Medici: Constantin Nicolescu a facut accident vascular cerebral minor

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a facut un accident vascular cerebral ischemic, el suferind de hipertensiune arteriala si avand si alte afectiuni coronariene, potrivit diagnosticului anuntat de Spitalul de Urgenta Floreasca.

Echipa medicala multidisciplinara care-l trateaza pe Nicolescu a stabilit ca acesta a suferit un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzand si referiri la un sindrom coronariar acut si la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii si dislipidemiei.

Acum tratamentul a fost adaptat elementelor de diagnostic stabilite la spitalul Floreasca. Mai multe artere, dintre cele care iriga inima si creierul, sunt ingrosate si aproape sugruma circulatia sangelui. Sunt probleme induse de hipertensiune si dezechilibrul grasimilor din organism.

Pacientul este supus permanent unor teste, in urma carora echipa de medici trebuie sa decida in ce masura este nevoie de o interventie pe cord deschis si daca organismul poate suporta o asemenea operatie.

Intre timp, pacientul este pazit permanent, la fiecare 8 ore se schimba fortele de ordine aflate la usa salonului sau. Oricum oamenii legii asteapta si ei o decizie: daca problemele de sanatate ale arestatului preventiv pot fi rezolvate si intr-un spital penitenciar.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Initial, Serviciul de Ambulanta Arges a anuntat ca a fost vorba de un lesin in cazul presedintelui Consiliului Judetean Arges.

Mai exact, conform directorului Serviciului Judetean de Ambulanta Arges, Gabriel Popa, presedintele CJ Arges nu a suferit un stop cardiac, ci a avut o "stare de lipotimie" (pierderea cunostintei, lesin, n.r.).

"Electrocardiograma nu a aratat elemente care sa dovedeasca o afectiune cardiaca acuta pe timpul transportului catre spital. Ulterior, medicii de la spital, in urma investigatiilor pe care le-au considerat necesare, au solicitat transport spre Bucuresti. Pe drum, starea pacientului a fost buna, nefiind nevoie de manevre medicale speciale. Domnul Nicolescu s-a aflat in permaneta intr-o stare clinica generala stabila. Nu au fost elemente medicale care pe mine, ca medic, sa ma faca sa cred ca viata dansului a fost acut in pericol", a spus doctorul Popa.

El a mai precizat ca echipajul care a ajuns la Tribunal a constatat ca presedintele CJ Constantin Nicolescu era intr-o stare de lipotimie.

Inca de joi seara, un comunicat emis de spitalul de Urgenta Floreasca anunta ca a fost, cel mai probabil, un puseu hipertensiv. Si ca nu sunt semne de infarct miocardic acut. Erau primele informatii, dupa ce presedintele Consiliului Judetean Arges a fost adus la Bucuresti.

Presedintele CJ Arges s-a prabusit chiar in instanta, dupa ce a fost instiintat ca a primit mandat pe 29 de zile. S-a banuit ca starea lui era grava, asa ca medicii au decis sa-l trimita la Bucuresti, pentru ca suspectau producerea unui atac de cord.

Acuzatii grave de influentare a justitiei, cazul Nicolescu. PSD cere ajutor.

Constantin Nicolescu avea, se pare, probleme mai vechi cu inima, care s-au manifestat in contextul unei presiuni psihice extrem de mari.

In ceea ce o priveste pe sotia lui, care a lesinat la scurt timp dupa ce a aflat de starea sotului ei, si-a revenit rapid sub ingrijire medicala si a fost deja externata.

Constantin Nicolescu a fost stabilizat inca din cursul noptii.

Pe de alta parte, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca, Serban Bradisteanu, a spus ca pacientul nu vorbeste bine.

Bradisteanu a precizat ca in cazul lui Nicolescu este vorba de o boala de metabolism, dar este foarte probabil ca si stresul sa fi declansat puseul acut.

Intrebat daca Nicolescu va putea fi tratat in sistemul penitenciar, Serban Bradisteau a raspuns ca acest lucru va fi posibil dupa ce presedintele CJ Arges va fi stabilizat.

27 ianuarie

Declaratiile medicilor de la Floreasca despre pacientul Constantin Nicolescu, la sosirea acestuia in Capitala

"Pacientul e stabil, investigam in continuare problema cerebrala. Asteptam sa-l echilibram si asteptam si rezultatul neurologic, sa vedem daca a fost un accident vascular cerebral, insa starea vaselor coronare e grava in proportie de 90%. E posibil sa fie nevoie de interventie chirurgicala. Maine dimineata vom adanci investigatiile. Este iluzoriu sa va spun cat va sta internat: o zi, doua, in functie de stare. Cred insa ca va trebui operat. In primul rand, e vorba de o boala de metabolism si foarte probabil ca si stresul in conditiile actuale sa-l fi afectat. La baza se afla o boala cronica cu puseu acut. Poate fi tratat in sistemul penitenciar", a declarat Serban Bradisteanu, medic la Spitalul Floreasca.

Constantin Nicolescu este constient, dar are dificultati in a pronunta cuvintele, a mai spus doctorul Serban Bradisteanu.

Mai mult, medicii sustin ca starea lui Constantin Nicolescu este grava, pentru ca arterele care hranesc inima au stenoze de peste 90%, precum si "stenoze dinamice".

Profesorul Mircea Beuran de la Spitalul Floreasca a declarat ca nu este exclusa varianta unui accident vascular celebral in cazul lui Constantin Nicolescu, mentionand ca este nevoie de "o concluzie medicala pe toate segmentele vitale", scrie Mediafax.

El a spus ca situatia medicala a presedintelui CJ Arges este "de exploatat".

Constantin Nicolescu va fi supus unei investigatii medicale cunoscuta sub numele de coronografie (n.r. radiografie a arterelor coronare).

Li s-a facut rau dupa aflarea sentintei

Presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, si sotiei acestuia, li s-a facut rau la Tribunalul Arges, joi seara. Cei doi au fost dusi la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti.

Sotia lui Nicolescu a fost internata in Sectia de Terapie Intensiva, unde primeste ingrijirile medicale necesare unui pacient bolnav de diabet.

Ulterior, Nicolescu a fost dus la o clinica din apropierea spitalului pentru o tomografie. Aceasta masura a fost luata pentru ca medicii nu erau siguri daca Nicolescu facuse un infarct sau un accident vascular.

Lui Constantin Nicolescu i s-a facut rau chiar in boxa acuzatiilor, dupa ce judecatorii l-au trimis in celula pentru 29 de zile.A fost imediat preluat de o salvare. Apoi si sotia acestuia.

Presedintele Consiliului Judetean Arges, retinut pentru luare de mita si deturnarea a 900.000 de euro, si-a petrecut o jumatate de zi in sala de judecata.

In vreme ce Constantin Nicolescu s-a declarat nevinovat, zeci de sustinatori l-au asteptat in fata tribunalului si l-au aplaudat cu lacrimi in ochi.

Sustinatorii lui Constantin Nicolescu au facut galerie si cand acesta a intrat in tribunal.

Presedintele Consiliului Judetean Arges a fost retinut miercuri seara pentru ca, sustin procurorii, nu poate justifica folosirea a 900.000 de euro din fonduri europene. Teoretic, din aceasta suma ar fi reabilitat patru scoli din zonele inundate in 2005.

Anchetatorii spun ca de la dosarul cu proiectele de reabilitare lipseste tocmai raportul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, care sa ateste ca scolile au fost distruse de ape. In plus, firma care a facut lucrarile ar apartine celui care la vremea respectiva ii era ginere.

Reactia PSD la aflarea vestii

In spirijinul lui Nicolescu, lider PSD in Arges, a venit chiar Victor Ponta. La fel ca apropiatii presedintelui Consiliului Judetean, acesta sustine ca totul este o minciuna.

Cei care se ocupa de dosar anunta ca acelasi Nicolescu ar fi luat 60.000 de lei mita de la omul de afaceri Cornel Penescu, pentru a-i atribui niste contracte.

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut pentru coruptie

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut pentru coruptie
Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut pentru coruptie

Presedintele Consiliului Judetean Arges a fost retinut miercuri seara de procurorii DNA Pitesti. Constantin Nicolescu este acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.