Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Top - Cele mai avantajoase depozite la termen

Bani

In cursa celor mai mari dobanzi oferite la depozite, bancile se apropie de finis. Analistii bancari spun ca nu vom mai vedea asa dobanzi mari pe partea de economisire, asa ca acum este momentul propice sa depunem bani la banca.


Este un moment unic pe piata bancara din Romania, cand dobanzile sunt mai mult decat dublul ratei inflatiei, la niveluri de peste 15%, in conditiile unei inflatii de circa 7%. La constituirea unui depozit la termen, clientii trebuie sa urmareasca, pe langa rata dobanzii, comisioanele solicitate de banca si care este efectiv castigul obtinut.

Pentru o suma de 5.000 de lei, economisita pe un termen de 6 luni, Millennium Bank, Carpatica si RIB sunt bancile care ofera cele mai mari dobanzi, de peste 15%, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

Topul bancilor in functie de dobanzile oferite se schimba in functie de termenul pe care este constituit depozitul. De exemplu, pentru un depozit tot de 5.000 de lei, dar pe un termen de 12 luni, in topul celor mai avantajoase banci apar Millennium Bank, Libra Bank (banca profesiilor liberale) si italienii de la Intesa Sanpaolo Bank.

Cele mai mari dobanzi sunt in general oferite de bancile de talie mica, in timp ce bancile mari, precum BCR, BRD sau UniCredit nu au intrat in lupta de atragere a lichiditatilor de la clienti, afisand printre cele mai reduse dobanzi.
 

 

Sursa: Ziarul Financiar, Data publicarii: 12 Aprilie 2009
Citeste mai multe despre: dobanzi,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed