Suspecta crimei de la metrou, arestată pentru 30 de zile. Este acuzată de omor

×
Codul embed a fost copiat

Caz înfiorător petrecut marți seară, la metrou, în Bucureşti. O fată de 25 de ani a murit lovită de metrou în staţia Dristor 1, iar informaţiile anchetatorilor şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere indică faptul că a fost împinsă.

Femeia responsabilă pentru moartea unei tinere de 25 de ani, pe care a împins-o pe șine, la metrou, a fost arestată pentru 30 de zile, informează News.ro.

Magdalena Şerban este cercetată pentru omor şi tentativă de omor, după ce a încercat să împingă şi o altă tânără în faţa metroului, în staţia Costin Georgian şi după ce tânăra agresată în staţia Dristor a murit, după cum au anunţat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, a rezultat că, la data de 12.12.2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Costin Georgian, inculpata Ş.M. a împins o persoană de sex feminin, spre liniile de metrou, cu intenţia vădită de a o arunca în faţa trenului care tocmai intra în staţie. La data de 12.12.2017, în jurul orei 19:54, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Dristor 1, inculpata Ş.M. a împins o persoană de sex feminin spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul. Urmare a acestor acţiuni victima a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a decedat ca urmare a leziunilor suferite”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 Anchetatorii suspectează că femeia are probleme psihice

Citește și
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că femeia, care se numeşte Magdalena Şerban şi este din Craiova, a fost incoerentă pe toată durata audierilor, nefurnizându-le anchetatorilor nicio informaţie despre faptele comise. Prima ipoteză a anchetatorilor este că femeia are probleme psihice şi a fost întrebată dacă a fost internată la un spital de psihiatrie, negând.

Ea le-a spus anchetatorilor că nu are o locuinţă şi că a dormit de mai multe ori în Gara de Nord, iar în ultima perioadă a locuit la un prieten, fără a le putea indica anchetatorilor adresa acestuia. Ea a spus că nu ştie adresa, dar ştie să ajungă acolo.

Conform unor surse judiciare, în imaginile video cu primul incident, petrecut la staţia de metrou Costin Georgian, se poate observa că femeia a împins-o pe victimă de trei ori, nereuşind să o arunce pe şine. Victima ar fi opus rezistenţă, iar la un moment dat s-a şi luptat cu agresoarea, reuşind într-un final să fugă.

Suspecta prinsă lângă o altă stație de metrou

Principala suspectă - în ceea ce are tot mai mult detaliile unei crime - este o femeie de 36 de ani, identificată în scurt timp de poliţişti. Individa a fost găsită în zona Unirii, la doi paşi de o altă staţie de metrou şi, dupa câteva ore de audieri, în această dimineaţă a fost reţinută.

Tânără, de 25 de ani, a fost pândită de femeie într-un moment în care nu era atentă, butonând telefonul mobil, a fost împinsă şi a căzut pe şine în momentul în care trenul ieşea din tunel. Ea ar fi reuşit să se ridice, dar femeia ar fi împins-o cu piciorul şi a căzut, fiind lovită de tren, afirmă surse judiciare, citate de news.ro.

''La această oră procurori din cadru Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti audiază în calitate de suspect, la sediul Poliţiei Capitalei, persoana bănuită de săvârşirea faptelor din staţiile de metrou Costin Giorgian şi Dristor 1. Anterior, în cursul nopţii, poliţişti ai Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti au depistat o femeie în vârstă de 36 de ani, ale cărei semnalmente corespundeau cu cele ale persoanei căutate şi au condus-o la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au comis faptele'', a precizat IGPR.

Poliţia mulţumeşte ''tuturor pentru implicarea şi spiritul civic manifestat în acest caz'' şi dă asigurări că ''fiecare mesaj a fost analizat şi verificat de specialiştii instituţiei.

Tot marți seară, aceeaşi femeie ar fi încercat, se pare, să împingă o altă fată, în staţia Costin Georgian, dar cea vizată a reuşit să se ferească.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 20:00, în staţia de metrou Dristor 1. Tânără de 25 de ani era în stop cardio-respirator şi cei de la SMURD nu au mai putut să o salveze. Imediat, în subteran au ajuns şi criminaliştii.

În scurt timp, s-a conturat scenariul cutremurător al unei crime. Martorii povestesc că o femeie ar fi împins-o pe fată, fără să existe însă înainte o discuţie sau vreun conflict între cele două.

Martor: "Era foarte multă îmbulzeală în staţie. Înţeleg de la nişte oameni care lucrează la metrou că ar fi tentativă de omor. S-a întâmplat exact în faţa ei, a împins-o exact când a ajuns metroul şi nu a avut scăpare, nu a apucat să ţipe după ajutor ceva."

Suspecta a fost surprinsă de camerele de supraveghere din staţie, iar imaginile cu ea au fost făcute publice de poliţie.

Ar fi încercat să împingă în fața metroului o altă femeie

Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei: "Are aproximativ 1,70 m înălţime, este de constituţie slabă şi are pomeţii proeminenţi, la momentul de interes era îmbrăcată într-o jachetă scurtă de culoare închisă, pantaloni jeans de culoare bleumarin deschis, largi, pe cap purta o eşarfă bleumarin care îi acoperea părul."

La scurt timp după miezul nopţii, femeia a fost găsită de poliţişti.

Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei: "Au găsit-o poliţiştii de la Transport Public, s-au luat după semnalmente, are 36 de ani."

Între timp, au ieşit la iveală şi alte amănunte şocante. Surse din cadrul anchetei spun că înainte de tragedie suspecta ar fi încercat să împingă o altă tânără de 20 de ani în staţia Costin Georgian. Însă aceasta fiind sportivă a reuşit să se mobilizeze s-a urcat în metrou şi a plecat. La scurt timp, femeia a venit în staţia Dristor 1, iar după incident a ieşit la suprafaţă şi s-a făcut nevăzută.

Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei: "În jurul orelor 20:00 s-a prezentat la poliţie să prezinte acest eveniment. Avem indicii că este vorba despre aceeaşi persoană în cauză."

Nu se ştie deocamdată de ce suspecta a recurs la un astfel de gest şi sunt luate în calcul mai multe ipoteze.

Explicațiile psihologilor

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: "Trebuie să se facă de poliţie legătura între victime. Să vadă dacă se cunosc, ce relaţii sunt şi s-ar putea explica o răzbunare, ceva. Posibilitatea de a fi o bolnavă suferindă, dezechilibrata psihic, alegerea victimelor la întâmplare, imprevizibilitatea comportamentului, o poate face să fie o individă cu un comportament periculos printre noi."

Poliţiştii îi sfătuiesc pe călători să nu se apropie de marginea peronului în staţia de metrou şi să fie în permanenţă atenţi la persoanele din jur.


 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
O tânără a murit la metrou, după ce a fost împinsă pe șine. Poliția o caută pe cea care ar fi ucis-o
O tânără a murit la metrou, după ce a fost împinsă pe șine. Poliția o caută pe cea care ar fi ucis-o

O tânără a căzut pe șine și a murit în stația de metrou Dristor 1, împinsă de o femeie, potrivit poliției.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.