Proprietarul Ikea, miliardarul Ingvar Kamprad, a dezvaluit ca isi cumpara haine second hand pentru a face economii

Ultimul update: Duminica 13 Martie 2016 07:20
Data publicarii: Joi 10 Martie 2016 08:01
Categorie: Financiar

Un documentar despre Ingvar Kamprad, difuzat in Suedia, sustine ca proprietarul retailerului suedez de mobila IKEA se imbraca doar cu haine la mana a doua pentru a face economii, retalateaza The Guardian.

Cel mai bogat om de afaceri din Suedia, avand o avere estimata recent de presa suedeza la 65 de miliarde de euro, Kamprad va implini la finalul lunii martie 90 de ani.

"Nu cred ca am purtat vreodata haine care sa nu fi fost cumparate la mana a doua. Vreau sa dau un exemplu bun" a explicat Ingvar Kamprad in cadrul unui documentar care va fi difuzat de canalul suedez TV4 in aceasta saptamana. Publicatia Dagens Industri a urmarit in avans documentarul, relateaza The Guardian.

Kamprad si-a creat reputatia unui miliardar chibzuit cu banii. In ciuda averii sale uriase, este cunoscut ca o persoana cam zgarcita. Prefera sa mearga cu metroul la lucru, iar masina pe care o conduce este un Volvo vechi, potrivit relatarilor din presa suedeza. In 2012, a ajuns in atentia presei dupa ce a declarat ca o factura de 22 de euro pentru un tuns in Olanda i-a depasit bugetul prevazut pentru acest lucru si ca prefera sa se tunda in tarile in curs de dezvoltare precum Vietnamul.

Kamprad a inceput sa faca bani din comert inca din adolescenta cand, calare pe o bicicleta a inceput sa vanda chibrituri, a continuat cu stilouri, felicitari de Craciun si pesti. In 1943 a fondat IKEA la varsta de 17 ani incepand sa vanda diverse bunuri de consum  precum pixuri, portofele, rame de tablou, fete de masa sau ceasuri. De abia  in 1947 a inceput sa vanda piese de mobilier. In anii '70 s-a mutat, pentru a evita taxele din Suedia, in Danemarca, iar apoi in localitatea elvetiana Epalinges, insa din 2014 s-a intors in Suedia. Incepand cu 2010, Ingvar Kamprad s-a retras treptat de la carma companiei pentru a le face loc celor trei fii ai sai.

 

Miliardar condamnat la moarte in Iran. Acuzatiile care au dus la o astfel de sentinta

Miliardar condamnat la moarte in Iran. Acuzatiile care au dus la o astfel de sentinta

trafic bucuresti

Topul celor mai scumpe orașe din lume. Pe ce loc se află Bucureștiul

Riscăm să intrăm într-o nouă ”bulă imobiliară”. Ce se întâmplă cu prețul caselor

Euro crește accelerat, în ciuda avansului economic solid. De ce se depreciază leul

Emma Stone

Cea mai bine plătită actriţă din lume: 26 milioane de dolari pe an

Aproape 1.000 de joburi în Europa, pentru români. În ce țări se fac cele mai multe angajări

Ministrul Laufer a semnat primele contracte de finanțare din programul Start-Up Nation