Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

PORTRET DE CANDIDAT, ep. 13: Constantin Rotaru. Inreprinzatorul capitalist care tine ridicat stindardul rosu al comunismului

Constantin Rotaru cu steagul PAS

Daca stati in Bucuresti, sigur stiti magazinul de steaguri din pasajul Universitatii. Ce legatura e intre acesta si competitia pentru functia suprema in stat?

Raspunsul e simplu: steagurile sunt produse de unul dintre candidatii la presedintie. Constantin Rotaru. Un om de afaceri cu actiun care critica sistemul capitalist si vrea sa refaca economia socialista.

Indiferent ce candidat votezi, nu-i lasa pe altii sa iti aleaga viitorul. Spune YES LA VOT! Aici gasesti portretele candidatilor si mesajele unor romani care te inspira sa nu-i lasi pe altii sa iti aleaga presedintele.

Rotaru s-a nascut in 1955 intr-un sat din Valcea. La 21 de ani a inceput sa munceasca intr-o intreprindere din zona. A ajuns seful unei Cooperative de Productie iar apoi al unui atelier de imprimare a materialelor textile. Dupa Revolutia din ’89 a infiintat in Ramnicu Valcea o societate pe actiuni pe care o conduce si acum – firma care produce si vinde, printre altele, steagurile de care va spuneam la inceput. Iar printre alte produse ale fabricii lui Rotaru se numara si stegulete cu insemnele altor partide impotriva carora candideaza, dovada, probabil, a imoralitatii sistemului capitalist.

magazinul de steaguri din pasaj de la Universitate

Daca pe plan economic Rotaru e un interprinzator de succes, din punct de vedere politic, in schimb, nu a gasit niciodata reteta castigatoare. In 1990 a fost printre cei care nu au intors spatele trecutului comunist. Fost membru PCR, dupa cum recunoaste singur, Rotaru a intrat atunci in PSM – Partidul Socialist al Muncii, urmasul informal al Partidului Comunist Roman. “Am fost un membru cinstit al Partidului Comunist si nu sunt de acord cu cei care neaga rolul deosebit pe care membrii onesti ai acestui partid, PCR in general, l-au avut in modernizarea tarii”, spune Rotaru despre optiunile sale politice

Capitalistul care a incercat sa reinvie PCR
Intre 1992 si 1996 Rotaru a fost deputat PSM in Parlamentul Romaniei si vicepresedinte al partidului. Dar, dupa ce au obtinut 3% la alegerile din ’92, socialistii au intrat intr-un lung declin iar in 2003 PSM a fost absorbit de PDSR.

Constantin Rotaru

O miscare politica cu care Rotaru nu a fost de acord: impreuna cu alti colegi a fondat un nou partid, Alianta Socialista, care mai tarziu si-a schimbat numele in Alternativa Socialista dupa ce Tribunalul Bucuresti nu i-a permis sa foloseasca denumirea PCR. “Acest partid vine pe fondul unui sistem politic handicapat. Actualul sistem politic romanesc nu are mana stanga si este firesc sa nu avem parte de normalitate in aceasta situatie”, declara atunci Rotaru.

Convins de sansele stangii, a candidat in 2009 la presedintie, promitandu-le alegatorilor dizolvarea Parlamentului. Rezultatul a fost insa cel putin dezamagitor: a scos mai putin de 45.000 de voturi. Ceea ce nu il impiedica sa candideze din nou si in 2014, cu un program care promite doar aplicarea corecta a Constitutiei, insa nu renunta nici la prevederile socialiste.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 30 Octombrie 2014
Citeste mai multe despre: alegeri, presedinte, socialist, Constantin Rotaru, candidat, PSM, PAS, PCR,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed