iLikeIT. Incepe targul international MWC 2014. Vedetele vor fi Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2, LG G2 mini si HTC M8

×
Codul embed a fost copiat

2014 este anul in care cel putin inca un milion de romani vor alege un smartphone. Daca sunteti unul dintre ei, probabil vreti sa stiti ce vine peste numai cateva zile.

O lista lunga de telefoane destepte isi fac aparitia la targul de mobile de la Barcelona, insa informatiile se scurg deja pe internet. Iata cateva dintre modelele asteptate la MWC 2014:

-► Samsung Galaxy S5

-► Sony Xperia Z2

-► Sony Xperia Tablet Z2

Citește și
telefoane mini
iLikeIT. Cine castiga batalia telefoanelor mini? Xperia Z1 Compact, in premiera in Romania
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

-► LG G2 mini

-► HTC M8

Barcelona reseteaza la fiecare inceput de an tot ce este nou in domeniul mobilitatii si devine, pentru o saptamana, capitala mondiala a tehnologiei. Aici se lanseaza cele mai tari telefoane si tablete din 2014.

Anul acesta, cap de afis este noul Samsung Galaxy S5, singurul competitor redutabil pentru Apple iPhone pe care a ajuns să îl bată în vânzări în ultimii doi ani. Galaxy S a aparut in 2010, ca singurul concurent serios pentru iPhone4. Multi spun ca Galaxy S2 ar fi cel mai frumos telefon facut vreodata de Samsung, iar S3 le-a adus, in sfarsit celor de la Samsung vanzarile record de care aveau nevoie. S4 a continuat avantul tehnologic al predecesorului, insa vanzarile au fost dezamagitoare, la fel ca si camera sau carcasa din plastic ieftin.

Galaxy S5 va fi lansat oficial pe 24 februarie. Desi pastrează proporțiile lui S4, noul S5 face loc unui ecran mai mare, de 5,2 inch, FullHD sau chiar QuadHD, un procesor SnapDragon S800, pe care il gasim deja pe multe "telefoane amiral" de la Sony si LG. Are ultima versiune de Android KitKat si o interfata mai simpla, cu mai putine aplicatii preinstalate. Adica se va bloca mai rar. Cireasa de pe… ecran? De acum si Samsung iti vrea amprenta ca sa deblochezi telefonul. Senzorul de pe S5 va fi integrat in butonul fizic si va memora 6 amprente diferite. Cu ele vei putea sa deschizi ecranul, sa inlocuiesti parola de email si chiar sa faci plati la comercianti. Asta e ceva cu adevarat nou si suntem curiosi cat de repede va fi acceptata noua solutie de banci dar si de clienti. Imaginati-va la supermarket platind cu o atingere de mobil si o confirmare cu amprenta in loc de de PIN.

Ca o informatie de ultima ora, rivalul lui S5, HTC One sau Two, nu vine in Barcelona, ci se lanseaza pe 25 martie. In capitala mobilelor vin telefoane accesibile de la taiwanezi.

Finlandezii de la Nokia anunta o prezenta puternica in Spania. Vor sa lanseze un nou amiral, Nokia Lumia 1820, cu procesor Snapdragon 805, care promite sa ruleze continut 4K si grafica mai buna in jocurile care nu prea exista acum pe Windows Phone. Surse spun ca va avea un display de 5,2 inch si rezolutie de tableta, adica 2K. Surse spun ca am putea vedea si o noua tableta de 8 inch, care ruleaza Windows 8. Surpriza e insa telefonul Nokia X. Un telefon low-cost, dual-sim cu Android pentru pietele mai mici… ca si Romania.

LG ne-a aratat deja smartphone-urile performante pentru 2014. LG G2, LG G-Flex si Nexus 5. LA MWC anul trecut au aratat Optimus G Pro. Un phablet de 5,5 menit sa-l sufoce pe conationalul Galaxy Note 3 de la Samsung. Nu le-a prea reusit ultima data. Noul G Pro se lanseaza la MWC cu un display de 6 inch. Coreenii ar pregati si o varianta mini pentru LG G2, care sa concureze cu Samsung Galaxy S4 mini si HTC One Mini. E un teritoriu interesant, unde vedem o crestere a apetitului oamenilor pentru telefoane performante, dar cu ecrane de 4,3 inci in diagonala. Mai circula si cateva zvonuri conform carora LG ar putea fi partenerul celor de la Google pentru urmatoarea tableta Nexus 10, construita acum de Samsung, mai ales dupa ce Google si-a vandut fabrica si marca de telefoane cumparate de la Motorola catre Lenovo.

Si Sony abia a lansat Xperia Z1 compact, cel mai puternic telefon mini, asa ca nu ne suparam daca la MWC face prezenta slaba. Dar ne va impresiona totusi cu un Sony Xperia Z2, nume de cod Sirius. Ciudat e ca are acelasi procesor si memorie RAM ca Z1, dar totul este impins in sus la performanta. Camera ramane tot la 20,7 megapixeli, insa poate filma la 60 de cadre pe secunda la rezolutie FullHD si face poze care rivalizeaza cu Nokia Lumia 1020, un etalon in zona smartphone pana acum. Z2 devine al doilea telefon care poate filma 4K, insa o face cu stil si calitate, chiar si in lumina slaba. Vine si cu ceva imbunatatiri in sistemul de operare, upgrade-uri pe care le poate primi pana la urma si Sony Z1. Designul ramane aproape neschimbat. De-acum, boxele sunt pe fata telefonului, ca la HTC One.

Chinezii vor invada Barcelona cu super-telefoane la preturi de low-cost.. Huawei ar pregati un upgrade la Huawei Ascend P6. Ar urma sa vina cu un procesor octacore, adică de opt nuclee de la Mediatek, un nume de care auzim tot mai des. Noul model o sa se numeasca cel mai probabil P6S.

Iar ZTE are putea aduce un nou Grand Memo si asteptam sa vedem si telefoane inteligente si tablete la sub 100 de lei. Da, ati auzit bine.

Stiti ca cei de la Panasonic mai fac si telefoane din cand in cand? Acum doi ani au lansat Eluga si Eluga Power. Telefoane rezistente la apa, dar care nu au prea spart valurile. Anul acesta am putea niste telefoane extrem de dure. Nu le garantam insa succesul.

Ca sa fiti la curent cu noutatile, stati cu ochii pe lansarile de la Barcelona. Vom transmite de la fata locului toate noutatile, in urmatoarele editii iLikeIT!

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
SAMSUNG GALAXY S5 oficial. Noul telefon de top al sud-coreenilor, lansat pe 24 februarie
SAMSUNG GALAXY S5 oficial. Noul telefon de top al sud-coreenilor, lansat pe 24 februarie

SAMSUNG GALAXY S5 apare in mai toate publicatiile de specialitate din IT si comunicatii, care scriu ca pe 24 februarie 2014, la targul MWC din Barcelona, sud-coreenii vor prezenta telefonul pe care toata lumea il asteapta cu nerabdare.

iLikeIT. Cine castiga batalia telefoanelor mini? Xperia Z1 Compact, in premiera in Romania
iLikeIT. Cine castiga batalia telefoanelor mini? Xperia Z1 Compact, in premiera in Romania

Sunt mai mici, dar nu neaparat mai slabe. Variantele mini ale telefoanelor de top au tot mai mare succes si la noi, unde clientii cauta un smartphone bun la un pret corect.

IFA Berlin 2013, batalia phabletelor: HTC One Max si Samsung Galaxy Note 3. Cine este cel mai bun
IFA Berlin 2013, batalia phabletelor: HTC One Max si Samsung Galaxy Note 3. Cine este cel mai bun

La finalul IFA Berlin 2013, vizitatorii acestui targ de IT&C au fost nevoiti sa traga o concluzie in privinta celui mai bun Android pe care l-au vazut acolo: HTC One Max, Samsung Galaxy Note 3 sau LG G2.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.