Capitala maidanezilor. In stare critica, dupa ce a fost sfasiata de caini

×
Codul embed a fost copiat

Intamplare revoltatoare in Bucurestiul pe care-l putem numi fara probleme capitala europeana a maidanezilor. O femeie de 49 de ani a fost sfasiata de o haita pe o proprietate a Primariei sectorului 5.

Miercuri dimineata, la ora 9.30, Taniusa Stachievici a fost gasita intr-o balta de sange in curtea unui sediu al Administratiei Domeniului Public din sectorul 5, cladire aflata in conservare din ianuarie 2010.

Femeia avea rani pe tot corpul. Fusese atacata si muscata de haita de caini care pazea proprietatea.

Martorii spun ca maidanezii s-au napustit pe ea, au doborat-o, dupa care au inceput sa o sfasie.

Cand a fost urcata in ambulanta, pacienta era mai mult moarta decat vie. Pentru ca a pierdut mult sange, a intrat si in soc hipotermic. Temperaturile nu erau suficient de scazute, insa hipotermia se instaleaza rapid cand exista hemoragie.

Citește și
caini vagabonzi
Bucuresti: capitala europeana a cainilor vagabonzi! VIDEO
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Practic, femeii i-a fost disclocat umarul stang, mai multe coaste i-au fost fracturate, iar medicii au numar cateva zeci de rani. Animalele i-au sfartecat si muschii si tendoanele.

Cateva ore mai tarziu, peste 10 medici de la Spitalul Bagdasar Arseni, specializati in chirurgie generala toracica si plastica, au intrat in sala de operatie.

Primii au intervenit chirurgii care au oprit hemoragia si au ingrijit ranile de la nivelul plamanilor. Mai apoi echipele de plasticieni le-au cusut pe cele din zona la capului, toracelui, mainilor si spatelui .

Plina de bandaje, femeia a iesit din sala de operatie dupa mai bine de patru ore, iar acum se afla la terapie intensiva. Intre timp, un echipaj de politie facea primii pasi in ancheta. Se pare ca victima a fost incoltita dupa ce ar fi sarit gardul ca sa fure fier vechi.

Femeia se afla la Reanimare, in stare foarte grava cu sanse mici de supravietuire. Si chiar si daca scapa, doctorii care au operat-o spun ca ranile sunt profunde si ca va ramane mutilata pe viata. Cele mai grave rani au fost cele la plamani, umar si cele de la maini si picioare.

Cazul este unul foarte grav si ridica din nou problema cainilor vagabonzi. Situatia este practic scapata de sub control in lipsa eutanasierilor sau a sterilizarilor.

Doar unul din trei animale este sterilizat, iar haitele din oras sunt tot mai agresive si mai infometate.

Veterinarii si dresorii spun ca daca ai suficient curaj sa privesti cainii in ochi si sa ii lasi sa te miroasa, atunci ai sanse mari sa scapi nemuscat. Evident ca iti trebuie mult sange rece pentru asta.

Cea mai sigura arma secreta pe care o ai in momentul in care esti in mijlocul unei haite este atitudinea, plus o vorba buna.

In realitate insa cand intri "in gura unei haite", mintea se blocheaza si esti tentat sa lovesti animalul cu rucsacul, sacosa sau bolonavul, dupa caz. Gresit, spun dresorii.

Specialistii veterinari vorbesc despre doua categorii de victime: cei care iubesc cainii si cei care-i resping. Cei mai expusi sunt ultimii, pentru ca fara sa constientizeze acestia tradeaza frica prin ezitari sau violenta.

Potrivit veterinarilor, fiecare om trebuie sa aiba in cap patru reguli atunci cand infrunta o haita de caini: socializezi cu cateii, nu bati in retragere, nu alergi si nu lovesti. Toate aceste reguli cad insa in fata cainilor maltratati si abuzati ani la rand.

In multe cartiere din Capitala, latratul agresiv nu mai e un reper. A aparut, spun specialistii, maidanezul atipic, inrait de foame si frig care nu latra, dar musca.

Pentru astfel de situatii, in magazine si pe internet gasiti dispozitive cu ultrasunete de protectie, cu efecte miraculoase asupra cainilor agresivi. Pretul mediu este 85 de lei.

Pe termen lung ne trebuie insa o strategie de stopare a inmultirii lor.

Acum in Bucuresti numaram 400.000 de maidanezi, potrivit autoritatilor.

Ce crezi ca ar trebui sa faca autoritatile in vederea solutionarii problemei cainilor maidanezi?

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Fetita de 2 ani, mutilata de cainele unui vecin
Fetita de 2 ani, mutilata de cainele unui vecin

O fetita de numai doi ani dintr-un sat din Dambovita a ajuns in stare critica la spital, dupa ce a fost muscata de un caine. Copila era la bunicii ei si iesise singura in curte sa manance un strugure.

Bucuresti: capitala europeana a cainilor vagabonzi! VIDEO
Bucuresti: capitala europeana a cainilor vagabonzi! VIDEO

O haita formata din aproximativ 14 maidanezi a invadat pur si simplu, zilele trecute, o benzinarie din Bucuresti. Imaginile au fost filmate de un utilizator al site-ului www.stirileprotv.ro, care sustine ca intamplarea a avut loc in sectorul 4.

Muscata de caine chiar in curtea spitalului in care era internata!
Muscata de caine chiar in curtea spitalului in care era internata!

O fetita de cinci ani a cazut victima unuia dintre maidanezii care bantuie prin jurul clinicii de pediatrie din Craiova.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.