Pasagerii avionului cuprins de flacari povestesc experienta de cosmar

Ultimul update: Duminica 07 Octombrie 2012 18:48
Data publicarii: Luni 09 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Actualitate

Au crezut ca le-a sunat ceasul la mare inaltime, cand unul dintre motoarele aeronavei in care s-au imbarcat a bubuit imediat dupa decolare. 120 de pasageri ai unei curse aeriene, Roma-Bucuresti, au trecut prin astfel de momente, luni seara.

 

S-au trezit din senin in avionul groazei. 120 de pasageri au inceput sa strige, toti intr-o singura voce, de disperare. Credeau ca le-a sunat ceasul cand aripa stanga a avionului a fost invaluita cu totul de foc.

Florin Costache, pasager, declara: "Nici n-am putere sa va explic, sunt asa de speriat incat nu mai am putere. Decolarea fost in regula, dupa 15-20 de minute s-a auzit o bubuitura, a inceput avionul sa se cutremure, apoi o flacara mare la morotrul din stanga. Se vedea flacara pe geam, toata lumea a intrat in panica. A fost ingrozitor. Toti oamenii au inceput sa tipe, se ridicau in picioare. Din persoanlul din avion n-a iesit nimeni sa linisteasca pasagerii, a fost panica totala, toata lumea tipa, erau copii in avion tipau, plangeau!"

Un miracol - asta a facut pilotul, care a reusit sa aduca, in siguranta, aparatul inapoi pe aeroportul din Roma. Cand au simtit pamantul sub picioare, unii dintre pasageri au jurat ca nu mai calca vreodata intr-un avion.

Cei mai multi dintre pasageri s-au intors luni noapte, dupa ora 3:00, cu sase ore intarziere. Compania Blue Air a trimis o cursa speciala sa-i aduca acasa. Unii insa n-au avut rabdare; si-au cumparat bilet la primul avion catre Bucuresti.

Din fericire, nimeni nu a fost ranit. Reprezentantii companiei vor deschide o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat in timpul zborului si daca aeronava mai poate fi folosita.

Din primele cercetari, se pare ca flacarile au pornit de la rateurile motorului, cand cherosenul s-a aprins.

11 morti in urma prabusirii unui avion in Extremul Orient rusesc

11 morti in urma prabusirii unui avion in Extremul Orient rusesc

LOTO

Directorul Loteriei Române, demis la 10 zile de la numire

Vasluian, bătut de 5 indivizi pentru ca nu i-a cinstit

Bărbat electrocutat după ce ar fi încercat să branșeze ilegal la un vecin

Camion militar

Camion militar NATO, implicat într-un accident pe autostrada Arad-Nădlac

Meleşcanu: România sprijină în mod special lupta împotriva terorismului

Incident cu un avion TAROM pe aeroportul din Timișoara