Criza din Ucraina. Mii de protestatari au luat cu asalt aseara o cladire ocupata de peste 200 de forte speciale

×
Codul embed a fost copiat

In capitala Ucrainei s-au inregistrat noi ciocniri intre demonstranti si fortele de ordine.

DUMINICA, 26 IANUARIE

07:00 Mii de protestatari au lansat sambata seara asaltul Casei Ucrainene, o cladire situata in centrul Kievului si in care momentan se afla sute de reprezentanti ai fortelor speciale Berkut, relateaza Itar-Tass.

Protestatarii au spart geamuri si au fortat usile cladirii, folosind lomuri si lopeti.  Unii, scandand "Traiasca Ucraina!", au aruncat spre fortele de ordine cu petarde si pietre. Fortele speciale Berkut au replicat cu gaze lacrimogene.

Potrivit publicatiei ucrainene Gazeta.ua, protestatarii au cerut ca fortele de ordine ca paraseasca aceasta cladire.

Citește și
ucraina proteste
Casa Alba ameninta Ucraina cu sanctiuni, daca nu inceteaza violentele. Promisiunea facuta de presedintele Ianukovici
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Caza Ucraineana este un centru care se specializeaza in organizarea de expozitii, forumuri si congrese. Cladirea de cinci etaje se afla in Piata Europeana din centrul Kievului. Anterior, aici era sediul Procuraturii si al unei sectii de politie.  In timpul Revolutiei Portocalii, in Caza Ucraineana se afla biroul electoral al lui Viktor Iuscenko.

SAMBATA, 25 IANUARIE

19:46 Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici i-a propus sambata opozantului Vitali Klitschko sa devina vicepremier, transmite AFP.

17:50 Manifestantii reuniti in Piata Independentei din centrul Kievului, dar si cei din cladiri publice ocupate vor fi considerati de catre politie ca facand parte din "grupari extremiste", a avertizat sambata Vitali Zaharcenko, ministrul ucrainean de Interne, relateaza AFP.

"Lasati radicalii (...) si plecati intr-un loc sigur", a indemnat ministrul, citat intr-un comunicat, acuzand ca doi politisti au fost sechestrati de catre activisti din cadrul opozitiei si au fost eliberati, ulterior, acestia prezentand urme de "tortura".

14:00 Un barbat ranit miercuri in cursul confruntarilor violente dintre manifestanti si politie, in centrul Kievului, a murit sambata la spital din cauza ranilor, a declarat o sursa medicala pentru AFP.

Pana in prezent, autoritatile au anuntat doua victime, ucise prin impuscare, iar opozitia cinci.

"Prezenta mai multe rani, a fost supus mai multor operatii, dar a murit la spital", a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a serviciilor medicale din Kiev.

Partidul nationalist de opozitie Svoboda a anuntat ca este vorba despre Roman Senyk, in varsta de 45 de ani, ranit la nivelul plamanilor in cursul unor asalturi efectuate de catre politie miercuri impotriva manifestantilor de pe strada Grusevski, scena unor confruntari violente incepand de duminica si pana joi.

11:40 Un opozant ucrainean a povestit intr-o conferinta de presa cum a fost umilit de catre politie

Un manifestant care sustine opozitia ucraineana, batut si umilit de catre fortele speciale ale politiei, s-a declarat vineri hotarat sa continue sa lupte impotriva puterii din Ucraina, relateaza AFP.

"Intentionez sa continui sa pregatesc revolutia", a oferit asigurari Mihailo Gavriliuk, in varsta de 34 de ani, intr-o conferinta de presa  O inregistrare video, postata joi pe YouTube, surprindea un barbat dezbracat complet, in zapada, cu urme de lovituri pe corp, si politisti din cadrul unitatilor Berkut fotografiindu-l. Ministerul de Interne a prezentat scuze pentru fapte "inadmisibile" si a promis o ancheta.

Gavriliuk a povestit ca a fost arestat in cursul confruntarilor violente dintre politie si manifestanti care au avut loc incepand de duminica si pana joi la Kiev, soldate cu cel putin cinci morti, potrivit opozitiei.

"Dupa ce m-au prins, m-au lovit cu bastoane peste picioare, in cap, pe piept", a declarat el.

"Dupa ce m-au batut, m-au dezbracat complet si m-au trantit pe jos", a povestit tanarul.

"In timp ce ma aflam la pamant, mi-au pus piciorul pe cap, ca jucatorii de fotbal, si s-au fotografiat", a continuat el.

Originar din partea de vest a tarii, "ucrainofona", Gavriliuk a declarat ca a fost supus acestor umilinte din motive politice, politistii, care vorbeau ruseste, parand sa vina din estul Ucrainei, o regiune "rusofona" si mai degraba apropiata de Moscova.

El s-a prezentat ca fiind cazac, referindu-se la tarani ucraineni care, in secolele al XVI-lea si al XVII-lea, au creat tabere militare in sudul Ucrainei, cu scopul de a se elibera de dominatia rusa si poloneza.

"Sunt un cazac, am depus un juramant si voi apara poporul ucrainean", a subliniat el.

Tanarul a declarat ca politisti i-au taiat cu cutitul mesa tipica cazacilor, dupa care i-au cerut sa strige "Iubesc (trupele speciale) Berkut", lucru pe care a refuzat sa-l faca.

Dupa ce a fost "rapit" de catre politie, el a fost batut pana cand si-a pierdut cunostinta, iar dupa aceea a fost dus la spital si eliberat


 

07:30 Protestatarii au incendiat anvelope si au ridicat o baricada de flacari intre ei si politistii veniti sa restabileasca ordinea.

Potrivit unui corespondent al agentiei Interfax, citat de Mediafax, manifestantii au aruncat cu pietre si cocteiluri Molotov in directia fortelor de ordine - care au ripostat si ele cu violenta aruncand cu grenade asurzitoare, gaze lacrimogene si folosind gloante de cauciuc, relateaza Russia Today.

 

Intr-un comunicat de presa, Ministrul de Interne al Ucrainei a denuntat atitudinea protestarilor care, spune el, "au inceput sa provoace politia".

Premierul Poloniei, Donald Tusk, a facut la randul sau un apel catre comunitatea europeana. El indeamna statele membre sa pregateasca un plan pentru a evita o posibila destramare a Ucrainei, impartita intre cetatenii pro-europeni si cei care sustin apropierea de Rusia. Joi, la Kiev va ajunge si o delegatie de 12 europarlamentari.

VINERI, 24 IANUARIE 2014

17:30 Ianukovici avertizeaza ca va recurge la "toate mijloacele" daca opozitia nu accepta un acord

Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a avertizat ca va utiliza "toate mijloacele" impotriva manifestantilor daca nu se va ajunge la un acord cu opozitia.

Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, va efectua o remaniere guvernamentala saptamana viitoare si va modifica legile contestate de opozitie, in contextul amplei crize politice de la Kiev.

Deciziile vor fi validate formal saptamana viitoare, cu ocazia unei sesiuni extraordinare a Parlamentului ucrainean.

Ianukovici a facut aceste declaratii dupa intrevederea pe care a avut-o cu Stefan Füle, comisarul UE pentru Extindere.

17:00 Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a sunat joi pe presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, pentru a-i cere sa retraga legile care prevad sanctiuni dure pentru participantii la proteste.

Opozitia ucraineana a cerut demisia Guvernului si a presedintelui si organizarea de alegeri generale anticipate.

Protestele de la Kiev s-au amplificat si au devenit violente dupa ce presedintele Viktor Ianukovici a promulgat o serie de masuri legislative care prevad sanctiuni dure impotriva organizatorilor si participantilor la mitingurile de protest, permitand autoritatilor sa intervina brutal impotriva manifestantilor.

Cinci protestatari au murit in confruntarile cu fortele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alti aproximativ 300 au fost raniti. Uniunea Europeanã s-a declarat "socata" de violentele din Ucraina, avertizand Kievul cu "posibile actiuni" si "consecinte" asupra relatiilor bilaterale.

08:46 Activisti ucraineni au luat cu asalt, in noaptea de joi spre vineri, Ministerul Agriculturii, situat pe principalul bulevard din centrul Kievului, potrivit unor surse concordante, potrivit Mediafax.

"Activisti din cadrul miscarii Spilna Sprava (Cauza comuna) tocmai au ocupat sediul Ministerului Agriculturii" de pe strada Hresciatik, la aproximativ 100 de metri de Piata Independentei, numita si Maidan, un loc simbolic al miscarii de contestare a regimului, in ultimele doua luni, a anuntat Oleksandr Daniliuk, liderul miscarii, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook.


Live streaming video by Ustream

08:23 Liderii opozitiei ucrainene si-au exprimat dezamagirea, joi seara, dupa negocierile cu presedintele ucrainean Viktor Ianukovici, care s-au soldat cu concesii modeste, si au facut apel catre manifestanti sa ramana mobilizati, insa fara varsari de sange, potrivit Mediafax.

Dupa patru ore de negocieri, unul dintre liderii miscarii de contestare, Arseni Iateniuk, a apreciat ca exista "sanse mari" pentru "a pune capat baii de sange".

Insa, putin mai tarziu, el s-a aratat mai temperat, la fel ca si alti lideri din cadrul opozitiei, in fata miilor de manifestanti reuniti in Piata Independentei.

"Stiu cat de tensionata este situatia, stiu cat de mari sunt asteptarile, stiu cat de mult sunteti dezamagiti", a declarat fostul boxer Vitali Kliciko.

"Singurul lucru pe care l-am obtinut de la intrevederea cu Ianukovici este o promisiune de eliberare a tuturor militantilor", a afirmat el, anuntand ca presedintele a respins propunerile de prezentare a demisiei.

JOI, 23 IANUARIE 2014

UPDATE 23:14 Vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a sunat joi pe presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, pentru a-i cere sa gaseasca o "solutie pasnica" la criza din tara sa, a anuntat Casa Alba, relateaza AFP.

"Vicepresedintele i-a cerut presedintelui Ianukovici sa ia masuri pentru a pune capat violentei si sa raspunda cu seriozitate la ingrijorarile legitime ale manifestantilor pasnici, insistand asupra importantei dialogului in curs cu opozitia si asupra necesitatii unor adevarate compromisuri, singura optiune pentru o incheiere a crizei"
, a precizat Casa Alba intr-un comunicat.

Totodata, Biden a avertizat ca o continuare a violentelor ar avea "consecinte" asupra relatiilor dintre Washington si Kiev, in contextul in care Departamentul de Stat a subliniat ca ia in calcul aplicarea unor sanctiuni.

"Vicepresedintele Biden l-a incurajat pe presedintele Ianukovici sa gaseasca o solutie politica la criza", adauga comunicatul.

UPDATE 21:15 Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a sunat joi pe presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, pentru a-i cere sa retraga legile care prevad sanctiuni dure pentru participantii la proteste, relateaza AFP.

"Cancelarul german a adresat un apel pentru continuarea dialogului cu opozitia care sa conduca la rezultate concrete, cerandu-i sa retraga legile care limiteaza drepturile cetatenilor de a participa la manifestatii", informeaza un comunicat oficial al Biroului Angelei Merkel.

UPDATE 19:54 Presedintele Frantei, Francois Hollande, a condamnat "cu cea mai mare fermitate" violentele fortelor de ordine impotriva manifestantilor de la Kiev.

"Cer autoritatilor ucrainene sa gaseasca rapid calea dialogului si a pacii", a spus Hollande, citat de AFP.

"O mare tara precum este Ucraina, care aspira la gasirea unui loc pe scena europeana si internationala, trebuie sa puna capat actiunilor de acest fel", a adaugat presedintele Frantei.

"Dupa cum am anuntat si cu ocazia summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, Uniunea Europeana ramane pe deplin disponibila semnarii unui acord de asociere cu Ucraina", a subliniat Hollande.

UPDATE 19:40  Catherine Ashton, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, se va deplasa saptamana viitoare la Kiev pentru a se intalni cu presedintele Viktor Ianukovici si cu liderii opozitiei, in contextul crizei politice din Ucraina.

"Doar dialogul poate facilita gasirea unei solutii. Sansele unui dialog pentru gasirea unei solutii politice exista", a declarat Ashton intr-un comunicat.

Mii de persoane continua sa protesteze la Kiev, unde cinci manifestanti au murit in confruntarile cu fortele de ordine produse miercuri, alti aproximativ 300 fiind raniti. Manifestantii cer demisia Administratiei Viktor Ianukovici. Proteste au izbucnit joi si in orasul Liov, situat in vestul Ucrainei.

UPDATE 19:00 Protestele proeuropene din Ucraina s-au extins, joi, in orasul Liov, situat in vestul tarii, unde sute de manifestanti au patruns cu forta in sediul Administratiei regionale, obligandu-l pe guvernator sa isi prezinte demisia, relateaza site-ul agentiei Interfax.

Sute de persoane s-au adunat de joi dimineata in centrul orasului Liov, in jurul sediului Administratiei regionale.

Dupa cateva ore, manifestantii au fortat cordoanele politiei si au patruns in cladire, care este ocupata si in acest moment.

Mii de persoane continua sa protesteze si la Kiev, unde cinci manifestanti au murit in confruntarile cu fortele de ordine produse miercuri, alti aproximativ 300 fiind raniti.

UPDATE 18:33 Premierul Ucrainei, Mikola Azarov, acuza protestatarii ca incearca sa comita o lovitura de stat, excluzand ipoteza convocarii alegerilor anticipate.

"Toti cei care sustin o lovitura de stat trebuie sa admita clar ca vor sa inlature autoritatile legitime din Ucraina", a declarat Azarov.

"In Ucraina are loc o tentativa de lovitura de stat", a subliniat Azarov, citat de site-ul agentiei Interfax.

UPDATE 17:51 Un jurnalist rus a fost retinut cateva ore de politia ucraineana si a fost batut in detentie, anunta site-ul Lenta.ru, compania media pentru care transmitea informatii despre protestele de la Kiev, relateaza AFP.

Potrivit site-ului Lenta.ru, Andrei Kiselev a fost retinut in timp ce mergea alaturi de un grup de protestatari pentru a relata despre manifestatiile de la Kiev.

"Andrei Kiselev ne-a spus ca a fost tinut o ora si jumatate in genunchi, pe zapada. A fost batut si are multiple plagi", precizeaza site-ul de stiri.

Ministerul ucrainean de Interne a confirmat retinerea jurnalistului rus, explicand ca acesta era cu un grup de manifestanti care aveau bate.

In total, 44 de jurnalisti au semnalat ca au fost agresati in cursul protestelor de la Kiev.

UPDATE 16:00 Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru dezbaterea eventualei demiteri a Guvernului, o revendicare solicitata de manifestantii proeuropeni de la Kiev, relateaza AFP.

Viktor Ianukovici s-a intalnit cu presedintele Parlamentului, Volodimir Ribak, si i-a cerut sa convoace o sesiune extraordinara pentru "solutionarea rapida" a crizei si pentru validarea rezultatelor negocierilor cu opozitia, a comunicat Presedintia Ucrainei.

Ribak a precizat ca sesiunea extraordinara ar urma sa fie convocata saptamana viitoare.
 

''Aveti 24 de ore ca sa evitati o baie de sange'', a fost mesajul transmis miercuri seara de pe scena din Kiev.

Schimbarea de pozitie vine dupa ce 5 manifestanti au murit in confruntarile cu fortele de ordine. Ministerul nostru de Externe le recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Ucraina sa evite zonele cu manifestatii, ca sa nu fie prinsi in mijlocul violentelor sau sa fie arestati odata cu protestatarii.

Rusia nu va interveni in situatia din Ucraina, a declarat joi purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, relateaza AFP. "Credem ca nu avem dreptul sa intervenim in afacerile interne ale Ucrainei in niciun mod. Este absolut inacceptabil sa ne amestecam in afacerile interne" ale altei tari, a declarat Dmitri Peskov intr-un interviu publicat pe site-ul tabloidului Komsomolskaia Pravda.

Rusia este "convinsa" ca autoritatile ucrainene "stiu ceea ce este necesar sa faca si vor gasi cea mai buna solutie pentru a aduce situatia la normal si a restabili pacea", a spus Peskov. El a deplans "ingerinte straine" in criza din tara vecina, "evidente" in opinia sa.

"Nu-i putem intelege pe ambasadorii tarilor straine aflati la post la Kiev, care le spun autoritatilor din Ucraina ce sa faca si de unde sa-si retraga trupele si politia", a spus purtatorul de cuvant, fara sa ofere alte precizari. "Bineinteles ca nu putem sa aprobam acest lucru, care ne provoaca indignarea", a subliniat Peskov.

"Rusia si Ucraina sunt doua tari surori", "ni se face rau vazand ceea ce se petrece la Kiev", capitala ucraineana, care este, incepand de duminica, scena unor confruntari violente, a continuat el.

O fosta republica sovietica, Ucraina este afectata de doua luni de o miscare de contestare fara precedent a regimului, dupa decizia autoritatilor ucrainene de a renunta la o apropiere de UE, in favoarea Rusiei. Adoptarea saptamana trecuta a unor legi controversate, care inaspresc in mod drastic sanctiunile aplicabile manifestantilor, a relansat mobilizarea opozitiei proeuropene, provocand confruntari de o violenta fara precedent la Kiev.

O bariera de foc separa miercuri seara protestatarii de fortele de ordine din jurul Parlamentului. Manifestantii au continuat sa arunce cu sticle incendiare si pietre, iar scutierii au ripostat cu gloante de cauciuc. Dintre cei morti in ultimele 24 de ori, cativa au fost insa impuscati cu munitie de razboi, ceea ce a scandalizat opozitia, dar si cancelariile occidentale.

Arseni Iaţeniuk, lider al opozitiei: "Viktor Ianukovici, ai 24 de ore! Ia o decizie! Eu am luat-o pe a mea. Traiasca Ucraina!''

Daca Ianukovici nu face concesii, opozitia va trece joi la ofensiva, a spus si fostul boxer Vitali Kliciko, cerand alegeri anticipate. Liderii opozitiei au inasprit tonul dupa o vizita la palatul prezidential, in care nu e clar daca au discutat sau nu personal cu Ianukovici.

Diplomatii occidentali de la Kiev au fost chemati miercuri la Ministerul de Externe ca sa fie certati ca au contacte cu protestatarii si sa asculte laude pentru fortele de ordine.

Christof Weil, ambasadorul Germaniei: ''Mi se pare uluitor ca ne tineti prelegeri de 67 de minute, fara sa putem sa va punem nicio intrebare si fara sa ne putem exprima opiniile''.

Pe un ton ridicat, ambasadorul german a criticat inasprirea legii privind protestele.

Christof Weil, ambasadorul Germaniei: ''Nu pot decat sa remarc ca nimeni de aici n-a rostit un cuvant de regret pentru moartea a doi protestatari''.

Statele Unite au retras vizele catorva oficiali ucraineni si au amenintat cu noi sanctiuni. La randul sau, Rusia a denuntat ''ingerintele straine'' in treburile interne ale Ucrainei. In plus, a catalogat opozitia drept extremista si a acuzat-o ca incalca in mod scandalos Constitutia.

Cinci protestatari din Kiev au murit, "deocamdata"

Cinci protestatari au murit in confruntarile cu fortele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alti aproximativ 300 au fost raniti, anunta un centru medical al opozitiei, citat de AFP.

"Deocamdata, avem cinci morti. Aproximativ 300 de persoane au fost ranite in cursul zilei de miercuri", a declarat coordonatorul centrului medical, Oleg Musii. Potrivit site-ului de stiri Ukrainska Pravda, patru dintre cei cinci manifestanti decedati prezinta urme de gloante. Bilantul precedent era de doi morti si zeci de raniti.

Uniunea Europeana s-a declarat "socata" de violentele din Ucraina, avertizand Kievul cu "posibile actiuni" si "consecinte" asupra relatiilor bilaterale. "Deplangem in termenii cei mai puternici utilizarea fortei si violentele", a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, adaugand ca UE analizeaza "posibile actiuni si consecinte asupra relatiilor bilaterale".

"Este prematur sa spun care vor fi aceste actiuni; vor fi decise la nivel colectiv. Suntem socati de ultimele stiri venite din Ucraina", a subliniat Barroso.

Autoritatile ucrainene au anuntat, miercuri, ca doi barbati au fost impuscati mortal in centrul orasului Kiev, in cursul confruntarilor intre manifestanti proeuropeni si fortele de ordine.

Opozitia ucraineana avertizeaza ca va trece "in ofensiva" daca Ianukovici nu face concesii

Manifestantii din Ucraina vor trece "in ofensiva" incepand de joi daca presedintele Viktor Ianukovici nu va face concesii, afirma unul dintre liderii opozitiei, Vitali Klisko, citat de AFP. "Daca Viktor Ianukovici nu face concesii, joi vom trece in ofensiva", a avertizat Klisko in fata a zeci de mii de manifestanti adunati in Piata Independentei din Kiev, recomandand presedintelui sa convoace alegeri legislative si prezidentiale anticipate.

Baricadele manifestantilor au fost incendiate

Premierul ucrainean Mikola Azarov a avertizat marti ca autoritatile ucrainene vor fi nevoite sa recurga la masuri speciale impotriva manifestantilor daca "provocatorii" nu inceteaza sa incite la confruntari.

Confruntarile care au izbucnit miercuri dimineata la Kiev s-au intensificat, manifestanti aruncand cu cocteiluri Molotov in directia fortelor de ordine, care au ripostat cu cu gloante de cauciuc si grenade asurzitoare. Manifestantii s-au adapostit, la randul lor, in spatele unor vehicule de politie incendiate zilele trecute.

Politia ucraineana a lansat un nou asalt impotriva manifestantilor regrupati pe strada Grusevski, in centrul Kievului, reusind sa disperseze manifestanti cu ajutorul gazelor lacrimogene si grenadelor asurzitoare, a constatat un jurnalist AFP. Miercuri, un cordon de scutieri avansa in directia manifestantilor, care ripostau aruncand cu pietre si coctailuri Molotov. De asemenea, au fost vazute ambulante care preluau raniti.

Un manifestant a fost ucis la Kiev in cursul unor confruntari violente, a anuntat miercuri opozitia ucraineana, potrivit Mediafax.

"Barbatul a murit in aceasta (miercuri) dimineata, probabil ucis de un lunetist", a spus opozitia, adaugand ca, in centrul Kievului, in cursul noptii de marti spre miercuri, au avut loc confruntari cu politia.

"Daca provocatorii nu inceteaza, autoritatile nu vor avea o alta optiune decat sa utilizeze forta in cadrul legii pentru a asigura securitatea oamenilor", a spus el pentru postul public rus de stiri Vesti, referindu-se la controvesata legislatie intrata in vigoare marti si care inaspreste sanctiunile impotriva manifestantilor proeuropeni care denunta puterea pe strazile Kievului.

Azarov face acest avertisment dupa doua nopti de ciocniri intre manifestanti ai opozitiei si politisti pe strazile Kievului, cele mai violente in doua luni de proteste, declansate de decizia presedintelui Viktor Ianukovici de a refuza semnarea unui acord de asociere cu UE.

Premierul ucrainean a subliniat ca spera ca folosirea fortei nu va fi necesara. "Speram ca bunul simt va prevala", a spus el, adaugand ca "oamenii trebuie sa inteleaga ca propunerea lor este haosul si distrugerea".

El a dezmintit zvonurile privind decretarea unei stari de urgenta, si a spus ca situatia din capitala ucraineana "este departe" de asa ceva. Evocand situatia pe pagina sa de Facebook, Azarov i-a acuzat pe liderii opozitiei ca sunt responsabili de tensiunile existente la Kiev. "Prima sarcina a presedintelui si a Guvernului consta in a impiedica escaladarea confruntarii violente", a adaugat el.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Lupte de strada in Kiev intre protestatari si fortele de ordine. Klitschko:
Lupte de strada in Kiev intre protestatari si fortele de ordine. Klitschko: "Situatia este fara precedent in istoria tarii"

Violentele de la Kiev reprezinta o amenintare pentru toata Ucraina. Avertismentul vine de la presedintele Victor Ianukovici, dupa aproape doua zile de lupte de strada in inima Capitalei.

Casa Alba ameninta Ucraina cu sanctiuni, daca nu inceteaza violentele. Promisiunea facuta de presedintele Ianukovici
Casa Alba ameninta Ucraina cu sanctiuni, daca nu inceteaza violentele. Promisiunea facuta de presedintele Ianukovici

Casa Alba a indemnat duminica la incetarea imediata a confruntarilor violente din Ucraina intre manifestanti si fortele de ordine, amenintand cu eventuale sanctuni, relateaza AFP.

Senatorul american John McCain, la Kiev:
Senatorul american John McCain, la Kiev: "Credem ca viitorul Ucrainei este alaturi de UE"

La aproape o luna de la inceputul protestelor impotriva regimului din Ucraina, sambata au iesit pe strazi si sustinatorii Guvernului.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.