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Presedintele a incheiat prin a spune ca, fara asistenta efectivelor MAI in trafic, Romania nu are un presedite mai vulnerabil, ci unul care... sta la semafor.

Dupa depunerea juramantului, noul ministru al Administratiei si Internelor nu a facut nicio declaratie, insa presedintele Traian Basescu a tinut sa spuna cateva cuvinte.

"Incep prin a va felicita pentru desemnarea in functia de ministru al Administratiei si Internelor. Este o misiune extrem de dificila, extrem de grea, si responsabilitatea dumneavoastra de a fi la inaltimea predecesorului va face misiunea si mai grea." - a spus Traian Basescu.

In schimb, presedintele Basescu s-a aratat increzator ca Traian Igas, care are studii de jurist, va intelege foarte bine ce inseamna legea, mai ales ca este la conducerea ministerului de Interne.

"Un minister al carui salariati trebuie sa aiba deplin respect pentru lege, iar comportamentul lor nu trebuie sa lase dubii asupra moralitatii." - a explicat presedintele Romaniei.

Cu putin timp inainte de a depune juramantul in calitate de ministru al Administratiei si Internelor, Traian Igas a declarat presei ca nu s-a gandit niciodata ca va ocupa aceasta functie.

"Nu, nu mi-am pus niciodata aceasta problema, dar in viata trebuie sa iei ceea ce ti se ofera." - a spus Igas.

De asemenea, el a multumit colegilor de partid care l-au propus si a spus ca spera sa duca la bun sfarsit "tot ceea ce a inceput domnul ministru Blaga".

In scurt timp de la demisia lui Vasile Blaga, luni, s-a declansat bursa zvonurilor. Cine urma sa fie inlocuitorul de la Interne? Surse din PDL sustin ca pe lista scurta au figurat: Ioan Oltean, Cezar Preda sau Mircea Toader.

A castigat insa Traian Igas, pe care premierul l-a nominalizat, iar Traian Basescu a semnat decretul de numire.

Nominalizarea lui Traian Igas a reprezentat o surpriza pentru multi dintre democrat-liberali. L-a sustinut insa puternic Gheorghe Falca, primarul Aradului si finul presedintelui Traian Basescu.

Cine este Traian Igas?

Traian Igas va implini 42 de ani peste doar cateva zile, pe 29 septembrie. El a mai detinut un mandat de parlamentar, in perioada 2004-2008, cand a fost vicepresedinte la Comisia pentru administratie publica din Camera Deputatilor.

De asemenea, in perioada 2000-2004 a fost consilier local in orasul aradean Pecica, iar in 2004 a fost consilier in Consiliul Judetean Arad.

In 1998 era vicepresedinte PD, filiala Pecica, iar din 2007 si pana in prezent este vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean al PDL Arad.

Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul pdlsenat.ro, Traian Igas detine trei terenuri, un luciu de apa si doua case in Pecica, judetul Arad, si, de asemenea, are un apartament in municipiul Arad. El mai detine doua autoturisme, precum si bijuterii de 10.000 de euro.

In 2009 el a castigat 62.558 de lei ca senator. De asemenea, nu are datorii sau credite.

Ce variante de inlocuire a lui Vasile Blaga au avut membrii partidului de guvernamant

La sedinta coalitiei de guvernamant de luni dimineata, de la Palatul Victoria, unde Vasile Blaga si-a anuntat intentia de a demisiona, s-au discutat si variantele de inlocuire. La aceste discutii au participat liderii PDL, UDMR si UNPR.

Printre numele vehiculate a fost si cel al lui Gabriel Oprea, actualul ministru al Apararii. Insa aceasta rocada ar fi schimbat compozitia politica a guvernului si ar fi fost nevoie de votul Parlamentului.

Singura varianta in care nu ar fi fost necesar acest vot era aceea in care Vasile Blaga ar fi fost inlocuit cu un alt lider de la PDL.

Conform unor surse din cadrul Partidului Democrat Liberal, atat in discutiile de duminica seara, cat si in cele de luni dimineata, s-a convenit deja ca ministerul de Interne sa ramana la PDL.

In partid erau vehiculate trei nume pentru preluarea functiei: Sorin Frunzaverde, Gheorghe Falca sau Cezar Preda.

Citeste aici totul despre demisia lui Blaga!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Vasile Blaga si-a dat demisia de onoare de la conducerea MAI
Vasile Blaga si-a dat demisia de onoare de la conducerea MAI

UPDATE: Vasile Blaga joaca de astazi in "Cronica unei demisii anuntate". El a renuntat la functia de ministru de Interne, in incercarea de a demonstra ca nu toti subordonatii sai au uitat de angajamentul fata de tara.

Crin Antonescu: Acum este momentul unei motiuni de cenzura
Crin Antonescu: Acum este momentul unei motiuni de cenzura

Dupa ce au asistat la plecarea lui Vasile Blaga din fruntea Internelor, liberalii au decis ca Romania se confrunta cu o situatie dificila, atat din punct de vedere economic, dar si politic. Asa ca PNL a decis sa urgenteze initierea motiunii de cenzura.

Blaga nu s-a mai razgandit in privinta demisiei. PDL a crezut ca da!
Blaga nu s-a mai razgandit in privinta demisiei. PDL a crezut ca da!

UPDATE: Dupa anuntul facut de Vasile Blaga, care si-a dat demisia de onoare de la MAI, vicepresedintele PDL, Cristian Boureanu, a declarat ca nu exclude faptul ca acesta sa revina asupra deciziei de a demisiona de la Interne.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.