Viitoarea "mega-moschee" din Bucuresti a primit certificatul de urbanism. Cand ar putea incepe constructiile
Proiectul "mega-moscheei" intra pe ultima suta de metri, in pofida birocratiei.
Primaria sectorului 1 a eliberat, luni, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca pe Bulevardul Expozitiei, la numele 22-30. Primaria Sectorului 1 spune ca amplasamentul pe care urmeaza sa fie construita moscheea se afla in zona CB5, care este situata in afara perimetrului central si care grupeaza functiuni complexe de infrastructura municipala si supramunicipala, iar pentru autorizarea constructiei este necesara obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intra in competenta exclusiva a Primariei Municipiului Bucuresti.
“Prin certificatul de urbanism, Primaria Sectorului 1 i-a comunicat Muftiatului Cultului Musulman din Romania ca urmatoarea etapa este obtinerea avizului de oportunitate al arhitectului sef al Primariei Capitalei, in scopul intocmirii Planului Urbanistic Zonal si aprobarii sale de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB)”, precizeaza primaria intr-un comunicat.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Planul Urbanistic Zonal va fi supus dezbaterii publice, aceasta raspunderee fiind a Primariei Generale. „Numai dupa ce municipalitatea va aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul constructiei va putea solicita Primariei Sectorului 1 eliberarea unei autorizatii de construire”, se mai arata in comunicatul de la municipalitatea sectorului1.
Potrivit Mufiatului Cultului Musulman, moscheea din Bucuresti va avea o capacitate de aproximativ 1000 de persoane si va avea ca anexe un loc pentru spalarea rituala dinaintea slujbei, casa parohiala, biblioteca si un centru de asistenta sociala. Proiectul acestor cladiri va fi avizat de Secretariatul de Stat pentru Culte iar documentatia de urbanism si de arhitectura, realizata de firme romanesti. Ca linie arhitectonica va semana cu Moscheea din Constanta.
Sursa: Pro TV
Etichete: primarie, moschee, musulmani, act, urbanism,
Dată publicare:
14-04-2016 16:48