Razboi al declaratiilor intre Ponta si Gorghiu, pe tema alocatiilor pentru copii: "Parca se reia campania de minciuni!"

×
Codul embed a fost copiat

Alocatia pentru copii a declansat un adevarat razboi al declaratiilor, pe retelele de socializare, intre premierul Victor Ponta si co-presedintele PNL, Alina Gorghiu.

Cei doi s-au catalogat unul pe altul drept "nestiutoare" sau "mincinos", iar joi, Gorghiu i-a cerut lui Ponta sa dubleze alocatiile, asa cum s-a laudat intr-o postare.

In Romania alocatia pentru copii este de numai 42 de lei pe luna, adica nici 10 euro, cea mai mica din Europa. Pana si copiii bulgari primesc 13 euro.

Gorghiu a aratat ca i se pare ”de toata jena” schimbul de replici pe care premierul Ponta l-a facut, zilele acestea, pe tema maririi alocatiilor copiilor”.

Parca se reia intreaga campanie de minciuni din campania electorala din noiembrie, 2014, atunci era vorba de pensii, acum de alocatii. Vreau sa le spun tuturor, si sa inteleaga toti pesedistii, de la Ponta in jos, faptul ca in Romania, alocatia pentru copii nu a mai fost actualizata de sapte ani de zile si se situeaza sub media europeana, care este la 100 de euro”, a precizat Alina Gorghiu.

Citește și
Alina Gorghiu
PNL vrea comisii de ancheta parlamentara a Guvernului PSD: "Vrem sa ne lamurim daca este vorba de prostie sau hotie"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Ea a dat si exemple privind cuantumul alocatiei in tari europene, aratand ca in Italia, aceasta ajunge la 122 euro, iar in Ungaria, tara ex-comunista, este de 63 de euro, lunar, si de 101 euro, pentru copii cu dizabilitati. Ea a mai spus ca si Bulgaria are alocatia pentru copii mai mare, ajungand la 13 euro, desi salariul, la bulgari, este mai mare ca in Romania. ”Cei 42 de lei alocati copiilor din Romania inseamna mai putin de zece euro. Ponta spunea ca nu exista alocatie sub 84 de lei. Nu mai vreau sa fac demonstratii, dar ma obliga premierul”, a declarat Alina Gorghiu, aratand un fluturas cu alocatia in cuantum de 42 de lei.

”Ideea este ca alocatia, in Romania nu e corelata nici un inflatia, nici cu puterea de cumparare si nici cu cosul zilnic, si mai ales cu necesitatile unui copil la hrana, intretinere si studiu si evident ca avem cel mai mic raport alocatie /salariu din UE, valoarea alocatiei insemnand doar 4% din salariul minim”, a mai afirmat Gorghiu.

Ea i-a transmis premierului Victor Ponta ca, daca deja a marit ”pe Twitter alocatiile, de alaltaieri, il roaga sa faca acest lucru si in viata reala”.

Gorghiu i-a solicitat premierului ”sa formalizeze dublarea alocatiilor, din mediul virtual, printr-un proiect de lege", aratand ca exista in Parlament un proiect al PNL, respins de Senat si care a ajuns in Camera Deputatilor.

”Daca simte nevoia sa urgenteze, sunt absolut convinsa ca mareata statistica, in privinta Ordonantelor de Urgenta ale Guvernului, nu va fi stricata de o ordonanta de urgenta in care sa mareasca aceste alocatii”, a mai spus Gorghiu, precizand ca poate face acest lucru inclusiv intr-o zi de duminica.

”Daca crede ca este o zi in care nu vrea sa deranjeze poporul roman cu anunturi, asa cum a facut in cazul demisiei lui Valcov, il anunt ca asteptam cu interes inclusiv ziua de duminica sa faca acest anunt”, a afirmat copresedintele PNL.

Alina Gorghiu a spus ca, in opinia PNL, ”dublarea alocatiilor nu e o masura compensatorie, ci una obligatorie, un prim pas pentru a se ajunge, in viitor, la suma de 200 de lei”.

Premierul Victor Ponta si liderul PNL Alina Gorghiu au avut, marti, un schimb de replici prin intermediul retelelor de socializare pe tema alocatiei pentru copii, Gorghiu acuzand o "informatie falsa aruncata de dl Ponta in spatiul public" dupa ce acesta a scris ca ea "nu stie ca s-a dublat la 84".

"Greseala D. Gorghiu nu e grava! Grav ca nu stie ca s-a dublat la 84! Si nu stie cat ar costa bugetul daca se fac 200!", a scris Ponta pe Twitter, facand trimitere la un articol de presa potrivit caruia copresedintele PNL Alina Gorghiu a vorbit la o emisiune televizata despre un proiect al liberalilor de majorare a indemnizatiilor pentru copii (de la 46 de lei la 200 de lei), indicand gresit valoarea de 46 de lei, in loc de 42 de lei.

Alina Gorghiu a scris, la randul sau, pe Facebook, acuzand ca Ponta raspandeste o "informatie falsa" si ca Guvernul nu a dublat alocatia pentru copii, care este tot 42 de lei, ci a majorat alocatiile familiilor care au un venit net lunar de pana la 530 de lei pe membru de familie. "Dl Victor Ponta sustine, in scris, pe Twitter, ca Guvernul a dublat alocatia pentru copii. Fals. Nu a dublat alocatia pentru copii, aceasta este tot 42 de roni. Guvernul a majorat nu alocatiile copiilor, ci pe ale familiilor, nu pentru toate, ci doar in cazul acelora care au un venit net lunar de pana la 530 de lei pe membru de familie. Aceasta informatie falsa, aruncata de dl Ponta in spatiul public, este dovada ca Prim-ministrul Romaniei nu se poate opri in a minti populatia Romaniei", a sustinut Gorghiu.

Proiectul de lege al liberalilor pentru cresterea alocatiei la 200 de lei a picat in Senat dupa ce reprezentantii Guvernului au spus ca nu exista fonduri. Proiectul este acum la Camera Deputatilor, iar liberalii le cer colegilor din PSD sa il aprobe intr-o forma cu cresteri in trepte, prima fiind dublarea la 84 de lei pe luna.
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
PSD si PNL pregatesc o
PSD si PNL pregatesc o "curatenie de primavara". Politicienii promit ca nu vor avea compasiune pentru colegii lor in culpa

Social democratii si liberalii si-au suflecat manecile si se lauda ca se pregatesc de curatenia de primavara.

PNL vrea comisii de ancheta parlamentara a Guvernului PSD:
PNL vrea comisii de ancheta parlamentara a Guvernului PSD: "Vrem sa ne lamurim daca este vorba de prostie sau hotie"

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a anuntat ca formatiunea sa solicita infiintarea a doua comisii de ancheta in Camera Deputatilor si Senat, pe tema cheltuirii Fondului de rezerva a Guvernului si a situatiei Autostrazii Comarnic-Brasov.

Gorghiu il acuza pe Ponta ca incalca legea: Stabiliti alegerile partiale in sedinta de Guvern, altfel mergem in justitie
Gorghiu il acuza pe Ponta ca incalca legea: Stabiliti alegerile partiale in sedinta de Guvern, altfel mergem in justitie

Copresedintele PNL Alina Gorghiu i-a trimis, marti, o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta in care ii cere ca, in sedinta de Guvern de saptamana aceasta, sa decida privind organizarea alegerilor partiale.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.