Unul dintre cei mai periculosi ucigasi inchisi in puscariile din Romania a cerut iar sa fie eliberat. Decizia judecatorilor

Ultimul update: Duminica 07 Mai 2017 07:09
Data publicarii: Joi 04 Mai 2017 18:17
Categorie: Actualitate

Asasinul disidentului Gheorghe Ursu ramane in spatele gratiilor cel putin pana la primavara viitoare.

Tribunalul Ilfov a decis joi definitiv sa ii respinga lui Marian Clita cererea de eliberare conditionata din penitenciarul Jilava, unde ispaseste o alta condamnare, primita dupa ce a omorat o stewardesa norvegience. 

Marian Clita este considerat unul dintre cei mai periculosi ucigasi inchisi vreodata in inchisorile din Romania. El ispaseste o condamnare de 14 ani de inchisoare pe care a primit-o in Norvegia, dupa ce in 2010 a ucis cu salbaticie, in Danemarca, o stewardesa, pe care a incercat si a si reusit sa o jefuiasca.

Acum, dupa atatia ani petrecuti in spatele gratiilor, Clita a cerut sa fie eliberat conditionat pentru ca a ispasit mare parte din pedeapsa, insa judecatorii de la Tribunalul Ilfov au decis, cum de altfel facusera si judecatorii de la Sectorul 4, ca nu este momentul ca acest detinut, considerat a fi periculos, sa fie eliberat inainte de a-si ispasi intreaga pedeapsa.

De alfel, convins ca nu ii poate convinge pe judecatori ca poate fi eliberat conditionat, fiind prezent in sala de judecata si temandu-se ca judecatorul l-ar putea privi in ochi si astfel si-ar face o parere despre el, Clita a cerut sa nu fie dus la proces, iar judecata sa se faca in lipsa.

Soferul roman arestat in Spania pentru ca in camionul sau au fost gasiti 8 irakieni a fost eliberat. Ce au spus autoritatile

Asadar, cererea de eliberare conditionata i-a fost respinsa, iar judecatorii i-au atras atentia ca urmatoarea solicitare de a fi eliberat conditionat o poate face de abia pe 1 martie 2018. 

Marian Clita este asasinul disidentului Gheorghe Ursu, cel pe care l-a ucis in beciurile Securitatii in anul 1985. A fost condamnat definitiv in anii 2000 si dupa 9 ani petrecuti in spatele gratiilor, a fost eliberat conditionat. Ulterior, a fost implicat intr-o talharie si a fost arestat preventiv. Iar dupa aceea, a venit aceea poveste care a terorizat intreaga Peninsula Scandinava.

Din Copenhaga a fost extradat in Romania si i s-a interzis, practic, sa mai ajunga vreodata acolo. Asadar, cel putin deocamdata, Clita ramane in spatele gratiilor, urmand ca, cel mai probabil, la primavara sa reitereze, sa faca o noua cerere de eliberare conditionata. Atunci va afla daca este cazul sau nu sa iasa din inchisoare.

Mircea Basescu va ramane in spatele gratiilor de Pasti. Tribunalul a respins definitiv cererea de eliberare conditionata

Mircea Basescu va ramane in spatele gratiilor de Pasti. Tribunalul a respins definitiv cererea de eliberare conditionata

cnas

Laurenţiu-Teodor Mihai, numit preşedinte al CNAS

Fetiţă de doi ani, în comă, după ce a căzut de la etajul al treilea al unui bloc din Iaşi

CSM vrea să protejeze imaginea politicienilor corupți, hoților și violatorilor

Firea promite maşini de topit zăpada şi freze speciale. Nu se știe însă când le vom avea

Asasinii disidentului Ursu, greu de pedepsit. Procurorii se ”luptă” cu cazul de 25 de ani

Mama bărbatului care i-a luat viața unui polițist în gara Suceava spune că fiul ei nu s-a sinucis, ci a fost omorât

lemne de foc

Criză de lemne de foc. Cumpărăm de la bulgari mai ieftin, dar mai prost

Cultură de canabis, descoperită în grădina unui tânăr din Bihor

Și-ar fi hărțuit fosta iubită cu poze intime, făcute în timpul relației

Înregistrare cu toaleta spitalului din Calafat, trimisă de un utilizator. VIDEO

Cui aparțin cei 5 saci cu milioane de cartele SIM, găsiți pe o stradă din București

Zeci de ONG-uri și sindicate, chemare la proteste de stradă. ”România este călcată în picioare”