Arestat pentru ca protesta in fata Ambasadei Sudanului, George Clooney a fost eliberat

×
Codul embed a fost copiat

Celebrul actor George Clooney, castigator al unui premiu Oscar, a fost arestat vineri in fata ambasadei Sudanului din Washington, impreuna cu alti activisti. Actorul se bucura ca a fost retinut, pentru ca astfel atrage atentia asupra crizei din Africa.

Update ora 21:04  George Clooney a fost eliberat vineri, la cateva ore dupa ce a fost arestat pentru ca protesta in fata Ambasadei Sudanului de la Washington, fata de incalcarile drepturilor omului din tara africana, potrivit tmz.com.

Clooney a avut de platit o cautiune de 100 de dolari.

La scurt timp dupa ce a fost eliberat, Clooney a fost întrebat cum a fost scurta sa sedere dupa gratii. "Foarte greu, va puteti imagina. Ati fost vreodata intr-o celula cu tipii aia?", a raspuns glumind actorul, citat de TMZ.com

Citește și
Berlusconi
George Clooney si Cristiano Ronaldo, posibili martori in procesul lui Silvio Berlusconi
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Actorul american George Clooney a fost arestat, vineri, la Washington, in timp ce manifesta in fata ambasadei Sudanului, unde protesta fata de crimele de razboi comise, in opinia sa, de administratia de la Khartoum in partea de sud a acestei tari, informeaza AFP.

George Clooney, alaturi de mai multi membri din Camera reprezentantilor si alti protestatari, a fost incatusat si urcat intr-o duba de politie.

Galerie foto: Cele 14 femei din viata lui George Clooney

Actorul american, purtand barba si o jacheta albastra, a spus in fata camerelor de luat vederi prezente la fata locului ca solicita guvernului sudanez sa permita comunitatii internationale sa trimita ajutoare umanitare in aceasta tara, "inainte ca aceasta sa devina cea mai grava criza umanitara de pe suprafata globului".

In acelasi timp cu George Clooney a fost arestat si tatal actorului, jurnalistul Nick Clooney, dar si Martin Luther King III.

Potrivit site-ului TMZ.com, actorul american ar fi fost arestat pentru ca ar fi depasit intentionat o banda de protectie instalata de politia americana in fata ambasadei, iar acest fapt reprezinta o infractiune in legislatia americana.

Desi George Clooney a fost arestat de agenti in uniformele Serviciilor Secrete, actorul a fost transportat apoi la o sectie de politie din Washington, unde se afla in stare de arest, mai scrie TMZ.

Dupa arestarea actorului si a tatalui sau, agentul lui George Clooney, Stan Rosenfield, a declarat pentru TMZ: "Acestia au protestat fata de violentele guvernului sudanez asupra propriilor cetateni nevinovati, femei si copii. Cei prezenti la protest au cerut ca ajutoarele umanitare sa ajunga in Sudan, inainte ca in aceasta tara sa se nasca cea mai mare criza umanitara din lume".

Surse apropiate lui George Clooney au declarat pentru TMZ ca actorul este fericit ca a fost arestat, deoarece in acest mod atrage atentia asupra seriozitatii acestei crize.

Recent, Clooney a filmat un scurtmetraj documentar despre situatia din Sudan, pe care l-a lansat pe EnoughProject.com.

George Clooney si-a castigat renumele ca actor, producator, producator executiv, scenarist si regizor. Fiul unui jurnalist, George Clooney este un partizan foarte activ al Primului Amendament si, totodata, un activist dedicat cauzelor umanitare.

In loc sa-si limiteze actiunile devenind politician, George Clooney spune ca prefera actele caritabile, care includ si campaniile care au scopul de a atrage atentia comunitatii internationale asupra referendumului istoric organizat recent in Sudan prin care provincia din sudul acestei tari, cu o populatie majoritar crestina, a devenit un stat independent.

In 2006, George Clooney a primit trei nominalizari la premiile Oscar - pentru cea mai buna regie, cel mai bun scenariu original (impreuna cu Grant Heslov), pentru "Noapte buna si noroc/ Good Night and Good Luck", si pentru cel mai bun rol secundar, in "Syriana", pentru care a si primit un trofeu din partea Academiei de film americane.

Aceasta a fost pentru prima data in istoria Oscarurilor cand cineva a fost nominalizat in acelasi an pentru interpretare si regie, pentru doua filme diferite. Pentru rolul din "Syriana", George Clooney a castigat si Globul de Aur.

De atunci, el a mai fost nominalizat de trei ori la Oscar, la categoria "cel mai bun rol principal", pentru "Michael Clayton", "Sus, in aer/ Up in the Air" si "Descendentii/ The Descendants" (la gala premiilor Oscar din acest an).

Actorul american a fost nominalizat in 2012 si la categoria "cel mai bun scenariu adaptat" pentru scenariul filmului "Ziua tradatorilor/ The Ides of March".

Starul hollywoodian a efectuat recent o vizita in Kordofan de Sud, o regiune administrativa a Sudanului, unde luptele dintre armata guvernului central de la Khartoum si fortele rebele, favorabile unei alipiri la Sudanul de Sud, au determinat infometarea populatiei locale.

La intoarcerea in Statele Unite, marti, George Clooney a declarat ca fortele armate sudaneze comit "crime de razboi" prin atacarea civililor din aceasta regiune.

Organizatia Natiunilor Unite estimeaza ca in Sudan au murit aproximativ 300.000 de persoane, iar 2,7 milioane sunt refugiati, de la inceputul conflictului din Darfur, in 2003.
 

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
George Clooney:
George Clooney: "F**k you!" Reclama care a starnit criticii din SUA. VIDEO

Clonney a devenit recent imaginea unui producator de expresoare de cafea. Actorul american a fost insa "pus la colt" de catre specialistii in film si regie, din America, pentru reclama in care si-a asociat numele cu elvetienii de la Nespresso.

George Clooney si Cristiano Ronaldo, posibili martori in procesul lui Silvio Berlusconi
George Clooney si Cristiano Ronaldo, posibili martori in procesul lui Silvio Berlusconi

George Clooney sau Cristiano Ronaldo ar putea depune marturie intr-un proces in care principalul acuzat este Silvio Berlusconi.

Marturisire socanta a lui George Clooney: Am vrut sa ma sinucid
Marturisire socanta a lui George Clooney: Am vrut sa ma sinucid

Actorul american George Clooney a marturisit ca, in 2005, a vrut sa se sinucida din cauza durerilor ingrozitoare pe care le avea, dupa un accident suferit pe platourile de filmare ale lungmetrajului "Syriana".

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.