PROGNOZA METEO pentru toata tara pana pe 9 februarie. Vineri va fi ger de pana la -20 grade

vreme

Din pacate pentru cei care sperau la o imbunatatire a vremii, prognoza meteo pentru urmatoarea perioada arata ca iarna .. abia a inceput.

Mai multe informatii despre starea traficului, situatia drumurilor, precum si prognoza meteo in detaliu, aflati pe vremea.stirileprotv.ro.

Astfel, temperaturile pot ajunge in perioada 27 ianuarie - 9 februarie pana la minus 20 de grade Celsius, in Moldova. ANM a realizat o estimare a temperaturilor si a precipitatiilor in intervalul 27 ianuarie - 9 februarie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca in judetele Buzau, Braila si Vrancea va fi declarata starea de alerta. Aceste judete au fost duminica intre orele 15.00 si 21.00 sub cod rosu de vreme rea si au ramas sub cod portocaliu pana luni dimineata. Luni, insa, codul portocaliu de viscol a fost prelungit luni, pana la ora 23.00, in judetele Constanta, Tulcea, Braila, Calarasi, Ialomita, Buzau, Vrancea si Galati, iar judetele Bacau, Vaslui si Iasi au fost atentionate cu cod galben.

BANAT
Pana pe 2 februarie temperaturile vor marca o crestere treptata, astfel incat maximele in timpul zilei ajung pana la 4 grade. Intre 2 si 5 februarie valorile termice maxime scad cu aproximativ 2 grade Celsius, iar apoi vremea se va incalzi usor si treptat, urmand ca, la sfarsitul celei de a doua saptamani - dupa cum se arata in prognoza meteo - sa se atinga medii termice de 5…6 grade la amiaza. In ceea ce priveste evolutia minimelor nocturne, acestea vor creste de la -9 grade pana spre 0 grade in intervalul 27 ianuarie – 2 februarie, apoi vor marca o scadere usoara si se vor mentine intre -4 si -2 grade pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

Citește și
Cod ROSU in Buzau
Imagini din Buzau, epicentrul CODULUI ROSU. Utilajele IGSU, neputincioase. Zeci de persoane au petrecut noaptea in masini
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

In jurul datei de 29 ianuarie vor fi ninsori pe arii extinse, dar nu foarte importante cantitativ, apoi probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi mai ridicata intre 1 si 4 februarie.

CRISANA
In prima saptamana a valorile termice maxime vor fi in crestere, de la medii de -3 grade ziua  si -7 noaptea, spre 5 grade si, respectiv, -1 grad, pe 2 – 3 februarie. In urmatoarele zile vremea va scadea cu aproximativ 3 grade Celsius, pentru ca, dupa data de 6 februarie si pana la sfarsitul intervalului din aceasta prognoza meteo, o incalzire usoara si treptata sa aduca valori medii apropiate celor caracteristice primei decade a lunii februarie. La sfarsitul celei de a doua saptamani, vor fi din nou, in medie, temperaturi maxime de 5...6 grade s i minime de -1 grad. Va ninge, in general slab cantitativ, pe 29 ianuarie, dupa care probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare intre 1 si 4 februarie si, din nou, pe 8 februarie.

TRANSILVANIA
Pana spre sfarsitul primei saptamani vremea ramane rece, cu medii ale temperaturilor minime de -10…-8 grade si ale maximelor de -5…-4 grade. Pe 1 – 2 februarie regimul termic va marca o crestere de aproximativ 7 grade Celsius, temperaturile apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei din an. A doua saptamana din aceasta prognoza meteo va debuta cu o tendinta de usoara racire, valorile termice vor scadea cu 2…3 grade pana la jumatatea saptamanii, pentru ca la sfarsitul intervalului de prognoza sa se revina la un regim termic normal pentru prima decada a lunii februarie, cu maxime, in medie, de 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata pe 29 ianuarie, cand acestea vor fi sub forma de ninsoare, apoi intre 1 si 4 februarie, cand, trecator, pot fi si lapovite sau ploi.

MARAMURES
Pana duminica 2 februarie, temperaturile maxime vor creste cu aproximativ 7 grade Celsius, ajungand la valori medii de 3...4 grade. Si tot la sfarsitul primei saptamani de prognoza, minimele nocturne, in crestere dupa 31 ianuarie, vor atinge valori medii de -3…-2 grade. In primele zile din cea de a doua saptamana, vremea se va raci, temperaturile nocturne vor cobori spre medii de -6…-4 grade, apropiate de normele perioadei, iar maximele vor scadea spre 0 grade Celsius. Ulterior, pana la sfarsitul saptamanii, regimul termic nocturn va ramane relativ constant, in timp ce mediile diurne vor urca din nou spre 3…4 grade. Va ninge, in general slab cantitativ, pe 29 ianuarie, dupa care probabilitate pentru precipitatii, posibil mixte, va fi mai mare intre 1 si 4 februarie si, din nou, pe 8 februarie.

MOLDOVA
In prima saptamana, vremea va fi deosebit de rece, geroase mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. In primele zile media valorilor maxime va fi de -8…-7 grade, iar a minimelor de -10…-12 grade, pentru ca in jurul datei de 31 ianuarie regimul termic sa mai scada cu aproximativ 4 grade. Abia pe 1 si 2 februarie temperatura aerului va marca o crestere semnificativa, temperaturile diurne vor atinge medii de -3…-2 grade, iar cele nocturne vor urca spre -5… -4 grade. In cea de a doua saptamana din aceasta prognoza meteo, regimul termic va avea o scadere usoara la inceput, dar catre week-end vremea se va incalzi din nou, atingandu-se medii termice de -6 grade noaptea si 2 grade ziua. Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare pe 27 si 29 ianuarie, precum februarie, cand va ninge in general slab cantitativ.

DOBROGEA
In primele zile, maximele in timpul zilei vor varia intre -7 grade si 0 grade, iar minimele nocturne se vor mentine relativ constante in jurul unei medii de -8 grade. Dupa data de 30 ianuarie regimul termic va marca o crestere, astfel incat pe 2...3 februarie vor fi temperaturi de aproximativ 4 grade ziua si 0 grade noaptea, apropiate de cele normale climatologic pentru aceasta data. In a doua saptamana va avea loc o racire cu 5…6 grade, iar catre finalul intervalului, prognoza meteo arata ca temperaturile vor creste din nou. Vor fi ninsori pe arii extinse pe 27 si 29 ianuarie, iar in intervalul 2 – 4 februarie vor fi precipitatii mixte, in general slabe cantitativ.

MUNTENIA
Pana pe 31 ianuarie se vor inregistra temperaturi medii de -4 si -8 grade ziua si intre -8 si -12 grade noaptea. Intre 1 si 3 februarie vremea se va incalzi pana la maxime de 1…2 grade si minime de -2 grade, apropiate de normele climatologice. Va urma o usoara racire, cu aproximativ 5 grade, pana la jumatatea celei de a doua saptamani de prognoza si, abia spre finalul intervalului temperaturile vor creste din nou, spre maxime de 2…3 grade si minime de -5 grade Celsius. Va ninge pe arii restranse si slab cantitativ pe 27-28 ianuarie, iar pe 29 ianuarie ninsorile se vor intensifica si se vor extinde ca arie. In intervalul 1 – 4 februarie precipitatiile vor fi mixte.

OLTENIA
In primele 3 zile vremea va fi cu mult mai rece decat in mod normal in aceasta perioada si abia intre 31 ianuarie si 3 februarie temperaturile vor creste, de la -5 la valorile maxime si de la -9…-8 pana la -1 grad la valorile minime nocturne. Ulterior, vremea se va raci din nou, iar temperaturile nocturne vor scadea, in medie, cu 6 grade, in timp ce maximele diurne se vor mentine in jurul unei valori medii de 0 grade Celsius. O usoara tendinta de crestere, cu 1…2 grade, se va manifesta abia la sfarsitul intervalului de prognoza. Va ninge in jurul datei de 29 ianuarie, iar intre 1 si 4 februarie va creste probabilitatea pentru precipitatii mixte.

LA MUNTE
Pana spre sfarsitul primei saptamani, se vor inregistra temperaturii medii maxime de -6...-4 grade si minime de -12...-10 grade. Dupa 31 ianuarie vremea se va incalzi usor, spre valori medii cu aproximativ 6 grade mai ridicate pe 2...3 februarie. A doua saptamana de prognoza va fi caracterizata prin temperaturi maxime intre -4 si 0 grade si minime intre -10 si -7, cu cele mai scazute valori la mijloc de saptamana. Va ninge pe 29 ianuarie si, din nou, in intervalul 1 – 4 februarie. In rest, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
CODUL PORTOCALIU face victime in Romania. Trei oameni au murit din cauza frigului in ultimele 48 de ore
CODUL PORTOCALIU face victime in Romania. Trei oameni au murit din cauza frigului in ultimele 48 de ore

Iarna face victime in judetul Vaslui. In mai putin de 48 de ore, trei oameni au murit din cauza frigului.

Imagini din Buzau, epicentrul CODULUI ROSU. Utilajele IGSU, neputincioase. Zeci de persoane au petrecut noaptea in masini
Imagini din Buzau, epicentrul CODULUI ROSU. Utilajele IGSU, neputincioase. Zeci de persoane au petrecut noaptea in masini

Intreg judetul Buzau este sub codul rosu de vreme severa. De 36 de ore, viscolul biciuieste de-a dreptul, iar agentii de la rutiera s-au instalat la toate intrarile in oras.

Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada
Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada

Sorin Oprescu a declarat ca, in cele trei adaposturi municipale, se afla 520 de persoane, iar trei echipe mobile ale Directiei de Asistenta Sociala monitorizeaza alte 46 de persoane adulte care au refuzat adapostirea.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.