Vadim Tudor, dezlantuit catre executor: Catea turbata!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Autoritatile inventariaza, marti seara, bunurile din sediul central al PRM, de pe strada Emile Zola din Capitala, in cadrul operatiunii de evacuare. Acest proces ar putea dura intreaga noapte.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, insotit de vicepresedintii Marius Marinescu si Codrin Stefanescu, precum si de un numar de membri si angajati se afla in sediu, sustinand ca nu vor parasi cladirea.

Potrivit unor surse din conducerea RA-APPS, citate de Mediafax, contractul prin care PRM statea in sediu era incheiat pe un an, iar acesta nu mai fusese prelungit. Pe de alta parte, executorul judecatoresc vrea sa-l dea in judecata pe Vadim.

Sediul Partidului Romania Mare a devenit, marti, arena de circ. Cand a dat cu ochii de autoritatile sosite sa-l goneasca din cladirea retrocedata, liderul Corneliu Vadim Tudor a pornit razboiul.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Executorul judecatoresc a schimbat incuietorile de la intrarea in sediul Partidului Romania Mare si a inceput inventarierea bunurilor. Cladirea din strada Emile Zola nr. 2 va fi evacuata, in ciuda protestelor liderilor PRM.

Corneliu Vadim Tudor i-a adresat injurii si l-a bruscat pe seful politistilor care venisera sa-l asiste pe executorul judecatoresc Paula Daniela Somaldoc.

Ba mai mult decat atat: a aruncat si un pahar cu apa in fata executorului judecatoresc. A acuzat-o apoi de abuz pe femeia care tinea in mana ordinul de evacuare si de faptul ca face jocurile mafiei imobiliare.

Dupa ce liderul PRM si-a varsat furia pe executorul judecatoresc, au urmat la rand toti cei care o insoteau pe femeie. Nici politistii veniti sa asigure ordinea nu au scapat de cuvintele de ocara.

Potrivit ziaristilor de la Gandul, Daniela Shomaldoc, executor judecatoresc, il va da in judecata pe liderul PRM pentru injuriile si ofensele aduse.

Ramane de vazut daca si politistii prezenti la evacuare, ofensati la randul lor de comportamentul liderului PRM si al celorlalti membri de partid, vor urma exemplul executorului judecatoresc.

Mai ales ca in cazul lor, nu a fost vorba doar de injurii, unuii fiind impinsi, iar altuia .. Vadim i-a luat cascheta de pe cap. Aceste fapte ar putea fi usor incadrate la ultraj ori ofensa adusa autoritatii.

Pe de alta parte, atat Marcu Tudor, fratele presedintele PRM, cat si Corneliu Vadim Tudor, i-au amenintat astazi pe politisti ca le vor face plangere penala.

Astazi, in timpul evacuarii, un echipaj SMURD a sosit la sediul PRM, pentru a-i acorda primul ajutor lui Marcu Tudor, care acuza probleme cu inima.

Vicepresedintele PRM Marius Marinescu a precizat ca lui Marcu Tudor i s-a facut rau in urma altercatiei pe care a avut-o, in fata sediului partidului, cu politistii care, initial, l-au impiedicat sa intre in cladire.

"Are tensiune mare. Are probleme mari cu inima, acum i se fac perfuzii", a sustinut Marius Marinescu.

Un membru al echipajului medical SMURD, citat de Mediafax, a declarat ca Marcu Tudor avea, in urma consultului facut, tensiunea 18/10. Desi medicii pregatisera pentru Marcu Tudor o targa pentru a fi transportat la masina, el a parcurs pe jos drumul pana la salvare, ajutat de Marinescu.

Dupa ce fratele sau, Marcu Tudor, a fost luat de ambulanta, Vadim Tudor a iesit din nou cu portavocea la balconul cladirii, anuntand ca sediul unui partid parlamentar este ocupat de trupele MAI.

El i-a acuzat pe politisti ca au folosit forta intr-un stat membru UE si ca demersul lor si al executorului judecatoresc este cel mai grav atac impotriva "pluripartitismului si a presei", ziaristii fiind obligati de catre politisti sa paraseasca sediul partidului.

Liderul PRM a tinut sa-i contrazica pe cei care-l criticau pentru limbajul folosit la adresa executorului judecatoresc, o femeie.

Vadim Tudor si-a motivat insultele la adresa acesteia, prin faptul ca, din cauza ei, fratele sau a fost dus cu salvarea la Spitalul Militar. Cu toate acestea, jignirile lansate de Vadim, precum si apa pe care a aruncat-o dintr-un pahar in fata executorului, au avut loc cu mult inaintea sosirii lui Marcu Tudor la sediul din Emile Zola.

Liderul a continuat si in ultima sa apartie in balcon acuzatiile la adresa sefului statului, care, in opinia sa, a orchestrat aceasta actiune de executare silita a cladirii.

In cursul zilei au mai venit la sediul din strada Emile Zola, omul de afaceri Nicolae Serbu si viceprimarul Capitalei Victor Iovici. De asemenea, la sediul PRM a venit si liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu, care a spus ca este prezent in calitate de avocat, pentru a da solutii si idei "pentru iesirea din impas".

O alta persoana prezenta la scandal a fost Bebe Ivanovici, care a arborat un steag al Federalei Nationale a Revolutionarilor din Romania.

In timp ce autoritatile pregateau evacuarea, liderul PRM a spus ca a trimis "dupa hrana rece, torte si lumanari" si ca si-a propus "sa stea un an in sediu", pentru ca, daca paraseste cladirea, nu mai poate intra, deoarece au fost schimbate incuietorile.

Corpul de control al ministrului Justitiei a primit o sesizare din partea PRM si va incepe o verificare a legalitatii procedurii de evacuare a sediului central al formatiunii. Sesizarea a fost transmisa de conducerea Partidului Romania Mare secretarului de stat Lidia Barac.

Barac a confirmat pentru Mediafax primirea cererii si a precizat ca documentul a fost inaintat la cabinetul ministrului Justitiei, pentru a fi apoi transmis Corpului de control al acestuia.

"Mai departe, vor urma procedurile legale, conform regulilor dupa care functioneaza Corpul de control, cu citarea partilor, cu termene, asa cum prevede regulamentul", a declarat Lidia Barac.

Pe de alta parte, surse din conducerea RA-APPS, citate de Mediafax, au declarat ca PRM a avut contract pentru sediu care .. a expirat.

Potrivit sursei citate, in ianuarie 2009, RA-APPS a constatat ca PRM a inregistrat debite pentru imobilul folosit si nu a mai prelungit contractul, chiriasul refuzand insa sa elibereze spatiul.

De asemenea, avocatul Marin Petre, reprezentantul urmasului lui Nicolae Caranfil, care a fost proprietarul locuintei din Emille Zola, a declarat ca hotararea judecatoreasca privind evacuarea sediului PRM este definitiva si executorie, conform legii.

El a mai tinut sa contrazica si alte afirmatii ale lui Vadim Tudor, afirmand ca, potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Editura Speranta SRL nu are nici sediul, nici punctul de lucru in imobilul din strada Emile Zola.

Cat despre cabinetul de europarlamentar al lui Vadim Tudor, avocatul Marin Petre afirma ca nu este inregistrat legal la aceasta adresa.

Intre timp, executorul judecatoresc venit sa evacueze sediul PRM a chemat un echipaj de la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor Bucuresti, cerand sa ridice cei aproximativ 15 caini adapostiti in padocuri in curtea imobilului.

In urma cu o luna, dupa ce a facut circ la sediul PRM din strada Emile Zola, Corneliu Vadim Tudor a reusit sa gaseasca o solutie ca sa scape de evacuare. El a incheiat un proces-verbal cu executorul, prin care se amana aceasta decizie.

Mai mult, atunci el l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca incearca sa scoata PRM din sediu si sa-l destructureze. In semn de protest, tribunul a "spanzurat" de balconul sediului PRM, pe care trebuia sa-l evacueze, doua manechine care-i reprezentau pe Traian Basescu si Elena Udrea.

Sentinta judecatoreasca Nr. 18831 [pdf]

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Victorie pentru Vadim Tudor. A reusit sa evite evacuarea sediului PRM
Victorie pentru Vadim Tudor. A reusit sa evite evacuarea sediului PRM

UPDATE: Dupa ce a facut circ la sediul PRM din strada Emile Zolea, pe care trebuia sa-l evacueze, Corneliu Vadim Tudor a reusit sa gaseasca o solutie. El a incheiat un proces-verbal cu executorul, prin care se amana aceasta decizie.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.