Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Unul dintre cei mai periculosi ucigasi inchisi in puscariile din Romania a cerut iar sa fie eliberat. Decizia judecatorilor

Embed:

Asasinul disidentului Gheorghe Ursu ramane in spatele gratiilor cel putin pana la primavara viitoare.

Tribunalul Ilfov a decis joi definitiv sa ii respinga lui Marian Clita cererea de eliberare conditionata din penitenciarul Jilava, unde ispaseste o alta condamnare, primita dupa ce a omorat o stewardesa norvegience. 

Marian Clita este considerat unul dintre cei mai periculosi ucigasi inchisi vreodata in inchisorile din Romania. El ispaseste o condamnare de 14 ani de inchisoare pe care a primit-o in Norvegia, dupa ce in 2010 a ucis cu salbaticie, in Danemarca, o stewardesa, pe care a incercat si a si reusit sa o jefuiasca.

Acum, dupa atatia ani petrecuti in spatele gratiilor, Clita a cerut sa fie eliberat conditionat pentru ca a ispasit mare parte din pedeapsa, insa judecatorii de la Tribunalul Ilfov au decis, cum de altfel facusera si judecatorii de la Sectorul 4, ca nu este momentul ca acest detinut, considerat a fi periculos, sa fie eliberat inainte de a-si ispasi intreaga pedeapsa.

De alfel, convins ca nu ii poate convinge pe judecatori ca poate fi eliberat conditionat, fiind prezent in sala de judecata si temandu-se ca judecatorul l-ar putea privi in ochi si astfel si-ar face o parere despre el, Clita a cerut sa nu fie dus la proces, iar judecata sa se faca in lipsa.

Asadar, cererea de eliberare conditionata i-a fost respinsa, iar judecatorii i-au atras atentia ca urmatoarea solicitare de a fi eliberat conditionat o poate face de abia pe 1 martie 2018. 

Marian Clita este asasinul disidentului Gheorghe Ursu, cel pe care l-a ucis in beciurile Securitatii in anul 1985. A fost condamnat definitiv in anii 2000 si dupa 9 ani petrecuti in spatele gratiilor, a fost eliberat conditionat. Ulterior, a fost implicat intr-o talharie si a fost arestat preventiv. Iar dupa aceea, a venit aceea poveste care a terorizat intreaga Peninsula Scandinava.

Din Copenhaga a fost extradat in Romania si i s-a interzis, practic, sa mai ajunga vreodata acolo. Asadar, cel putin deocamdata, Clita ramane in spatele gratiilor, urmand ca, cel mai probabil, la primavara sa reitereze, sa faca o noua cerere de eliberare conditionata. Atunci va afla daca este cazul sau nu sa iasa din inchisoare.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 4 Mai 2017
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed