Trump i-ar fi cerut fostului sef FBI sa opreasca anchetarea lui Michael Flynn: "Acest presedinte e un dezastru ambulant"

Ultimul update: Sambata 20 Mai 2017 07:05
Data publicarii: Miercuri 17 Mai 2017 07:46
Categorie: Internaţional
donald trump

Ziua si scandalul la Washington. New York Times scrie ca presedintele Donald Trump i-a cerut in februarie fostului director FBI sa opreasca ancheta privind legaturile unui consilier de-ai sai, Michael Flynn, cu Rusia.

Desi Casa Alba a negat, afirmatiile au provocat un nou val de critici la adresa presedintelui. Iar noua controversa intervine in timp ce consilierii sai incercau sa convinga publicul ca presedintele NU i-a dezvaluit informatii secrete ministrului de externe al Rusiei.

Cotidianul New York Times citeaza rapoarte FBI in care fostul director a biroului, James Comey, relata continutul unei intalniri cu presedintele american in Biroul Oval, in luna februarie. Potrivit documentelor, Donald Trump i-a cerut sa puna capat anchetei ce il viza pe Michael Flynn, pe atunci consilier pentru securitate al presedintelui. Flynn era suspectat de legaturi cu ambasada rusa, iar a doua zi a si demisionat. Casa Alba neaga ca presedintele ar fi formulat o asemenea cerere, dar democratii cer deja sa-l audieze pe Comey.

Chuck Schumer, liderul democratilor din Senat: "Domnule presedinte, intr-o saptamana plina de dezvaluiri, intr-o zi in care credeam ca situatia nu poate deveni mai grava, a devenit. Am fost zdruncinat de afirmatia ca presedintele ar fi incercat sa puna capat unei anchete FBI care il privea pe un colaborator apropiat al sau."

Aceste dezvaluiri le dau apa la moara celor care il acuzau pe Trump ca l-a demis pe directorul FBI tocmai din cauza acestei anchete. Si vin in timp ce Casa Alba incerca sa stinga alta controversa, legata de informatiile presupus secrete pe care Trump i le-ar fi impartasit ministrului de externe al Rusiei. Era vorba de un complot ISIS ce viza avioane de pasageri, iar informatia ar fi provenit de la un partener al Statelor Unite - Israelul. Criticii l-au acuzat pe Donald Trump ca a pus astfel in pericol cooperarea cu partenerii externi.

Trump l-a primit pe Erdogan la Casa Alba, iar cei doi s-au laudat reciproc: "O mare onoare" si "Triumf legendar"

Generalul Generalul H.R. McMaster, consilier pentru securitate nationala: “Nu erau lucruri care nu se stiau deja din relatari publice. Presedintele nici macar nu stia de unde provine informatia. Nu a fost informat care e sursa si metoda prin care a fost obtinuta informatia."

Si Moscova i-a luat apararea lui Donald Trump. Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin a declarat ca intregul scandal e o "aiureala".

Dar sunt tot mai multe voci care il acuza pe Trump ca e iresponsabil. Comisia de Informatii a Camerei Reprezentantilor l-a convocat la o audiere pe seful CIA, pentru a vedea ce anume i-a spus Trump ministrului rus si daca era sau nu secret. Iar fostul sef al CIA l-a criticat foarte dur pe presedinte.

Leon Panetta, fost director CIA: "Acest presedinte este un dezastru ambulant. L-am vazut. Trebuie sa aiba niste limite. Presedintele Statelor Unite nu poate face sau spune ce ii trece lui prin cap. Acesta nu este un reality-show, iar aici nu vorbim de o vedeta oarecare."
 

donald trump Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Fiul si nepotul presedintelui SUA, Donald Trump, au venit in secret in Romania. Ce locuri au vizitat fara a fi recunoscuti

Fiul si nepotul presedintelui SUA, Donald Trump, au venit in secret in Romania. Ce locuri au vizitat fara a fi recunoscuti

Trump l-a primit pe Erdogan la Casa Alba, iar cei doi s-au laudat reciproc:

Trump l-a primit pe Erdogan la Casa Alba, iar cei doi s-au laudat reciproc: "O mare onoare" si "Triumf legendar"

Limita de 4 minute la discursurile de la summitul NATO, ca sa nu se plictiseasca Trump.

Limita de 4 minute la discursurile de la summitul NATO, ca sa nu se plictiseasca Trump. "Parca avem de-a face cu un copil"

Trump ar fi dezvaluit Rusiei informatii strict secrete. Presedintele SUA isi contrazice echipa si spune ca este

Trump ar fi dezvaluit Rusiei informatii strict secrete. Presedintele SUA isi contrazice echipa si spune ca este "dreptul" sau

Donald Trump

Trump l-a făcut "prost nerecunoscător" pe tatăl unuia dintre baschetbaliştii reţinuţi în China

Moarte misterioasă a unui bărbat eliberat din Coreea de Nord

Toto Riina, unul dintre cei mai temuți „nași” mafioţi, înmormântat discret

Putin le cere companiilor ruse să fie pregătite pentru creșterea producției de război

Doi australieni, izolați patru zile pe plafonul unei mașini, încojuraţi de apă şi crocodili

Daniel, românul ”cerșetor intelectual” din Milano: ”Lumea mă cunoaște și îmi împrumută cărți”

Kim Jong-un

Coreea de Nord îi transmite un nou avertisment lui Donald Trump. ”Este o provocare serioasă”

Teoriile conspirației susțin că John F. Kennedy a fost asasinat de propria soție

Corespondent Sky News, luat cu asalt de mulțimea care sărbătorea în stradă demisia lui Robert Mugabe

Întâlnire trilaterală Rusia-Turcia-Iran la Sochi, privind readucerea păcii în Siria

Emmerson Mnangagwa, fostul vicepreședinte al Zimbabwe, propus pentru funcția de președinte

Erdogan acuză Occidentul: Exportă tot felul de elemente bolnave în lumea islamică