Nutu a plecat calare de la inchisoare si a fost amendat de Politia Rutiera

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Mai calare, mai pe jos, temutul interlop Nutu Camataru si-a facut miercuri o iesire triumfala din puscarie. A plecat de la Jilava pe un armasar focos, negru ca abanosul, desi, dupa el, si-ar fi dorit unul alb ca spuma laptelui.

 

Cum supusii nu s-au ridicat la nivelul cerintelor, au vrut totusi sa il suprinda pe seful si au eliberat in calea lui zeci de porumbei, exact ca la nunta. Momentul festiv a fost umbrit doar de politie. Un echipaj de la rutiera l-a amendat pe Camataru, care mergea in sa ca un haiduc pe strazile de la marginea Bucurestiului.

Asta nu o sa il impiedice pe Nutu Camataru sa se bucure de felul in care a fost primit in sanul familei. Un singur om o sa lipseasca de la masa de sarbatoare. Fratele Sile, care este inca la "facultate".

Nutu Camataru nu a scapat definitiv de problemele cu justitia. Dupa arestarea sa, procurorii DIICOT l-au trimis in judecata si pentru infractiuni de crima organizata. Tribunalul Bucuresti l-a condamnat la 13 ani de inchisoare, iar procesul e acum la Curtea de Apel. Peste doua saptamani va trebui sa se prezinte in fata judecatorilor. Daca va ramane definitiva aceasta pedeapsa, care l-ar putea lasa si fara o vila, un teren si un apartament ce ar putea fi confiscate, Nutu Camataru se va intoarce dupa gratii.

Citește și
Nutu Camataru
Nutu Camataru s-a casatorit cu fosta sotie in penitenciar
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Multi au fost cei care au rasuflat usurati in iulie 2004, cand Nutu Camataru a fost arestat in hotelul din Mamaia in care isi petrecea vacanta.

Procurorii i-au atribuit rolul de lider in afaceri murdare cu prostituate, santaj, bani dati cu camata si foarte multa violenta.

Alaturi de Nutu, au ajuns dupa grati, si au fost condamnati rand pe rand fratii sai Sile, Angelica, Gulu, dar si mama clanului Mimi, zisa si Camatareasa. Au urmat locotenentii lor si principalii colaboratori. Cu totii, cam 200 la numar, formau o retea
de temut.

In lunile ce au urmat au avut loc zeci de perchezitii. Au fost confiscate bunuri si s-a pus sechestru pe case si masini. Nutu si Sile Camataru au fost singurii interlopi care au ajuns in fata unei comisii parlamentare de aparare impotriva abuzurilor.

A fost doar un exercitiu de imagine, pentru ca anchetele au mers mai departe si in final au aparut condamnarile. De sute de ani in total.

Doar Nutu a avut parte de clementa. De la 9 ani cat a luat intial s-a ales in final cu doi ani si 7 luni. Pedeapsa s-a contopit insa cu o alta data la mijlocul anilor 90, iar pedepasa finala s-a restrans la 6 ani, care s-au incheiat azi.

In toata aceasta perioada Camataru s-a implinit, a jucat table si si-a vazut de afaceri din celula.

L-au urmarit tot timpul legende inspaimantatoare care au circulat pe seama lui.

Unii spun ca ii arunca pe datornici la leii pe care ii crestea acasa sau ca ar fi ordonat ca niste prostituate de peste Prut sa fie ingropate de vii. Procurorii n-au reusit sa dovedeasca nimic.

Invatat sa fie tratat ca un rege Camataru avea si apucaturi excentrice. De pilda, ferma exotica din Aleea Slaj.

In Bucuresti Nutu Camataru are o vila de peste 2 milioane de dolari. Oamenii din cartier spun ca inainte sa o ridice fratii au cumparat si demolat peste 20 case.

Clanul are in proprietate mai alte locuinte in Bucuresti, un hotel dar si masini.

Ion Balint - zis Nutu Camataru - a fost condamnat la 9 ani de inchisoare

Vasile Balint - zis Sile Camataru - a fost condamnat la 15 ani de inschisoare .

Silviu Dudita zis Flutirica - locotentul lui Sile Camataru - 13 ani
de inchisoare

Angela Stoica - sora lui Sile si a lui Nutu Camataru - 12 ani de inchisoare

Constantin Stoica - fratele mai mic al Camatarilor - 3 ani de inchisoare.

Smaranda Stoica - mama Camatarilor - va sta dupa gratii 5 ani

In cele din urma, Nutu Camataru a fost inchis doar 6 ani in inchisoare. Dupa gratii, interlopul s-a inscris la concursuri de table pe care le-a si castigat. Cu asemenea argumente a fost la un pas sa fie pus in libertate, dupa ce comisia de la penitenciar i-a admis cererea de eliberare conditionata.

In ultimul moment, procurorii au facut recurs si au spus ca Nutu, nu numai ca avea la dispozitie un mobil, dar isi coordona din puscarie afacerile si isi ameninta cu moartea, victimele.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Culmea dreptatii! Nutu Camataru, despagubit de statul roman!
Culmea dreptatii! Nutu Camataru, despagubit de statul roman!

Temutul interlop va lua 3200 de euro, pentru ca unul dintre procesele in care a fost acuzat de fapte cu violenta a durat prea mult.

Nutu Camataru s-a casatorit cu fosta sotie in penitenciar
Nutu Camataru s-a casatorit cu fosta sotie in penitenciar

Ion Balint, zis Nutu Camataru, condamnat pentru fapte cu violenta si crima organizata, s-a casatorit miercuri in Penitenciarul Jilava cu fosta sa sotie, Lidia Balint.

Nutu Camataru facea din penitenciar
Nutu Camataru facea din penitenciar "combinatii" cu terenuri!

Procurorii au scos artileria grea, in incercarea de a impiedica eliberarea conditionata a temutului interlop Nutu Camataru.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat
Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat

Surse din interiorul coaliției de guvernare PSD-PNL afirmă că, în discuția de luni, PSD l-a propus pe Cristian Popescu Piedone candidat comun la Primăria Generală, dar liberalii au refuzat să susțină această variantă.