Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

"Cum este vremea?" Inregistrarea conversatiei dintre pilotii avionului Flydubai, prabusit in Rusia, si turnul de control

aeroport rostov pe don

Inregistrarea convorbirii dintre echipajul aeronavei Flydubai, prabusit in noaptea de vineri spre sambata, si turnul de control al aeroportului Rostov-pe-Don a ajuns online.

Capitanul Aristos Socratous si copilotul Alejandro Alava Cruz sunt auziti in timp ce discuta despre conditiile meteo si vizibilitate. Un controlor de trafic intreaba: "Cum este vremea, domnule?", relateaza Daily Mail.

Conversatia are loc in engleza si rusa, ambele parti fiind ingrijorate de conditiile meteo care se inrautateau. In inregistrarea de 7 minute care a ajuns online, pilotii nu apar panicati, insa vocile lor devin mai agitate atunci cand avionul coboara la o altitudine mai joasa.

Citeste si: Imagini noi cu avionul Flydubai, prabusit in sudul Rusiei. Ce s-ar fi intamplat cu aeronava inainte de impactul cu solul

Cele doua cutii negre ale avionului companiei Flydubai  au fost recuperate, insa sunt grav avariate si decodarea lor ar putea dura o luna, a anuntat duminica autoritatea rusa de reglementare a transporturilor aeriene civile (IAC), transmite Reuters.

Avionul companiei flydubai, ce efectua zborul FZ981 din Emiratele Arabe Unite, s-a prabusit sambata dimineata in timp ce incerca sa aterizeze. Avionul, un model Boeing 737-800, a abandonat prima aterizare programata si s-a invartit in cerc timp de peste doua ora in conditii meteo dificile deasupra aeroportului din Rostov-pe-Don. Toate cele 62 de persoane aflate la bord - 55 de pasageri si sapte membri ai echipajului - au murit.

''Dispozitivele de inregistrare primite sunt grav avariate din punct de vedere mecanic. Expertii au inceput inspectia, deschizand si extragand modulele de memorie din carcasele de protectie, pentru activitatile ulterioare de restabilire a conexiunilor prin cablu si de pregatire a copierii datelor'', a mentionat IAC.

Agentia de presa Ria Novosti l-a citat pe un reprezentant IAC conform caruia operatiunea de decodare a informatiilor inregistrate de cutiile negre ar putea dura o luna.

Conform regulilor de aviatie internationala, ancheta va fi condusa de Agentia pentru siguranta aeriana din Rusia impreuna cu reprezentanti din SUA, tara in care a fost produs avionul, si din Emiratele Arabe Unite, tara unde se afla sediul companiei flydubai.

Compania Flydubai a precizat ca 44 dintre pasageri erau rusi, alaturi de opt ucraineni, doi indieni si un uzbec. Comandantul aeronavei era cetatean cipriot, iar copilotul era spaniol si fiecare avea la activ aproape 6.000 de ore de zbor. Ceilalti cinci membri ai echipajului erau din Spania, Rusia, Seychelles, Columbia si Kargazstan.
 

 

Sursa: Daily Mail, Data publicarii: 20 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed