Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Oficial: Germania a pierdut urma a 600.000 de refugiati. E posibil ca mare parte dintre ei sa fie in oricare tara din UE

refugiati germania

Guvernul german a admis ca nu stie unde se afla aproape 600.000 de refugiati care au cerut azil in Germania, dezvaluie publicatia Daily Mail.

Potrivit unor surse citate de publicatia britanica, nu se stie unde se afla mai mult de jumatate dintre cei 1,1 milioane de refugiati care au intrat anul trecut in Germania si au cerut azil.

O prima explicatie ar fi intarzierile in procesarea solicitarilor de azil. In plus, despre acestia nu se stie prea mult, in afara de tara de origine. Ministerul german de Interne recunoaste si ca e posibil ca mare parte dintre refugiatii a caror urma s-a pierdut sa fie in oricare tara din UE.

Un grup de state UE, inclusiv Germania, insista pentru extinderea controalelor la granita in spatiul Schengen pentru a ajuta la gestionarea crizei migratiei in Europa, relateaza Reuters.

Potrivit unui articol ce va aparea duminica in cotidianul Welt am Sonntag, Austria, Belgia, Suedia si Danemarca se afla, de asemenea, printre statele care fac presiuni pentru extinderea controalelor la anumite granite in spatiul Schengen.

Initiativa va fi discutata la o reuniune a ministrilor de interne din tarile UE care va avea loc luni la Amsterdam, precizeaza publicatia. Daca va fi aprobata, masura ii va permite Germaniei sa-si prelungeasca controalele la frontiera, care urmau sa expire in mai, cu inca un an, un an si jumatate.

Sase tari membre ale Schengen, inclusiv Germania, si alte patru membre ale UE, au reintrodus temporar controalele la frontiera in Schengen.

Slovenia: UE trebuie sa solutioneze urgent criza migratiei, altfel ne putem astepta la conflicte intre state

UE trebuie sa gaseasca in cateva saptamani o solutie comuna in fata crizei migratiei, pentru a evita astfel posibile conflicte intre state, a declarat vineri premierul sloven Miro Cerar.

'Nu mai avem timp pana la primavara sa gasim o solutie. Avem nevoie de o solutie in cateva saptamani (...), altfel ne putem astepta la conflicte intre state', a spus Miro Cerar la o conferinta de presa comuna cu Viktor Orban.

Afluxul de migranti a condus la o 'situatie complet scapata de sub control si care nu are nimic de-a face cu umanitarismul, integrarea si ajutorul', a adaugat seful executivului sloven.

La randul sau, premierul ungar a cerut ca acest aflux de migranti sa fie oprit prin ridicarea unor garduri la granitele Macedoniei si Bulgariei cu Grecia. 'Daca nu putem securiza frontiera externa (a UE), oricat de greu si costisitor ar fi, vom distruge singuri spatiul Schengen', a spus Orban.

In pofida iernii, migrantii veniti din Orientul Mijlociu, Africa si Asia continua sa ajunga in numar mare in Europa.

Guvernul Sloveniei a decis joi sa permita intrarea in tara numai a migrantilor care isi manifesta dorinta de a cere azil in Germania sau Austria. Hotararea survine unei decizii similare luate de autoritatile de la Berlin si Viena dupa ce statele scandinave au inceput sa restrictioneze primirea migrantilor.
 

 

Sursa: Daily Mail, Data publicarii: 23 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: germania, ue, criza, migranti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed