EROUL de la Colectiv. A intrat in club sa salveze oameni, dar nu a mai iesit viu. Adrian Rugina, artistul plans in toata tara

Adrian Rugina, Colectiv

Nascut la Piatra Neamt, Adrian Rugina a absolvit la Academia de Studii Economice, dar nu a renuntat in niciun moment la pasiunea pentru muzica.

Adrian Rugina este un nume important pentru toti cei care apreciaza genul de muzica folk metal. Sunetist al trupei Bucovina, fondata in anul 2000, si membru al trupei Bucium, una dintre cele mai indragite formatii de folk metal din industria noastra muzicala, barbatul era prezent la toate evenimentele muzicale importante.

In trecut, a fost si membru al trupei Teuton, iar multa lume il stie de la evenimentele pe care le organiza.

SITUATIA RANITILOR DIN COLECTIV. Viata a 10 tineri atarna de un fir de ata. In spitale mai sunt 155 de raniti

Nu a putut sa rateze concertul celor de la Goodbye to Gravity, trupa pe care o sustinea si cu care era prieten. De altfel, cu cateva ore inainte concertului, trupa Bucium, din care facea parte Adrian, a postat un mesaj pe Facebook, in care ii indemna pe toti cei care sunt in Bucuresti sa participe la eveniment.

Citește și
audieri politie colectiv
ANCHETA dupa incendiul din Colectiv. Un angajat al clubului s-a strecurat la audieri, a pus o intrebare si a luat-o la fuga
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Credeti-ne pe cuvant, concertul din aceasta seara nu trebuie ratat, iar albumul trebuie cumparat, pentru a exista un urmatorul. Noi le multumim pentru prietenie si suntem alaturi de ei. Sprijiniti-i in aceasta seara sau in turneul de lansare. Cu drag, Bucium", a fost mesajul trupei Bucium postat pe Facebook cu cateva ore inainte de tragedie.

Sambata dupa-amiaza insa, portretul lui Adrian a inceput sa curga pe retelele de socializare, iar prietenii anuntau ca Adrian se numara printre victimele care si-au pierdut viata. Moartea lui i-a socat atat pe oamenii importanti din industria muzicala, cat si pe romanii care au urmarit tragedia.

Ambii chitaristi ai formatiei "Goodbye to Gravity" au murit in Colectiv. Vesti proaste si despre starea colegilor lor

Toti au fost insa impresionati de ultimul sau gest: desi a reusit sa iasa nevatamat afara din club, Adrian s-a intors pentru a incerca sa salveze si alte vieti. Iar asta i-a adus sfarsitul.

"El este unul dintre eroi… A reusit imediat sa iasa teafar din club, apoi a intrat inapoi sa ajute la salvarea altor vieti, si n-a mai iesit viu. Am aflat despre moartea lui de la prietenii nostri comuni. Sunt afectata de tot ce s-a intamplat", a declarat Sore Mihalache pentru Ziarul Ring.

"O veste grea, din pacate! A murit un Om drag aseara in incendiul de la clubul din Bucuresti. Amintiri extraordinare ma leaga de el, de pe vremea cand cantam in Teuton. Dumnezeu sa te odihneasca!", a anuntat, pe pagina sa, Adi Bezna.

Pe aceeasi lista cu el se afla un alt tanar baterist, Costi Ignat, tot din Piatra Neamt: “Amandoi doi extrordinari muzicieni. Amandoi doi bateristi de exceptie. Amandoi doi prieteni de care mi era dor si cu care trebuia sa ma intalnesc!”, a mai scris Adi Bezna.

A treia zi a Festivalului Rock‘N’Iasi 2015, anulata in memoria tinerilor morti in Colectiv

Organizatorii festivalului nu au mai putut continua, cu atat mai mult cu cat il cunosteau personal pe Adrian Rugina.

"In urma tragicelor evenimente care au avut loc noaptea trecuta in Bucuresti si a instituirii starii de doliu national, ne vedem pusi in imposibilitatea de sustine cea de-a treia zi a festivalului Rock‘N’Iasi 2015.

Motivele care ne-au inspirat sa organizam o seara comemorativa sunt asocierea si vechea prietenie cu una dintre victime, Adrian Rugina. Unul dintre cei mai buni si vechi prieteni ai festivalului Rock’N’Iasi si ai trupei Bucovina, Adrian Rugina a fost si stagemaster la una dintre cele mai importante editii.

Mai mult, prin compania pe care o conducea, a contribuit activ la imbunatatirea condiilor tehnice ale festivalului de la inceputuri si pana acum, iar in calitate de membru al trupei Bucium, a urcat pe scena Rock’N’Iasi in 2008.

Membrii formatiei Bucovina si conducerea Casei de Cultura a Studentilor isi exprima regretul pentru pierderile de vieti omenesti si transmit condoleante familiior indurerate”, au scris organizatorii festivalului pe Facebook."

Incendiu la Colectiv: Mars al tacerii, duminica, in mai multe orase din tara, in memoria celor 27 de tineri care au murit
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Un baiat de 15 ani a murit in bratele mamei sale, in fata clubului Colectiv. Care au fost ultimele cuvinte ale acestuia
Un baiat de 15 ani a murit in bratele mamei sale, in fata clubului Colectiv. Care au fost ultimele cuvinte ale acestuia

Andrei Stefan Hamed, in varsta de 15 ani, a murit vineri noaptea, in bratele mamei sale, dupa ce a fost intoxicat in incendiul din Clubul Colectiv. Alti patru minori se afla in stare grava la Spitatul Grigore Alexandrescu din Capitala.

ANCHETA dupa incendiul din Colectiv. Un angajat al clubului s-a strecurat la audieri, a pus o intrebare si a luat-o la fuga
ANCHETA dupa incendiul din Colectiv. Un angajat al clubului s-a strecurat la audieri, a pus o intrebare si a luat-o la fuga

Concluziile legistilor care au facut autopsiile sunt terifiante: victimele incendiului au murit intoxicate cu monoxid de carbon, mai ales din cauza fumului produs de buretele care s-a aprins.

Ce spune un chirurg plastician despre recuperarea tinerilor arsi in Colectiv. Urmeaza
Ce spune un chirurg plastician despre recuperarea tinerilor arsi in Colectiv. Urmeaza "luni intregi de durere, de pansamente”

“Nu cunosc o cruditate mai mare decat sa mori in flacari”, sustine chirurgul plastician Stefan Luchian. Despre victimele care au supravietuit, medicul spune ca au de parcurs un drum lung si dureros.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.