Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Gazprom a deschis prima benzinarie din Romania la Sibiu. Ce preturi are la combustibil

Embed:

Gazprom intra pe piata romaneasca de produse petroliere, iar soferii romani isi vor putea face plinul de la benzinariile gigantului din Est.

Suntem astfel prima tara din Uniunea Europeana in care Gazprom vinde nu doar gaz, ci si carburant pentru autoturisme. Prima statie a aparut langa Sibiu, iar rusii vor ca de anul viitor, sa deschida alte 50.

Gazprom a deschis luni benzinaria de langa Sibiu. Cel mai scump sortiment de benzina costa 6 lei si 40 de bani, iar de motorina 6 lei si 32 de bani.

"Aparitia pe piata a unui nou jucator, mai ales pe piata petroliera, artrebui sa duca cel putin la o scadere a preturilor, ca asa spune teoria. Dar, in practica, orice jucator care intra se va plia pe preturile care exista pe piata", spune Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.

Unde vor romanii sa emigreze. Cele mai cautate joburi din strainatate

Ne axam pe zona premium, explica reprezentantii Gazprom.

Stirea ca 28 de statii OMV din Bosnia au fost cumparate de Gazprom au alimentat zvonurile cum ca gigantul de la Est ar vrea sa cumpere astfel de statii si in Romania. Deocamdata, informatiile nu sunt confirmate oficial. Cert este ca rusii vor sa intre puternic in Romania si intentioneaza sa cumpere nu doar benzinarii, ci statii intregi.

"Avem in plan sa ne extindem prezenta in Serbia si Romania, iar pasul urmator ar fi sa intram pe piata din Bulgaria. Pana la sfarsitul anului 2013, in Romania vor fi deschise mai bine de 50 de statii", a anuntat Alexander Dyukov, presedinte Gazprom Petrol.

De ce se intorc in tara romanii absolventi de universitati de top, cu salarii de 150.000 dolari/an

Fie ca vor cumpara benzinarii construite deja sau ca le vor ridica de la zero, cei de la Gazprom intentioneaza sa aduca benzina si motorina de la rafinaria de la Pancevo, din Serbia.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 25 Decembrie 2012
Citeste mai multe despre: Gazprom, benzinarii,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed