O româncă, prima victimă a inăspririi legislației din Danemarca privind cerșetoria. Femeia va fi deportată

Cersetorie

O femeie în vârstă de 63 de ani din România a fost condamnată, marţi, la 20 de zile de închisoare, pentru că cerşea pe străzile din Copenhaga, scrie The Local. După ispăşirea sentinţei, femeia va fi deportată.

Această este prima decizie de deportare pe care o iau autorităţile daneze de când au înăsprit, luna trecută, legislaţia privind cerşetoria.

Ministrul danez de Justiţie Søren Pape Poulsen a declarat război cerşetoriei pe străzile din Danemarca, precizând că oricine va fi prins va fi deportat fără drept de apel.

Procurorul Marlene Beynon a reuşit să convingă judecătorii că femeia de 63 de ani reprezintă o ameninţare seriosă la adresa Danemarcei, o condiţie care trebuie îndeplinită pentru a putea deporta un cetăţean al unei ţări UE.

“Comportamentul ei a fost continuu şi sistematic şi a avut efecte negative asupra trecătorilor, care erau nevoiţi să răspundă la rugăminţile ei”, a spus Beynon, potrivit presei daneze.

Citește și
cersetor
Povestea uluitoare a italianului care a ajuns sa cerseasca in Romania. "La Piatra Neamt nu e bine, ma duc in Vaslui"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Procurorul a întărit ideea că femeia “a deranjat publicul” încercând să aibă “contact vizual” cu aceştia, în timp ce ţinea în mâna un pahar în gara Nørrebro din capitală daneză.

Femeia a spus în faţă Curţii că vine şi pleacă din Danemarca de 15 ani şi că cerşeşte pe străzile din Copenhaga că să-şi întreţină cei şapte copii din România.

“Am mulţi copii acolo, care mănâncă din ghenele de gunoi”, s-a apărat românca.

Femeia a mai fost condamnată de două ori pentru cerşetorie, iar acest lucru a fost definitoriu în luarea deciziei, au precizat reprezentanţi ai tribunalului.

După ce va fi deportată, femeia va avea o interdicţie de şase ani să mai între în Danemarca.

Ministrul danez al Justiţiei a luat decizia înăspririi legislaţiei privind ceșetoria luna trecută, considerând această practică o reală problemă în Copenhaga.

Potrivit noii legi, cine este prins cerşind va fi judecat fără un avertiment prealabil. Cei găsiţi vinovaţi pentru cerşit pe stradă, în mijloacele de transport în comun sau în gări sunt condamnaţi la zile de închisoare, iar în cazul străinilor se ia măsura deportării.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Trei cersetori care ar fi romani, filmati
Trei cersetori care ar fi romani, filmati "in actiune" in Cambridge. Un barbat, in carja de copii dupa ce a condus masina

 Trei romani ar fi fost filmati in timp ce cerseau in centrul orasului britanic Cambridge, unul dintre ei prefacandu-se ca are probleme locomotorii.

Povestea uluitoare a italianului care a ajuns sa cerseasca in Romania.
Povestea uluitoare a italianului care a ajuns sa cerseasca in Romania. "La Piatra Neamt nu e bine, ma duc in Vaslui"

Caz uluitor in Piatra Neamt, unde un cetatean italian cerseste pe strada.

Un cersetor din Dubai a castigat 28.000 de dolari intr-o luna. Ce a aflat politia cand i-a verificat pasaportul
Un cersetor din Dubai a castigat 28.000 de dolari intr-o luna. Ce a aflat politia cand i-a verificat pasaportul

Un raid al politiei din Dubai printre cersatorii din cel mai mare oras din Emiratele Arabe Unite a scos la iveala cazuri iesite din comun.

Primele imagini cu tanarul care cerseste in ger, incalzit doar de caine.
Primele imagini cu tanarul care cerseste in ger, incalzit doar de caine. "Tot ce imi doresc este sa imi aduc fratii acasa"

Tanarul cersetor care a inghetat de frig pentru a strange un ban pentru familia sa a impresionat intreaga tara. Echipa "La Maruta" i-a prezentat povestea.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.