Deputat cercetat pentru inselaciune de 1 mil de euro alaturi de un avocat si un arbitru

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii DIICOT au descoperit la Galati, o retea de 22 persoane implicate in afaceri imobiliare necurate. Printre cei vizati se numara si deputatul UNPR Mihail Boldea, o judecatoare, un avocat si un fost membru al comisiei de arbitraj.

Toti sunt cercetati pentru inselaciune, fals in inscrisuri si uz de fals. Ar fi pagubit statul cu un milion de euro, vanzand terenuri si imobile care nu le apartineau. Fost parlamentar PDL, anul trecut, Boldea s-a inscris in UNPR, de unde a fost exclus vineri.

Boldea a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr.18 Galati, colegiul uninominal nr.9.

Sase ore a fost audiat deputatul Mihail Boldea de procurorii DIICOT.

Anchetatorii au informatii ca Boldea impreuna cu alti indivizi ar fi fabricat hotarari judecatoresti false, ca sa puna mana pe noua terenuri si case din Galati.

Citește și
Infractor
"Sunt capabil de un MASACRU". Cum au oprit politistii un atac similar celui de la coafor
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

O avocata de la cabinetul de avocatura al deputatului si inca o femeie, care a ocupat functia de subprefect al judetului au fost chemate la audieri.

Anchetatorii spun ca Boldea in calitatea de avocat se folosea de indivizi in numele carora revendica diverite proprietati ale statului sau ale unor persoane fizice.

Tot anchetatorii sustin ca indivizii coordonati de Boldea vindeau casele si terenurile obtinute in instanta cu profituri uriase unor cumparatori de buna credinta.

Deputatul Mihail Boldea sustine ca totul este o inscenare: "Nu am falsificat nicio hotarare. Eu am sesizat inca de anul trecut la inalta curte ca procurorul vrea sa ma infunde".

Printre casele si terenurile pe care Boldea impreuna cu membrii gruparii ar fi pus mana ilegal se afla un imobil care i-ar fi apartinut lui Alexandru Ioan Cuza. Consiliul local se lupta sa demonstreze ca este in proprietatea statului, nu a unei persoane fizice.

O presupusa victima a deputatului si a celorlalti suspecti ar fi si o asistenta de la serviciul de ambulanta Galati. Femeia sustine ca a cumparat un apartament cu trei camere de la un individ reprezentat de Boldea dupa care o alta persoana a cerut in instanta tot cu ajutorul deputatului anularea titlului de proprietate.

Deputatul Mihail Boldea are conturile blocate si este cercetate in stare de libertate: "Imediat ce termin cu DIICOT vand tot ce am si plec din tara. Este ce le recomand tuturor romanilor".

Ce avere are Mihail Boldea

Mihail Boldea are, potrivit declaratiei sale de avere din mai 2011, un teren intravilan in Galati, in suprafata de 550 mp, cumparat in 2008 si un alt teren agricol in comuna Sindreni. De asemenea, Boldea detine o casa de locuit in suprafata de 140 mp, cumparata in 2008 si patru apartamente, achizitionate intre 2005 si 2010, dintre care trei sunt in suprafata de 50 de mp si unul de 77 mp.

Mihail Boldea a notat in declaratia de avere ca i-a donat lui George Stefan Boldea trei apartamente, unul in 13 aprilie 2011 si celelalte doua in 15 aprilie 2011. Deputatul are doua depozite bancare din 2006, de 110.000 de lei si de 60.000 de lei si a acordat trei imprumuturi, de 70.000 de euro, 25.000 de euro si 175.000 de euro.

Boldea are de restituit doua credite bancare, unul din 2010, in valoare de 45.000 de euro, scadent in 2040, altul de 53.000 de franci elvetieni, precum si un imprumut luat in 2007 de la George Stefan Boldea, in valoare de 500.000 de euro, pe care trebuie sa il restituie pana in 2014. Deputatul a mai notat in declaratia de avere doua ceasuri de mana si un tablou in valoare totala de 23.000 de euro.

Din indemnizatia de deputat, Mihail Boldea a incasat in anul fiscal anterior 52.054 lei, iar ca asistent la universitatile Danubius si Dunarea de Jos, 13.812 lei si, respectiv, 284 de lei. Boldea a mai incasat din inchirierea unor apartamente 15.300 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
Citește și...
Tobosarul formatiei Cortez, retinut pentru trafic de droguri, printre lacrimi:
Tobosarul formatiei Cortez, retinut pentru trafic de droguri, printre lacrimi: "Eu cant cu Mandinga"

Mirko Grusa, un tanar de 23 de ani, tobosarul formatiei "Cortez", a fost retinut de procurorii DIICOT sub acuzatia de trafic de droguri.

"Sunt capabil de un MASACRU". Cum au oprit politistii un atac similar celui de la coafor

Asasinul din Dorobanti s-a dovedit o nefericita sursa de inspiratie pentru un tanar din Timisoara. Respectivul, care isi ameninta de luni bune iubita cu moartea, a fost retinut vineri.

DIICOT: valoarea drogurilor confiscate in 2011 a depasit 15 milioane de euro
DIICOT: valoarea drogurilor confiscate in 2011 a depasit 15 milioane de euro

Valoarea drogurilor confiscate anul trecut de procurorii DIICOT este impresionanta. Acestia au obtinut condamnari record, de cate 25 de ani de inchisoare, pentru traficantii de stupefiante.

Recomandări
INTERVIU. Gabriela Firea: ”Nici măcar dacă m-ar ruga Marcel Ciolacu, personal, să preiau conducerea PSD, nu voi face asta”
INTERVIU. Gabriela Firea: ”Nici măcar dacă m-ar ruga Marcel Ciolacu, personal, să preiau conducerea PSD, nu voi face asta”

Gabriela Firea, candidat PSD la Primăria Capitalei, promite public faptul că, dacă va câștiga încă un mandat în fruntea administrației Bucureștiului, nu va încerca să-i fure scaunul lui Marcel Ciolacu de la șefia PSD, nici dacă el o va ruga asta.

Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului
Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului

În plină ofensivă a forțelor Moscovei în Ucraina, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut, miercuri, suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară din țara vecină, informează Reuters.

Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor
Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus marți-noapte în România, sub escortă.