Proprietarul Ikea, miliardarul Ingvar Kamprad, a dezvaluit ca isi cumpara haine second hand pentru a face economii

Ultimul update: Duminica 13 Martie 2016 07:20
Data publicarii: Joi 10 Martie 2016 08:01
Categorie: Financiar

Un documentar despre Ingvar Kamprad, difuzat in Suedia, sustine ca proprietarul retailerului suedez de mobila IKEA se imbraca doar cu haine la mana a doua pentru a face economii, retalateaza The Guardian.

Cel mai bogat om de afaceri din Suedia, avand o avere estimata recent de presa suedeza la 65 de miliarde de euro, Kamprad va implini la finalul lunii martie 90 de ani.

"Nu cred ca am purtat vreodata haine care sa nu fi fost cumparate la mana a doua. Vreau sa dau un exemplu bun" a explicat Ingvar Kamprad in cadrul unui documentar care va fi difuzat de canalul suedez TV4 in aceasta saptamana. Publicatia Dagens Industri a urmarit in avans documentarul, relateaza The Guardian.

Kamprad si-a creat reputatia unui miliardar chibzuit cu banii. In ciuda averii sale uriase, este cunoscut ca o persoana cam zgarcita. Prefera sa mearga cu metroul la lucru, iar masina pe care o conduce este un Volvo vechi, potrivit relatarilor din presa suedeza. In 2012, a ajuns in atentia presei dupa ce a declarat ca o factura de 22 de euro pentru un tuns in Olanda i-a depasit bugetul prevazut pentru acest lucru si ca prefera sa se tunda in tarile in curs de dezvoltare precum Vietnamul.

Kamprad a inceput sa faca bani din comert inca din adolescenta cand, calare pe o bicicleta a inceput sa vanda chibrituri, a continuat cu stilouri, felicitari de Craciun si pesti. In 1943 a fondat IKEA la varsta de 17 ani incepand sa vanda diverse bunuri de consum  precum pixuri, portofele, rame de tablou, fete de masa sau ceasuri. De abia  in 1947 a inceput sa vanda piese de mobilier. In anii '70 s-a mutat, pentru a evita taxele din Suedia, in Danemarca, iar apoi in localitatea elvetiana Epalinges, insa din 2014 s-a intors in Suedia. Incepand cu 2010, Ingvar Kamprad s-a retras treptat de la carma companiei pentru a le face loc celor trei fii ai sai.

Un miliardar din Hong Kong i-a cumparat fiicei sale de 7 ani cel mai scump diamant din lume. Suma record pe care a platit-o

 

Miliardar condamnat la moarte in Iran. Acuzatiile care au dus la o astfel de sentinta

Miliardar condamnat la moarte in Iran. Acuzatiile care au dus la o astfel de sentinta

Franci elvețieni

ANPC solicită băncii Raiffeisen să modifice contractele de credit în franci elvețieni

Câți români au optat pentru o pensie facultativă și ce beneficii au

Cursul anunțat de BNR pentru 20 octombrie 2017

Fraudă uriașă cu asigurările auto. Metodele prin care inspectorii obțineau sume importante

NYT: România, țara cu cea mai rapidă creștere economică, s-ar putea îndrepta spre dezastru

Taxa introdusă peste noapte de Guvern. Măririle de salarii cu 30% promise în campanie vor fi de fapt creșteri cu câțiva lei

medlife

MedLife cumpără divizia de servicii medicale Polisano

Ionuț Mișa: Probabil că toate solicitările medicilor nu vor fi acoperite niciodată

Taxă de solidaritate de 2%, anunţată de ministrul Finanţelor. De vină ar fi UE

Românii şi alţi imigranţi din Italia produc mai mult decât toată economia Ungariei

Protecţia Consumatorului controlează băncile care au dat credite în CHF

Premierul Tudose: Parteneriat economic între o firmă românească și una dintre cele mai mari companii din lume