Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Trump i-ar fi cerut fostului sef FBI sa opreasca anchetarea lui Michael Flynn: "Acest presedinte e un dezastru ambulant"

donald trump

Ziua si scandalul la Washington. New York Times scrie ca presedintele Donald Trump i-a cerut in februarie fostului director FBI sa opreasca ancheta privind legaturile unui consilier de-ai sai, Michael Flynn, cu Rusia.

Desi Casa Alba a negat, afirmatiile au provocat un nou val de critici la adresa presedintelui. Iar noua controversa intervine in timp ce consilierii sai incercau sa convinga publicul ca presedintele NU i-a dezvaluit informatii secrete ministrului de externe al Rusiei.

Cotidianul New York Times citeaza rapoarte FBI in care fostul director a biroului, James Comey, relata continutul unei intalniri cu presedintele american in Biroul Oval, in luna februarie. Potrivit documentelor, Donald Trump i-a cerut sa puna capat anchetei ce il viza pe Michael Flynn, pe atunci consilier pentru securitate al presedintelui. Flynn era suspectat de legaturi cu ambasada rusa, iar a doua zi a si demisionat. Casa Alba neaga ca presedintele ar fi formulat o asemenea cerere, dar democratii cer deja sa-l audieze pe Comey.

Chuck Schumer, liderul democratilor din Senat: "Domnule presedinte, intr-o saptamana plina de dezvaluiri, intr-o zi in care credeam ca situatia nu poate deveni mai grava, a devenit. Am fost zdruncinat de afirmatia ca presedintele ar fi incercat sa puna capat unei anchete FBI care il privea pe un colaborator apropiat al sau."

Aceste dezvaluiri le dau apa la moara celor care il acuzau pe Trump ca l-a demis pe directorul FBI tocmai din cauza acestei anchete. Si vin in timp ce Casa Alba incerca sa stinga alta controversa, legata de informatiile presupus secrete pe care Trump i le-ar fi impartasit ministrului de externe al Rusiei. Era vorba de un complot ISIS ce viza avioane de pasageri, iar informatia ar fi provenit de la un partener al Statelor Unite - Israelul. Criticii l-au acuzat pe Donald Trump ca a pus astfel in pericol cooperarea cu partenerii externi.

Generalul Generalul H.R. McMaster, consilier pentru securitate nationala: “Nu erau lucruri care nu se stiau deja din relatari publice. Presedintele nici macar nu stia de unde provine informatia. Nu a fost informat care e sursa si metoda prin care a fost obtinuta informatia."

Si Moscova i-a luat apararea lui Donald Trump. Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin a declarat ca intregul scandal e o "aiureala".

Dar sunt tot mai multe voci care il acuza pe Trump ca e iresponsabil. Comisia de Informatii a Camerei Reprezentantilor l-a convocat la o audiere pe seful CIA, pentru a vedea ce anume i-a spus Trump ministrului rus si daca era sau nu secret. Iar fostul sef al CIA l-a criticat foarte dur pe presedinte.

Leon Panetta, fost director CIA: "Acest presedinte este un dezastru ambulant. L-am vazut. Trebuie sa aiba niste limite. Presedintele Statelor Unite nu poate face sau spune ce ii trece lui prin cap. Acesta nu este un reality-show, iar aici nu vorbim de o vedeta oarecare."
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 17 Mai 2017
Citeste mai multe despre: donald trump, Michael Flynn, ancheta, casa alba, rusia,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed