Tragedie in Spania. 13 studente Erasmus au murit dupa ce un autocar s-a rasturnat. Alte 43 de persoane au fost ranite

Ultima actualizare: 23-03-2016 00:04

Cel putin 13 persoane au murit dupa ce un autocar cu studenti Erasmus de diverse nationalitati s-a rasturnat duminica pe o autostrada in nord-estul Spaniei, in urma ciocnirii cu un alt autovehicul.

Cele 13 victime decedate sunt toate femei, relateaza El Mundo. In accident au fost ranite alte 43 de persoane, dintre care circa 30 au fost spitalizate. La bordul autocarului se aflau 56 de studetii Erasmus de 19 nationalitati diferite, care se intorceau de la un festival organizat la Valencia.

Autoritatile spaniole au afirmat ca au luat legatura cu reprezentantele diplomatice ale Germaniei, Bulgariei, Cehiei, Elvetiei, Franţei, Finlandei, Ungariei, Italiei, Irlandei, Marii Britanii, Olandei, Poloniei, Autoritatii Naţionale Palestiniene, Suediei, Japoniei, Noii Zeelande, Norvegiei si Ucrainei.

Accidentul este unul dintre cele mai grave survenite pe soselele din Spania in ultimii ani. Accidentul s-a produs la primele ore ale diminetii in apropiere de orasul-port Tarragona. La bordul autocarului se aflau 56 de studenti de diverse nationalitati care se intorceau de la un festival din Valencia, plus soferul.  Mai multi pasageri au fost de asemenea raniti, unii fiind in stare critica.

Postul TV3 a relatat ca soferul autocarului a pierdut controlul volanului. Autocarul s-a izbit apoi de zona mediana, s-a rasturnat si s-a ciocnit cu un autovehicul de pe sens opus. Soferul a supravietuit accidentului si a fost dus la politie, pentru a fi interogat.

Foto: Agerpres
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO