Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

PORTRET DE CANDIDAT, ep. 14: Mirel Amaritei. Candidatul misterios care a sondat subconstientul alegatorilor

Mirel Amaritei

Pana acum o luna, Mirel Mircea Amaritei era un necunoscut chiar si pentru cei care urmaresc cu atentie politia romaneasca. Si-a anuntat intrarea in campania electorala in ultima zi si a intarziat cu depunerea dosarului, dand vina pe ploaie.

Misterul din jurul sau si al partidului pe care il conduce, “Prodemo”, nu l-a impiedicat pe Amaritei sa stranga cele 200.000 de semnaturi necesare pentru a candida la functia superma in stat. El insusi sustine ca acest mister face parte din strategia de campanie: “Asa am hotarat, cand am creat acest partid. El a fost creat pe alte principii si procedura de creare este atipica, fata de cum se procedeaza de obicei. Eu detin si calitatea de presedinte al Institutului de Cercetare Studii Comportamentale şi Biometrie. In cadrul Institutului am facut niste cercetari socio-comportamentale.”

Mai precis, Amaritei sustine ca, spre deosebire de alte forte politice, care folosesc sondajele de opinie, el a utilizat teste prin care studiaza direct subconstientul alegatorilor. De pilda, prin astfel de teste, afirma Amaritei, s-a stabilit simbolul partidului: „spirala dacica, incadrata de un patrat de culoare rosie”. Si asa ar fi ajuns la formula perfecta a partidului politic, in acceptiunea romanilor - adica partidul Prodemo.

Mirel Amaritei

Presedinte de partid de profesie
Pe langa biometrie, candidatul care se recomanda drept „misteriosul” este si avocat, membru al Baroului Bucuresti. Potrivit CV-ului postat pe site-ul sau de campanie, s-a nascut la Galati in 1980, a fost manager in sectorul privat, apoi a intrat si in politica prin intermediul unui partid al sindicatelor, Blocul Mational Democrat. A candidat fara succes in 2004 la parlamentare pe listele PRM iar apoi si-a facut propriul partid, botezat „Noua Democratie”. Acesta s-a transformat apoi in „Alternativa Ecologista”, tot sub conducerea lui Amaritei iar in final in 2098 a fuzionat cu PIN al Laviniei Sandru, absorbit apoi de UNPR. In 2010 insa Amaritei avea deja un nou partid, Prodemo, cel din partea caruia si candideaza acum la presedintie.

In 2009, Amaritei a devenit secretar de stat in cadrul aparatului de lucru al vicepremierului Dan Nica. Pentru scurt timp, insa, fiindca in acelasi an Nica si-a pierdut functia, iar Amaritei s-a trezit cu probleme in justitie, fiind acuzat de un fals in declaratiile de interese. A mai avut probleme cu Parchetul si mai recent, fiind urmarit penal de procurorii DNA in dosarul privind insolventa Realitatea Media.

Ce principii politice reprezinta Mirel Amaritei? Unele foarte generale, se pare. El insusi declara ca viziunea sa este „o societate in care drepturile omului sunt indivizibile si universal valabile”. Iar prioritatile lui sunt educatia si sanatatea. Si apararea. Si siguranta nationala. Si agricultura.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 30 Octombrie 2014
Citeste mai multe despre: Mirel Amaritei, candidat, presedinte, prezidentiale, partid, Prodemo,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed