Cele mai rapide modele Corvette şi Land Rover, la Salonul Auto din Dubai

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 15 Noiembrie 2017 08:44
Categorie: Auto

Cele mai rapide modele Corvette şi Land Rover produse vreodată şi prima maşină din titan, făcută manual sunt printre premierele de la Salonul Auto din Dubai.

Într-un oraş unde luxul e la el acasă, constructorii se întrec în modele opulente, scumpe şi făcute pentru viteză. Şi au motive de optimism în ce priveşte piaţa din Orientul Mijlociu: Arabia Saudită le permite acum şi femeilor să conducă, ceea ce ar putea duce la apariţia unui nou segment de cumpărători.

Infiniti, brandul de lux al constructorului Nissan, lansează în premieră mondială la salonul din Dubai noul SUV QX80. E cel mai mare SUV Infiniti, poate fi echipat cu până la opt locuri şi se laudă cu un motor V8 de 5,6 litri.

Jurgen Schmitz, director Infiniti pentru Orientul Mijlociu: "Cred că nu există nicio altă maşină mai potrivită pentru Dubai decât QX80. E un segment foarte important aici în regiune, peste 20% dintre clienţii care decid să-şi ia o maşină cumpără din acest segment, iar aceasta este oferta Infiniti pentru acest segment."

Constructorul auto Jaguar prezintă noul Range Rover Sport SVR, despre care afirmă că este cel mai rapid Range Rover făcut vreodată. Cu un motor V8 de cinci litri, modelul promite să atingă viteza de 100 de kilometri la oră în 4,5 secunde.

O fetiță de 8 ani a decedat în cadrul unei curse de mașini

Şi Chevrolet se laudă cu o premieră similară: cel mai rapid şi mai puternic model din familia Corvette: ZR1, cu un motor V8 de 6,2 litri, şi care va fi pus în vânzare în primăvara anului viitor.

Wes Raynal, jurnalist Autoweek: "Aceasta este ZR1, cea mai puternică şi cea mai rapidă Corvette pe care au făcut-o vreodtă, e cea mai rapidă Corvette pe care ştiu acum să o facă şi ăsta e un loc grozav să o lanseze. Aici nu e nicio curbă, sunt doar şosele drepte."

Pentru cei care s-au plictisit de caroseriile din fibre de carbon a apărut prima maşină din lume făcută din titan. Vulcano Titanium, produsă de Icona, este inspirată dintr-un model de avion de recunoaştere al armatei americane, Blackbird. Făcută manual, maşina a înghiţit peste 10.000 de ore muncă, iar preţul ar trebui să depăşească un milion de dolari.

Samuel Chuffart, director de design Icona: "E un material foarte senzual la atingere, altceva nu poţi spune despre el. E cald, e frumos şi, desigur, ştim că este un material high-tech foarte rezistent. În acest caz, e ca şi cum ai face un ceas de aur. Chiar trebuie? Poate că nu, dar e al naibii de frumoasă!"

Constructorul W Motors cu sediul în Dubai şi înfiinţat abia în urmă cu cinci ani se laudă cu un model care atinge o viteză maximă de 400 de kilometri pe oră, graţie propulsorului twin-turbo de patru litri, care genereaza nu mai puţin de 900 de cai putere.

Ralph Debbas, directorul W Motors: "E o maşină făcută pentru performanţă şi e produsă în număr foarte limitat prin comparaţie cu alte maşini de serie mică, precum Ferrari, McLaren sau altele. Noi nu facem mii de maşini, facem doar câteva pe an şi le facem la comandă, personalizate, după dorinţele clientului."

Salonul auto din Dubai e deschis până sâmbătă şi se aşteaptă ca peste 100.000 de vizitatori sa-i calce pragul.

Surprins de camerele de supraveghere în timp ce vandaliza mai multe maşini. Bărbatul, căutat de poliţie

Surprins de camerele de supraveghere în timp ce vandaliza mai multe maşini. Bărbatul, căutat de poliţie

masini trafic

DRPCIV: Înmatriculările de autoturisme second hand, în creştere de peste 4 ori în ianuarie 2018

Reguli noi pentru mașinile implicate în accidente. Verificări suplimentare și ITP suspendată

Șoferii români vor putea primi prin SMS informații despre mașinile second hand

Bonus Malus, aplicația care îți spune cât te costă asigurarea RCA

Mașini închiriate prin intermediul unei aplicații. Cât costă serviciile de car sharing

Statul român promite mai multe prize pentru mașinile electrice, pentru a încuraja vânzările

Salonul Auto de la Detroit

Salonul Auto de la Detroit: Honda Accord a fost aleasă mașina anului 2018

Salonul Auto de la Detroit. Arnold Schwarzenegger a prezentat noul Mercedes G-Class

Ford anunță investiții masive în automobile electrice. Șoferii cu mașini vechi primesc bani

Cât costă asigurarea RCA în 2018

Acuzații de discriminare, după ce chinezii au făcut locuri de parcare mai mari, pentru femei

Sute de mii de rable au intrat in România în 2017. Risc de accidente uriaș și orașe poluate