HARTA drumurilor nationale impracticabile din cauza viscolului. Aproape 100 de persoane au ramas blocate in masini

×
Codul embed a fost copiat

Pe aici nu se trece! Anuntul este valabil pentru Autostrada A2, dar si 18 drumuri nationale devenite impracticabile din cauza viscolului puternic. Nici pe A3 nu se circula teribil, desi se fac eforturi pentru ca soseaua de viteza sa ramana deschisa.

Ca sa nu apara situatii limita ca in iernile trecute, autoritatile le-au interzis soferilor sa treaca prin zonele in care vizibilitatea a scazut sub 20 de metri.

Sa intri cu masina duminica pe Autostrada Soarelui este o adevarata inconstienta. vantul bate la rafala cu 70-80 km/h si a redus vizibilitatea sub 20 de metri. Este si motivul pentru care politistii au spus STOP si i-au indrumat pe soferi sa schimbe traseul pe drumul vechi catre mare.

Si acest lucru a fost imposibil. Unii au ramas blocati cu masinile chiar in sensul giratoriu de la iesirea din Bucuresti. Soferii au fost ajutati de politisti care au impins masinile ori au urcat la volanul lor. In total, peste 90 de persoane au fost salvate din autovehiculele care n-au mai putut inainta din cauza viscolului.

Citește și
furtuna de zapada
Prapad in Rusia, din cauza unei furtuni de zapada. Sute de masini au ramas blocate timp de o zi in sudul Moscovei
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Drumul care face legatura dintre Bucuresti si Oltenita este unul dintre cele care se inchide printre primele la fiecare zapada. Trece prin mijlocul campului, perpendicular pe directia din care bate vantul, asadar zapada intra de fiecare data cu usurinta pe carosabil. Suntem la 5 kilometri de Frumusani si utilajele incearca sa dea zapada la o parte, deoarece cateva zeci de masini au ramas blocate.

In locurile in care zapada era mai mare pe drum decat pe camp, snowmobilul a fost mijlocul de transport cel mai eficient. In ajutorul celor blocati au sarit si 4 tineri cu 2 jeep-uri echipate sa faca fata nametilor. Fac parte dintr-un club de offroad si cu ajutorul unei aplicatii pe mobil primesc informatii de la oamenii care au nevoie de ajutor.

Florin, voluntar club off road: "Sa ajutam, asta numai pe banii nostri, fara ISU, fara nimeni, sa ajutam noi pe banii nostri persoanele inzapezite. Am tractat. Este foarte greu, dupa cum vedeti si dumneavoastra."

Aici gasiti informatii actualizate in timp real despre: 
-► Starea drumurilor nationale si autostrazilor
-► Situatia la frontiera
-► Situatia drumurilor judetene
-► Situatia cailor ferate
-► Situatia transporturilor maritime
-► Situatia aeroporturilor
-► Sanctiuni de 40.000 lei pentru firmele de deszapezire
-► Incidente din cauza zapezilor si viscolului

Situatia la ora 21:30:

Starea drumurilor nationale si a autostrazilor

Centrul INFOTRAFIC al Politiei Romane informeaza ca DN2 a fost redeschis pe tronsonul Urziceni – Buzau, iar pe relația Bucuresti – Urziceni a fost ridicata restrictia de tonaj (7,5 tone).

 

S-a reluat circulatia si pe DN2B Spataru – Buzau.

 

In judetul Arges, restrictia de tonaj (7,5 tone) impusa pe DN73 Valea Mare-Pravat – Fundata a fost ridicata.

Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, circulatia rutiera ramane intrerupta pe Autostrada A2, pe sectorul cuprins intre Bucuresti si Fetesti si pe mai multe tronsoane ale unor drumuri nationale:

DN3 Lehliu (jud. Calarasi) – Calarasi (jud. Calarasi) – Ostrov (jud. Constanta) – Baneasa (jud. Constanta); pe tronsonul Branesti (jud. Ilfov) – Lehliu (jud. Calarasi) a fost reluata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 3,5 tone;
DN22D Macin – Cerna (judetul Tulcea);
DN22F Horia – Nalbant (judetul Tulcea);
DN22A Topolog (jud. Tulcea) – Harsova (jud. Constanta);
DN22 pe tronsoanele Ramnicu Sarat (jud. Buzau) – Braila (jud. Braila) si Baia (jud. Tulcea) – Sibioara (jud. Constanta);
DN2B Buzau – Braila;
DN2A Urziceni (jud. Ialomita) – Slobozia (jud. Ialomita) – Harsova (jud. Constanta) – Mihail Kogalniceanu (jud. Constanta);
DN21 Calarasi (jud. Calarasi) – Slobozia (jud. Ialomita) – Braila;
DN21A Slobozia (judetul Ialomita) – Baraganul (judetul Braila);
DN2 Buzau – Ramnicu Sarat (jud. Buzau);
DN2C Costesti (jud. Buzau) – Grivita (jud. Ialomita);
DN5B Giurgiu (jud. Giurgiu) – Ghimpati (jud. Giurgiu);
DN41 Chirnogi (jud. Calarasi) – Baneasa (jud. Giurgiu);
DN23B Maicanesti (jud. Vrancea) – Ciorasti (jud. Vrancea);
DN2N Bogza (jud. Vrancea) – Dumbraveni (jud. Vrancea);
DN3A Lehliu-Gara (jud. Calarasi) – Fetesti (jud. Ialomita);
DN3B Fetesti – intersectie cu DN2A;
DN24D Cuca (jud. Galati) – Tulucesti (jud. Galati).
Din cauza caderilor de pietre de pe versanti, traficul rutier este in continuare intrerupt pe DN57 Cozla – svinita, in judetul Caras-Severin.

Din cauza vantului puternic, sunt suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra.

 

Imaginile surprinse de un utilizator StirileProTV arata un trafic ingreunat si pe A3, unde utilajele de deszapezire nu par sa fi ajuns.

Situatia la frontiera

Autoritatile bulgare au inchis temporar drumurile spre si dinspre Ruse si Vidin pentru autovehiculele cu un tonaj mai mare de 10 tone din cauza conditiilor meteo nefavorabile, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), remis, duminica, AGERPRES. Pana la reluarea traficului, soferilor de autocamioane care merg spre Bulgaria li se recomanda sa tranziteze punctele de trecere a frontierei de la granita cu Bulgaria de la Vama Veche, Negru Voda, Turnu Magurele sau Bechet.

Situatia pe drumurile judetene

Traficul autoturismelor a fost suspendat, incepand de duminica dimineata, pe sase tronsoane de drumuri judetene din Tulcea, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Delta. Cele sase segmente de drumuri judetene sunt Tulcea - Agighiol, Daeni - Ostrov - Peceneaga, Ceamurlia de Sus - Stejaru - Topolog - Dorobantu - Traianu, 2 Cantoane - Ceamurlia de Sus - Beidaud - Sarighiol de Deal, Sarighiol de Deal - Casimcea - Corugea - Rahmanu si Daeni - Fagarasu Nou.

DJ226B din nord-estul judetului Constanta este blocat din cauza depunerilor de zapada, iar in zona satului Gura Dobrogei o persoana a ramas blocata in trafic din cauza drumului inzapezit, a anuntat duminica Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiilor din cadrul ISU Dobrogea.

Un sector de drum national si noua sectoare de drumuri judetene sunt inchise si in Braila din cauza vizibilitatii reduse, potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, lt.col. Stefan Stoian.

Din cauza vizibilitatii reduse a fost inchis sectorul de drum DN 22 Gradistea - limitata judet Buzau si sectoare de drumuri judetene DJ 203 Galbenu - Jirlau - Faurei - Ulmu - Scarlatesti, DJ 203 A Plasoiu - Visani - Galbenu, DJ 203 J Jirlau - limita cu judetul Buzau, DJ 203 N Jugureanu - Ulmu, DJ 203 P Ciresu - Vultureni, DJ 203 R Ulmu - Batogu - Liscoteanca, DJ 203 F Surdila Gaseanca - Faurei, DJ 203 T Jirlau - Visani, DJ 211 Tataru - Dudesti.

Un autoturism in care se afla patru persoane a iesit de pe carosabil pe DJ 211 B Baraganu - Victoria, iar un utilaj se indreapta spre acesta.

In Prahova, autoritatile au dispus inchiderea drumurilor judetene 102 D Boldesti Gradistea - Salciile si 100 C Mizil - Fulga.
 

Situatia cailor ferate

Circulatia feroviara intre Bucuresti si Constanta a fost asigurata in cursul zilei de duminica de cinci perechi de trenuri, doar numarul garniturilor care opreau in statiile intermediare de pe aceasta magistrala a fost redus, calatorii fiind preluati de trenurile ramase in circulatie, informeaza CFR SA.

"Mentionam faptul ca intre Bucuresti - Constanta (si retur) au circulat pana la aceasta ora cinci perechi de trenuri, fiind redus doar numarul garniturilor care opreau in statiile intermediare de pe aceasta magistrala, calatorii fiind preluati de trenurile ramase in circulatie. La ora 14,00, a plecat un tren de calatori din Bucuresti cu destinatia Constanta, urmatorul tren fiind programat sa plece din Gara de Nord tot cu destinatia Constanta la ora 16,00, iar de la Constanta spre Capitala este programat un tren la ora 17,00, iar urmatorul la ora 19,00", afirma CFR SA.

Pana la ora 15,00, a fost redus numarul de trenuri pe zece tronsoane, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, dar se asigura continuitate in graficul de circulatie. Aceste tronsoane sunt: Bucuresti Nord - Constanta, Bucuresti Obor - Constanta, Constanta - Mangalia, Constanta - tandarei, tandarei - Fetesti, Ciulnita - Slobozia Veche, Calarasi Sud - Ciulnita, Tulcea - Medgidia, Bucuresti Nord - Targoviste si Tecuci - Iasi.

Pe segmentele de cale ferata Bucuresti - Lehliu, Urziceni - Slobozia si Videle - Giurgiu actioneaza si la aceasta ora plugurile pentru deszapezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curatarea liniilor si a componentelor de cale ferata, la intrarea si iesirea din gari.

CFR SA precizeaza ca traficul feroviar se desfasoara in conditii de ninsoare viscolita si rafale puternice de vant de pana la 80 kilometri/ora, graficul trenurilor fiind adaptat pentru a asigura legatura pe calea ferata cu toate centrele urbane, indeosebi cu cele din sud-estul tarii.

In functie de evolutia vremii, CFR SA va restrictiona circulatia trenurilor de calatori si de marfa pe segmentele unde zapada viscolita poate crea probleme in trafic, astfel incat sa se evite blocarea acestora in zonele unde ninsorile sunt abundente, iar rafalele de vant pot atinge viteze de pana la 80 km/h.

Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' SA este compania care administreaza infrastructura feroviara publica.

Situatia transporturilor maritime
Potrivit informatiilor primite de la Serviciul de Politie Transporturi Maritime, sunt suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra (vant puternic).

Circulatia navelor maritime la bara Sulina a fost suspendata, din cauza conditiilor hidrometeorologice de pe Marea Neagra, viscolul creand dificultati in traficul naval de pe bratul Chilia al Dunarii. Potrivit deciziei luate de Administratia Fluviala a Dunarii de Jos din Galati, pana la imbunatatirea conditiilor hidrometeorologice, nicio nava care tranziteaza canalul Sulina sau care se afla pe Marea Neagra nu-si mai poate continua drumul, vasele fiind ancorate in momentul de fata in locuri de siguranta.

Circulatia navelor de calatori intre municipiul Tulcea si localitatile din Delta Dunarii s-a desfasurat duminica potrivit graficului, cursa dintre Tulcea si Periprava, localitate situata la extremitatea fluviala a Deltei romanesti, efectuandu-se in conditii deosebite. ''La Ismail (localitate aflata pe malul ucrainean al Dunarii - n.r.), trei barje au fost raspandite pe Dunare cel mai probabil din cauza vantului puternic, iar nava noastra a reusit sa se strecoare printre ele fara probleme'', a declarat pentru AGERPRES directorul societatii Navrom Delta SA, Nicolae Chichi.
 

Situatia pe aeroporturi

Trei curse aeriene, spre Istanbul, Moscova si Milano, care trebuiau sa decoleze duminica de pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, au fost anulate din cauza ninsorii abundente si a viscolului, cu rafale de vant de peste 75 de kilometri/ora, care transporta zapada pe sol, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Potrivit unui comunicat al CNAB, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara in conditii de ninsoare abundenta si viscol. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, au fost anulate doua curse, catre Istanbul si Moscova, ai caror pasageri urmeaza sa fie imbarcati in cursul dupa amiezii pe alte zboruri cu aceleasi destinatii. Tot duminica, a fost anulat un zbor catre Milano.

De asemenea, unele curse aeriene pot inregistra intarzieri la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor si de operatiunile de handling la sol ingreunate de vreme, punctual unele intarzieri ajungand la doua ore.

Sanctiuni de aproximativ 40.000 lei pentru firmele de deszapezire

Politia Rutiera a monitorizat modul in care au fost indeplinite obligatiile din contractele de deszapezire si a aplicat 15 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 40.000 de lei, operatorilor economici si administratorilor de drum din judetele Arges, Giurgiu, Ilfov si Calarasi, dar si din Bucuresti, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) remis, duminica.

MAI precizeaza ca ministrul Petre Toba a stabilit ca prioritate a orelor urmatoare deszapezirea segmentelor de drum inchise duminica din motive de siguranta.

"De la momentul producerii fenomenelor meteo extreme si pana in prezent nu au fost inregistrate localitati izolate sau persoane disparute ca urmare a viscolului sau a zapezilor. La nivelul intregii tari situatia este in curs de normalizare, fenomenele meteo periculoase urmand a slabi in intensitate incepand cu ora 18,00, la expirarea codului portocaliu. Conform situatiei centralizate la nivelul MAI, au fost afectate de ninsorile puternice si de viscol 35 de localitati din 9 judete: Braila, Constanta, Calarasi, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Prahova, Teleorman si Tulcea",
se arata in comunicatul amintit.

"Pentru orele urmatoare, odata cu reducerea in intensitate a ninsorilor si a viscolului, principala prioritate o va reprezenta interventia pentru deszapezire si reluarea circulatiei rutiere, astfel incat de maine dimineata situatia sa fie adusa la normalitate. Pentru situatiile unde mai sunt conducatori auto care asteapta in trafic deschiderea arterelor rutiere, vor fi asigurate freze si autospeciale ca ante-mergatori pentru a se putea deplasa grupat, in siguranta, spre cele mai apropiate localitati. In acest mod se procedeaza in cazul celor doua microbuze de la km 74 al A2 si in Ialomita pe DJ 213", se mai arata in comunicatul MAI.
 

Gravida, preluata de o senilata in Vrancea

O femeie gravida, in varsta de 24 de ani, va fi preluata, duminica, de la locuinta sa situata in localitatea vranceana Bogza, pentru a fi transportata la spitalul din Focsani de un autovehicul cu senile aflat in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea.

"Sarcina femeii este la termen, dar la ea nu poate ajunge, astazi, ambulanta din cauza viscolului. Interventia este efectuata de pompierii din cadrul Departamentului Focsani, care au plecat spre gravida cu o autospeciala de transport victime, dar si cu o senilata ce va fi utilizata pana la casa femeii" , a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea, capitan Cristina Duta.

Femeia se afla "in evidenta medicului de familie, data preconizata pentru nastere fiind 20 ianuarie, dar pe lista gravidelor ce urmau sa nasca zilele acestea transmisa de DSP catre Prefectura si ISU" , a mentionat un reprezentat al DSP Vrancea.
 

Gravida, intr-un sat inzapezit din Buzau
O ambulanta intervine, in aceasta dimineata, in judetul Buzau, pentru a ajuta o gravida sa ajunga la spital. Este vorba despre o gravida in luna a opta, aflata la a saptea nastere

Vasile Prahoveanu, purtatorul de cuvant al ISU Buzau: “La orele 06:20 am fost solicitati in localitatea Ramnicelu pentru asistenta unei gravide. La fata locului s-au deplasat 2 echipaje de pompieri, dintre care o autospeciala senilata precum si o autospeciala de transport personal si victime multiple din cadrul Detasamentului de Pompieri Ramnicu Sarat. In acest moment misiunea este in curs de desfasurare, pacienta urmeaza sa fie preluata si transportata catre o ambulanta SAJ care se afla intr-o zona deschisa circulatiei.”

Intre timp, gravida a ajuns la spitalul din Ramnicu Sarat.

Ambulanta si microbuze inzapezite, in Ialomita
Doua microbuze cu 10 persoane la bord sunt blocate, la aceasta ora, in nameti, pe raza localitatii Rosiori, din judetul Ialomita. Oamenii plecau duminica dimineata la munca. In jurul orei 6 si 20 dimineata, oamenii au anuntat ca sunt inzapeziti. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Ialomita, George Damian, ei nu sunt departe de localitate, dar nu pot cobori din microbuz, fiindca zapada este foarte mare. Autoritatile s-au mobilizat, pentru a ajunge la ei sa-i scoata din zapada. In jurul orei 8, cei 10 pasageri din microbuzele ramase inzapezite in judetul Ialomita au fost dusi, in urma cu putin timp, la Primaria din Dragoesti.

In localitatea Condeesti din acelasi judet, o persoana cu probleme cardiace a solicitat ambulanta, dar accesul este foarte dificil, astfel ca s-a apelat la o autofreza de la ISU. In cele din urma, ambulanta a ajuns la persoana suferinda si a transportat-o la spitalul din Urziceni.

Ambulanta ramasa in zapada, in Vrancea
O ambulanta, care ar fi trebuit sa ajunga la un copil de un an, s-a impotmolit in zapada, in localitatea Obrejita, din Vrancea. Autoritatile locale s-au mobilizat imediat, iar un utilaj a facut cale prin nameti. Astfel, medicii au reusit sa ajunga, dupa aproximativ un sfert de ora, la copilul care prezenta febra mare. In cele din urma, echipajul de la Ambulanta a reusit sa ajunga cu pacientul la spital.

Un barbat cu probleme oculare, adus cu senilata de la Lehliu, transportat la Spitalul de Oftalmologie

Un barbat in varsta de 70 de ani, cu probleme oculare, adus de la Lehliu cu o senilata a CNADNR, a fost preluat din bd. Anghel Saligny din Capitala de o ambulanta SMURD si dus la Spitalul de Oftalmologie, au anuntat duminica oficiali ai ISU Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Batranul de 101 ani care a devenit vedeta pe internet dupa ce a fost filmat cum curata zapada din fata casei sale
Batranul de 101 ani care a devenit vedeta pe internet dupa ce a fost filmat cum curata zapada din fata casei sale

Are 101 ani, dar arata, se simte si munceste ca la 50. Vorbim despre un batran din Statele Unite, care a devenit cunoscut pe internet dupa ce a aparut intr-o inregistrare in care se vede cum curata zapada din fata casei sale.

Prapad in Rusia, din cauza unei furtuni de zapada. Sute de masini au ramas blocate timp de o zi in sudul Moscovei
Prapad in Rusia, din cauza unei furtuni de zapada. Sute de masini au ramas blocate timp de o zi in sudul Moscovei

O furtuna de zapada a facut prapad in Rusia. Dupa ce natura s-a dezlantuit, sute de masini au ramas blocate pe un drum din sudul Moscovei.

Cum a reactionat o fetita cand a vazut ca a nins afara. Tatal ei a filmat intreg momentul
Cum a reactionat o fetita cand a vazut ca a nins afara. Tatal ei a filmat intreg momentul

Copiii asteapta de obicei cu mare narabdare prima ninsoare, ca sa mearga la sanius ori la o bataie cu bulgari de zapada. Exceptie pare sa faca insa o fetita din Statele Unite.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.