Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cea mai inalta cladire din Europa este un "gunoi".The Shard a fost contruita din materiale reciclate

The Shard

Cea mai inalta cladire din Europa va fi inaugurata joi seara, la ora 10, cu un spectacol "extraordinar" de lumini. The Shard a fost construita in centrul Londrei.

The Shard are 309 metri in inaltime si va fi luminata de 12 lasere si 30 de spoturi sincronizate pe ritm de muzica clasica.
Designul cladirii, care e in mare parte acoperita de sticla, este deja unul dintre punctele de interes major din Londra.

Arhitectul cladirii este Renzo Piano, al carui plan a fost sa construiasca un edificiu ce imita un "ciob de sticla".

Turnul de 72 de etaje are in componenta sa un hotel de lux, restaurante, birouri si o galerie de arta.

Cladirea apartine statului Qatar si a companiei Sellar Property Group. A fost finantata de banca nationala din Qatar si va fi inaugurata de prim ministrul Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al Thani si de catre Ducele de York.

"(n.r. The Shard) este un simbol al increderii si al angajamentului din partea Qatarului fata de Londra, atat in prezent cat si in viitor", a declarat Abdullah Saoud Al-Thani, guvernatorul bancii centrale Qatar.

Evenimentul de inaugurare marcheaza finalizarea partii exterioare a cladirii, iar interiorul va fi terminat in 2013.

"Avem o istorie lunga si un angajament continuu sa investim si sa construim in Marea Britanie", adauga Abdullah Saoud Al-Thani.

Titlul de cea mai inalta cladire din Europa este foarte probabil sa dureze putin deoarece este vizata finalizarea cladirii Mercury City Tower din Rusia, care va avea in jur de 330 de metri.

Cat despre cum va fi vremea in momentul inaugurarii... "prognoza meteo nu arata bine. Momentan nu pare ca norii sa dispara pana la momentul inaugurarii, insa oamenii vor putea vedea varful cladirii cand va fi luminata", a declarat Michael Lockett, responsabil cu inaugurarea.

"Intr-un fel, eficacitatea laserelor pe care le-am planuit vor avea un efect mai dramatic daca cladirea va fi in ceata", adauga Lockett. 

Amanunte inedite

• The Shard are 309,6 metri inaltime si este in prezent cea mai inalta cladire din Europa;

• Cladirea a atins inaltimea maxima pe 19 iunie;

• In total sunt 11.000 de geamuri de sticla;

• Sunt 44 de lifturi, inclusiv lifturi duble;

• 95% dintre materialele de constructii folosite au fost reciclate;

• The Shard ocupa locul 59 in topul celor mai inalte cladiri din lume, de aproximativ trei ori mai scunda decat cea mai inalta cladire, Burj Khalifa din Dubai, care are 828 de metri inaltime.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 5 Iulie 2012
  • 8 Comenteaza

Comentarii(8)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.stirileprotv.ro acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume:
Mesaj:
Ultimele stiri
61799445
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed