Jihadistii din Statul Islamic l-au ars de viu pe pilotul iordanian, luat ostatic. Cum razbuna Iordania executia sadica

×
Codul embed a fost copiat

Reteaua terorista Stat Islamic In Irak si Siria a difuzat, marti, o inregistrare video in care prezinta executarea prin incendiere a pilotului militar iordanian Maaz al-Kassasbeh, relateaza CNN.

SUMARUL EVENIMENTELOR:

-►Grupul terorist Stat Islamic l-a incendiat de viu pe pilotul militar iordanian, Maaz al-Kassasbeh.
-►Inregistrarea lunga de 20 de minute a fost publicata pe un site jihadist si poarta logoul Al-Furqan, departamentul media al acestei organizatii jihadiste.
-►Guvernul Iordaniei a confirmat asasinarea pilotului militar, precizand ca executia a avut loc pe 3 ianuarie.
-►Armata iordaniana a promis ca va razbuna executarea pilotului

Daca pana acum, gruparea terorista, autointitulata Statul Islamic, isi decapita ostaticii, pilotul iordanian a fost ars de viu. Militantii Statului Islamic au facut publica marti o inregistrare video in care pilotul iordanian, luat captiv, este ars de viu intr-o cusca. Imagini cu puternic impact emotional, care ar surprinde executia, au inceput sa circule marti seara pe Twitter. Seful fortelor armate iordaniene a anuntat familia de moartea pilotului, potrivit Sky News. Guvernul Iordaniei a confirmat asasinarea pilotului militar, precizand ca executia extrajudiciara a avut loc pe 3 ianuarie 2015.

Ostaticul executat, Maaz al-Kassasbeh, fusese capturat, pe 24 decembrie, dupa ce avionul sau F-16, s-a prabusit in Siria. Pilotul participa la un raid impotriva SI, in cadrul coalitiei internationale, conduse de americani. Pilotul iordanian este primul ostatic musulman, executat de SI. Saptamana trecuta SI a amenintat ca il ucide pe pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh, luat ostatic, daca Iordania nu o elibereaza pe o jihadista irakiana, Sajida al-Rishawi. Totodata, gruparea terorista Stat Islamic a anuntat ca l-a decapitat pe ostaticul nipon Kenji Goto, intr-o inregistrare video postata sambata pe Twitter de Al-Furqan, departamentul media al acestei organizatii jihadiste.

Citește și
barack obama
Obama, Hollande si secretarul general al ONU condamna decapitarea ostaticului japonez de catre SI. "Este o crima odioasa"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Iordania promite ca va razbuna asasinarea pilotului militar si anunta ca o va executa pe jihadista irakiana, Sajida al-Rishawi

Guvernul Iordaniei a promis ca va razbuna asasinarea pilotului militar Maaz al-Kassasbeh de catre grupul terorist Stat Islamic in Irak si Siria, conform Televiziunii publice de la Amman. "Sangele militarului-martir nu a curs in zadar; razbunarea va fi proportionala cu tragedia care i-a lovit pe iordanieni", a declarat generalul Mamduh Al-Amiri, purtatorul de cuvant al armatei iordaniene. Iordanul a anuntat ca a programat pentru miercuri executia jihadistei irakiene, Sajida al-Rishawi, condamnata la moarte si inchisa in Iordania pentru participare la un val de atentate in 2005 la Amman. Potrivit unor surse oficiale, alaturi de aceasta, mai multi detinuti condamnati pentru terorism, ar urma sa fie executati miercuri.

Cine este islamista irakiana a carei eliberare era ceruta de grupul Stat Islamic

Sajida al-Rishawi se afla in custodia autoritatilor din Iordania din 2005 si nu a mai fost vazuta in public de noua ani, dupa ce a luat parte la o serie de atentate asupra unor hoteluri iordaniene, care au dus la moartea a 57 de persoane, potrivit CNN.Aceasta a fost condamnata la moarte, in 2006, insa nu a mai fost executata. Autoritatile iordaniene spun ca al-Rishawi, care are acum in jur de 40 de ani, a comis mai multe atentate cu bomba, alaturi de sotul ei.

Organizatia terorista Stat Islamic ameninta Franta cu noi atentate

Grupul terorist Stat Islamic in Irak si Siria ameninta Franta cu noi atentate, explicand ca are mii de simpatizanti care pot trece la atac, conform unei inregistrari video difuzata de site-uri islamiste. Un lider al organizatiei teroriste indeamna simpatizantii din Franta sa atace sectii de politie si unitati militare, precum si participantii la marsul de solidaritate organizat la Paris dupa atentatele din ianuarie.

Reactia lui Barack Obama

Presedintele Statelor Unite a declarat marti ca daca inregistrarea cu executia pilotului iordanian e autentificata, aceasta arata "barbaria acestei organizatii". Obama a mai promis ca eforturile Coalitiei Internationale contra SI se vor dubla pana la "infrangerea finala" a acestei organizatii, relateaza AFP.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat pe Twitter, intr-un mesaj oficial MAE, executia pilotului iordanian: "Condamnam ferm crima ingrozitoare a pilotului iordanian de catre SI. Suntem alaturi de poporul iordanian in suferinta. Crimele terorismului nu trebuie sa treaca nepedepsite".

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Pedeapsa aplicata de Statul Islamic unui barbat din Siria pentru ca era homosexual. Imaginile sunt extrem de violente
Pedeapsa aplicata de Statul Islamic unui barbat din Siria pentru ca era homosexual. Imaginile sunt extrem de violente

Noi imagini extrem de violente au fost facute publice de catre Statul Islamic. Un barbat a fost aruncat de la etajul 7 al unei cladiri din Siria pentru ca ar fi avut o relatie cu un alt barbat.

Obama, Hollande si secretarul general al ONU condamna decapitarea ostaticului japonez de catre SI.
Obama, Hollande si secretarul general al ONU condamna decapitarea ostaticului japonez de catre SI. "Este o crima odioasa"

Gruparea Stat Islamic (SI) a afirmat sambata ca a executat un ostatic japonez rapit in Siria, al doilea intr-o saptamana, un act calificat "nedemn" de Tokyo si condamnat ferm de comunitatea internationala incepand cu Washington, Paris si Londra.

Statul Islamic a anuntat ca l-a decapitat pe Kenji Goto. Guvernul nipon: Inregistrarea,
Statul Islamic a anuntat ca l-a decapitat pe Kenji Goto. Guvernul nipon: Inregistrarea, "foarte probabil" autentica

Gruparea terorista Stat Islamic a anuntat ca l-a decapitat pe ostaticul nipon Kenji Goto, intr-o inregistrare video postata sambata pe Twitter de Al-Furqan, departamentul media al acestei organizatii jihadiste.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.