Cutremur in Iran cu magnitudinea de 7,8. 34 de persoane si-au pierdut viata in Pakistan

Cutremur in Iran

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter a fost inregistrat in Iran, potrivit Reuters.

UPDATE:

19:55 Cutremurul produs in Iran a provocat moartea a 34 de persoane in Pakistanul vecin, conform celui mai recent bilant furnizat de autoritati, relateaza AFP. Cutremurul a avariat peste 1.000 de cladiri in orasul Mashkail, situat in provincia pakistaneza Balucistan.

17:17: Autoritatile din Pakistan au anuntat ca 21 de persoane si-au pierdut viata, relateaza First Post.

17:15: Hatam Narouyi, guvernatorul regiunilor Sistan si Baluchistan, a reconfirmat ca nu exista victime, anunta ISNA, citata de Reuters.

Citește și
Vladimir Putin
Rusia ramane "prima sursa de ingrijorare" in Europa, sustine un general american
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

La randul sau, presa de stat iraniana a negat stirea initiala, care anunta 40 de morti. Potrivit acesteia, numai 5 persoane au fost ranite, declara directorul general al agentiei de presa Fars, Abas Aslani, intr-un mesaj pe Twitter.

16:30: 20 de persoane si-au pierdut viata in Pakistan, iar alte 50 au fost ranite, anunta Radio Pakistan.

16:06: Conducerea Burj Khalifa a precizat pentru Russia Today ca aceasta cladire nu a fost evacuata in urma cutremurului.

16:00: Nu au fost declarate decese in Iran, anunta un oficial al celulei de criza, pentru agentia de presa ISNA. 5 persoane si-au pierdut viata in sud-vestul Pakistanului.

Televiziunea de stat iranana anuntase anterior ca 40 de persoane si-au pierdut viata.

15.50: Au fost evacuate si cladiri din New Delhi, India


15.45:
  5 oameni au murit in districtul Kharan din Pakistan; Press TV anunta 7 morti in Pakistan.

15.40:  Centrul comercial din Dubai a fost inchis, toate turnurile evacuate, inclusiv cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, relateaza Russia Today.
 

 


15.30: 
In jur de 1000 de cladiri s-au prabusit in Mushkil, un oras din Pakistan, aflat la granita cu Iranul, conform Russia Today.

15.20: Mai multe imobile din centrul financiar al Dubaiului au fost evacuate. "Toata lumea a iesit pe strazi. A fost panica", a declarat Rami, directorul unei companii de asigurari. Mii de oameni au ramas in fata turnului Jumeirah, pe litoralul din Dubai. Cutremurul a fost simtit si in Kuwait, in special in zonele de coasta, precum si in Arabia Saudita si Oman.

15.15: Trei elicoptere si echipe de salvare au fost trimise in zone, anunta agentia de stiri Fars.

15.03:  Acesta este cel mai mare cutremur dn Iran din ultimii 40 de ani iar oficiali din guvernul de aici au anuntat ca se asteapta la sute de morti, conform Russia Today. Ultimul cutremur cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter petrecut in Iran a fost in 1978. 15.000 de morti au fost inregistrati atunci

 

15.00: Sistemele de comunicatie si electricitate nu functioneaza in sud-estul Iranului, potrivit televiziunii de stat.
 

14.41: Potrivit Russia Today autoritatile din Iran au confirmat cel putin 40 de morti in urma cutremurului, citand presa iraniana. Epicentrul a fost la 86 de km de Khash, un oras cu o populatie de 56.000 de locuitori

Conform Institutului american de geofizica (USGS), cutremurul a avut loc la ora locala 15.14 (13.44, ora Romaniei), la adancimea de 15,2 kilometri, in sudul Iranului, in apropierea frontierei cu Pakistanul. 

Cutremurul s-a produs la 86 de kilometri est-sud-est de orasul iranian Khash, la 167 de kilometri nord-est de Iranshahr (Iran) si la 199 de kilometri sud-est de Zahedan (Iran).

Deocamdata nu au fost semnalate victime sau daune materiale importante.

Potrivit Al Jazeera si Euronews, cutremurul s-a simtit si la granita Iran-Pakistan, inclusiv in zonele Karachi si Balochistan, pana in India. De asemenea, conform BBC News, seismul a fost simtit si in capitala Indiei, New Delhi.

Televiziunea indiana NDTV spune ca luminile din studioul principal aflat in New Delhi s-au miscat timp de 1 minut in urma seismului. Cutremurul s-a simtit si in Gujarat.

VIDEO cu momentele in care cutremurul a fost surprins in direct la televiziunile din India.

Mai multe cladiri au fost evacuate.

Initial, informatiile raportate de televiziunile de stiri au fost ca acest cutremur a avut magnitudinea 8.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Iranul
Iranul "nu are nevoie de bomba atomica", afirma presedintele Ahmadinejad

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, aflat in Benin, in cadrul unui turneu in Africa de vest, a aparat programul nuclear controversat al tarii sale, unul pasnic in opinia sa.

Rusia ramane
Rusia ramane "prima sursa de ingrijorare" in Europa, sustine un general american

Rusia va continua sa fie "prima sursa de ingrijorare" in Europa in anii urmatori, a apreciat joi generalul american Philip Breedlove, numit la conducerea fortelor militare americane ale NATO in Europa (SACEUR), relateaza AFP.

Cutremur cu magnitudinea de moment de 6,3 in sudul Iranului. Cel putin trei oameni au murit
Cutremur cu magnitudinea de moment de 6,3 in sudul Iranului. Cel putin trei oameni au murit

Cel putin trei persoane au murit in urma cutremurului de 6,3 (6,1, potrivit Institutului seismic iranian) produs marti in sudul Iranului, anunta autoritatile locale, citate de AFP.

Un avion iranian a incercat sa atace o drona americana. Doua avioane ale SUA au sarit in ajutor
Un avion iranian a incercat sa atace o drona americana. Doua avioane ale SUA au sarit in ajutor

Un avion de vanatoare iranian F-4 Phantom a incercat sa intercepteze un aparat american fara pilot "deasupra apelor internationale", dar a renuntat la atac dupa sosirea altor doua avioane militare americane, anunta Pentagonul.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.