Pretul unei sentinte favorabile si cum se imparteau banii. Dialogul dintre judecatoare, inregistrat

×
Codul embed a fost copiat

Viorica Dinu si Antonela Costache, cele doua judecatoare arestate preventiv pentru coruptie, au fost inregistrate in timp ce vorbeau despre banii primiti, cat sa mai ceara si cum sa-i imparta.

Alaturi de cele doua, in celula va ajunge si avocata lui Dinel Staicu, pe care judecatoarele l-ar fi ajutat sa iasa din arest pentru o suta de mii de euro. Imediat dupa pronuntarea sentintei, avocatii au declarat recurs. Cele doua judecatoare sustin ca sunt nevinovate, in ciuda inregistrarilor prezentate de procurorii anticoruptie.

Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache au ramas in fata instantei in momentul pronuntarii sentintei, desi ordonantele de retinere le expirasera. Pentru ca nu au plecat acasa au avut parte de un tratament mai putin obisnuit in astfel de situatii. Politistii nu le-au incatusat pe loc ca sa le duca in arest, ci le-au dat voie sa mearga neinsotite acasa.

Judecatoarea Dinu a refuzat sa faca vreo declaratie.

In maxima discretie la prima ora, Viorica Dinu s-a prezentat la Centrul pentru Arest Preventiv. La fel a facut si colega sa, Antonela Costache. Cele doua judecatoare au declarat recurs. Insa procurorii DNA au printre probe si numeroase inregistrari ambientale din care ar reiesi felul in care Dinu si Costache stabileau tarifele:

Citește și
dna
Magistratele acuzate de luare de mita urmau sa judece eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Antonela Costache: "Fii atenta! Aici avem cinspe şi cinspe Eu mi-am oprit o mie. A fost saispe - saispe … sunt cinspe - cinspe. Sunt treizeci. I-am numarat. Si asta nu-i tot, ca nu-i dau lu' … Mie mi-a adus treizeci si cinci. Noi cat sa ne oprim?".

Printre inculpatii care ar fi fost eliberati cu ajutorul judecatoarelor s-ar numara si Dinel Staicu, fostul patron al universitatii Craiova.

Dinel Staicu ar fi dat 5000 de euro prin avocata lui unui grefier al Tribunalului Bucuresti pentru ca acesta sa manipuleze sistemul informatic de inregistrare a dosarelor si sa repartizeze cauza lui Staicu judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache.

Acelasi grefier a cerut apoi 150 de mii de euro din care 100 de mii sa ajunga la cele doua judecatoare pentru ca acestea sa faca trafic de influenta pe langa completul care urma sa decida eliberarea lui Staicu din luna februarie. Nu se stie daca judecatoarele Dinu si Costache si-au convins colegii sa-l puna in libertate pe fostul patron al universitatii Craiova sau eliberarea acestuia s-a facut in baza unei decizii corecte. Cert este ca Dinel Staciu este judecat in libertate intr-un proces de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Antoanela Costache si Viorica Dinu formau impreuna cu o a treia colega, un complet de recurs la Tribunalul Bucuresti. Ele au judecat in 2012 cel putin sase procese in care procurorii suspecteaza ca deciziile au fost influentate.

Se ridica acum intrebarea ce se va intampla cu toate aceste procese in care judecatoarele suspecte de coruptie au luat decizii. Pe scurt, deocamdata nimic. Cel putin nu pana cand nu va exista o hotarare definitiva si irevocabila care sa le gaseasca vinovate pe cele doua judecatoare, iar acest lucru poate dura si cativa ani.

Tot procurorii ar putea cere revizuirea acestor sentinte.

Cu alte cuvinte toti cei care ar fi fost eliberati cu ajutorul celor doua judecatoare pot dormi linistiti ani buni de acum incolo. 

Dialogul detaliat dintre cele doua judecatoare

Procurorii anticoruptie arata, in referatul prin care au cerut instantei arestarea preventiva a judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, ca dintr-o convorbire purtata de cele doua magistrate in mediul ambiental, la 19 decembrie 2012, rezulta "elemente probatorii insurmontabile privitoare la implicarea acestora in savarsirea unor fapte de coruptie avand caracter repetitiv si care au dezvaluit tabloul unei conivente anterioare dintre sus-numitele in privinta exercitarii unor actiuni concertate de alterare a actului de infaptuire a justitiei prin manopere de cumparare si, respectiv, traficare a influentei asupra unor colegi de-ai lor, judecatori la Curtea de Apel Bucuresti si in schimbul unor foloase de ordinul zecilor de mii de euro".

Astfel, arata procurorii in documentul citat, dialogul dintre judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu denota o evidenta obisnuinta a acestora in desfasurarea unor asemenea activitati infractionale, in cadrul careia erau deja stabilite veritabile "tarife" pentru coruperea judecatorilor, singura lor preocupare fiind, in aceasta privinta, aceea ca fiecare dintre ele sa isi indeplineasca, in vederea atingerii scopului comun urmarit, sarcinile asumate in cadrul cooperarii lor delictuale.

In discutia purtata, cele doua judecatoare vorbeau despre anumite impedimente pe care le-ar intampina in traficarea influentei, facand referire la un judecator care era speriat pentru ca fusese chemat cu putin timp in urma la Directia Nationala Anticoruptie si, din acest motiv, "nu se mai poate conta pe el o perioada de timp", dar si la imprejurarea ca anumite dosare in care doreau sa intervina sunt repartizate la complete din care fac parte magistrati "in raport cu care este incompatibila orice incercare de corupere".

Cum se laudau cu hainele de blana pe care le-au cumparat cu sume mari de bani

Astfel, Viorica Dinu a remarcat cat de frumoasa era haina pe care o purta Antonela Costache, aceasta precizand ca a costat "1400 de euro". La randul sau, Viorica Dinu i-a spus ca are si ea o haina de blana pe care a dat "3.500", mentionand: "N-am imbracat-o niciodata…, deoarece e mare, e grea!".

Din discutia purtata in mediul ambiental la 19 decembrie 2012 a rezultat ca judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache erau interesate sa obtina, prin trafic de influenta, pronuntarea de catre Curtea de Apel Bucuresti a unor hotarari partinitoare in trei dosare penale.

Intr-unul dintre aceste dosare, care avea ca obiect o contestatie in anulare si se judeca la data de 19 decembrie 2012, Antonela Costache arata: "Daca se admite contestatia, se desfiinteaza decizia din recurs. Poate delibera in … se poate termina la C.A.B., judecand recursul…".

Despre acelasi dosar, Viorica Dinu specifica: "Pai, da, ma, ca e definitiva solutia …ei (n.n. judecatorii din complet) au admis, in principiu … […] … ii pune liberi. Aia e!".

Acelasi rationament a fost impartasit si de Antonela Costache, care a mentionat: "Asta-i consecinta, mai!", dupa care a adaugat "…pai, da noi vorbim de contestatie in anulare, da? Se desfiinteaza, asa se face, nu? Si-l pune in libertate, asta-i consecinta. Si este motiv de admitere pentru ca nu a fost citata! Nu a fost citata aia, partea asta civila. MOBIUS, cum naiba il cheama".

In ce priveste modalitatea in care se procedase pentru traficarea influentei in acel dosar, Antonela Costache o intreba pe Viorica Dinu: "Da’ tu la cine te-ai dus, la Antoaneta, pentru asta?". Viorica Dinu i-a raspuns afirmativ, precizand: "…da’ a fost asa: vorbim cu Veronica, ca sa intre invers".

Despre aceeasi cauza, Antonela Costache preciza: "Mai multe societati n-au fost citate si dosaru’ asta fara completu’ asta si mai sunt si la alte complete cu care nu poti sa vorbesti, da’ poate… Pentru ca acuma, deci, cu asta, cu Veronica, a ramas ca da banii!".

Viorica Dinu si-a exprimat parerea in acelasi sens, mentionand: "Pai, da! Si sa incerce sa le convinga!".

Din aceeasi discutie a mai reiesit faptul ca Viorica Dinu si-a traficat influenta si anterior pentru solutionarea favorabila a acestui dosar, spunand ca i s-a promis ca instanta se va pronunta in acea cauza chiar in 19 decembrie 2012, cand avea termen de judecata, sens in care a specificat: "Pronuntarea. N-a zis asa? …Asa ar fi trebuit, ca doar asa ne-am inteles!".

Procurorii arata ca existenta unei asemenea promisiuni era cunoscuta si de Antonela Costache, Viorica Dinu continuand dialogul mentionand: "«Cat vrei ma?! Ca, stii, ca asa vorbisem»".

Un al doilea dosar aflat in atentia celor doua judecatoare pentru a fi solutionat favorabil prin traficarea influentei Vioricai Dinu asupra judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti era cel privitor la "STROE", au mai notat procurorii in documentul citat.
Cel de-al treilea dosar la care judecatoarele s-au referit "in termeni avand aceeasi conotatie ca si in cazul dosarului anterior", il privea pe "GUSTI".

In acest sens, Costache a specificat: "GUSTI! GUSTI nu stie cum, in dosaru’ cu Pliestiu’. Saptezeci si doi", "in…ala cu STROE… in primu’ de la sectia a intaia! Vezi ce zice si eu…". Din precizarile facute de cele doua judecatoare in timpul discutiei a rezultat ca dosarul lui "GUSTI" fusese inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala si avea termen de judecata la 20 decembrie 2012, iar dosarul lui "STROE" fusese repartizat la Sectia I penala a aceleiasi instante, avand termen la 21 decembrie 2012.

Pe fondul discutiei, Costache si Dinu au specificat numele unora dintre magistratii care urmau sa judece cele doua cauze, facand aprecieri cu privire la vulnerabilitatea la corupere a unora dintre ei, potrivit procurorilor.

Totodata, despre un alt judecator de la Curtea de Apel Bucuresti, al carui nume, de asemenea, nu l-au particularizat, Viorica Dinu a mentionat ca nu mai poate conta pe el o perioada de timp, intrucat este speriat, in conditiile in care a fost chemat la "…D.N.A. si e terminata. Acum cateva zile e chestia … […] … Mi-a zis de aia, ca e speriata, ca a chemat-o la D.N.A. si a stat patru ore sa dea declaratii … […] … Cu socru-sau, ala!. E cu bancile bagat si au chemat-o la D.N.A. Si e speriata nu … chiar de asta nu te mai poti atinge".

Procurorii au mai aratat ca, din ansamblul convorbirii ambientale, a rezultat faptul ca Viorica Dinu si Antonela Costache "au stabilite si uzitate de o perioada mai veche de timp anumite conexiuni cu diferiti judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, in vederea exercitarii unor acte materiale de traficare a influentei".

Cum imparteau, "frateste", banii din spaga

Procurorii au mai notat in documentul citat ca Antonela Costache si Viorica Dinu au discutat si despre sumele de bani primite pentru traficul de influenta in dosare.

Astfel, Antonela Costache mentiona: "Fii atenta! Aici avem cinspe si cinspe ….[…] … Eu mi-am oprit o mie. A fost saispe - saispe … […] … sunt cinspe - cinspe. Sunt treizeci. I-am numarat. Si asta nu-i tot, ca nu-i dau lu’ …[neinteligibil] … Mie mi-a adus treizeci si cinci. Noi cat sa ne oprim?".

Intrucat Viorica Dinu a lasat la latitudinea Antonelei Costache sa stabileasca acest aspect, afirmand "pai, cat zici tu! ….", Costache i-a spus: "Sa ne oprim … c…ne oprim cate doua jumate, dam treizeci? Ca ajungea…". Viorica Dinu a mentionat: "Da, ma, ca altfel … Da! Si eu zic ca ajungea! Da’ sa stii ca ajung!".

Procurorii mai arata ca din continutul discutiei ambientale a reiesit faptul ca Antonela Costache i-a inmanat Vioricai Dinu 32.500 de euro, din care 2.500 de euro ii erau destinati acesteia, iar diferenta de 30.000 de euro urmau sa ajunga prin intermediul ei la judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti pe langa care a lasat sa se inteleaga ca are influenta.

La randul sau, Antonela Costache si-a insusit suma de 2.500 de euro din cei 35.000 de euro proveniti de la persoane care i-au cerut sa intervina pentru a le fi date solutii favorabile in dosare. Procurorii au precizat ca aceste persoane nu au fost identificate pana in prezent.

Totodata, in ce priveste al treilea dosar, procurorii au mai notat ca Antonela Costache a specificat: "… si ii spui si cinspe si pentru baiatu’ asta … Iti aduc maine la serviciu….[… ]… Deci, spune-i lu’ Antoaneta ca maine ti-i aduc si vin la voi cu ei".
Intrucat trebuiau perfectate imprejurarile care tineau de exercitarea traficului de influenta in privinta celui de-al treilea dosar, Viorica Dinu a afirmat: "…. inseamna ca ma duc maine dimineata si-ti spun maine … [… ] o iau pe acolo, pe malu’ Dambovitei … [… ] … maine dimineata mai devreme de sapte, sapte si un sfert", procurorii precizand ca aceste referiri erau la judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti pe langa care Dinu intervenise.

Pentru a clarifica daca in ziua urmatoare va intra in posesia diferentei de 15.000 de euro, Viorica Dinu a intrebat: "Mi-aduci maine banutii?", iar Antonela Costache a raspuns: "Cred ca da. Da" , dupa care a adaugat: "Nu-i nimic!. Poti sa-i dai banii. Aia e!".

Viorica Dinu catre Daniela Petre: "Nu conteaza ca a venit USL-ul la putere… Pentru spaga te leaga! "

Viorica Dinu ii spunea Danielei Petre ca se teme sa nu fie depistata, afirmand "Pai, nu vezi ca nu conteaza ca a venit USL-ul la putere… Pentru spaga te leaga", in conditiile in care vorbeau despre eliberarea lui Dinel Nutu si despre o eventuala interventie pentru eliberarea lui Nelu Iordache.

Procurorii anticoruptie arata, in referatul prin care au cerut instantei arestarea preventiva a judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, ca in 15 ianuarie Daniela Petre, sotia avocatului Daniel Petre, a mers la locuinta judecatoarei Viorica Dinu pentru a discuta despre dosarul privind eliberarea din arest a lui Dinel Nutu, fost Staicu: "Am venit sa facem discutii, ca-s niste probleme", "Cu DINICA, asta!".

In discutia cu Viorica Dinu, Daniela Petre a vorbit atat de banii care ar urma sa fie dati pentru eliberarea lui Dinel Nutu, cat si despre o eventuala interventie pentru eliberarea din arest a lui Nelu Iordache.

Nelu Iordache, proprietarul firmei Romstrade, este in arest preventiv din 2 decembrie 2012, fiind cercetat de procurorii DNA pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad.

Daniela Petre i-a spus judecatoarei Viorica Dinu ca a introdus o cerere de eliberare si pentru Nelu Iordache: "Ca-i mai bine asa, ca eu ma duc, ca maine vreau sa bag si cererea pentru IORDACHE, ca sunt …[neinteligibil]… pe el …[neinteligibil]…").

Viorica Dinu nu ar fi refuzat o eventuala implicare a sa in acest dosar, insa a afirmat ca un asemenea demers nu poate avea succes: "La recurs nu stiu, n-ai nici o sansa. Pe cuvantul meu! stii ce se intampla? Sunt foarte speriata pentru ca e dosar monitorizat din afara…".

Judecatoarea Dinu a motivat ca ar fi fost atentionata ca interventiile in acest dosar sunt riscante: "…ce mi-au zis astia de la Curte", "si au zis sa: «Nu te baga, ca nu, nu se…[neinteligibil]…»".

Potrivit procurorilor, Viorica Dinu si-a manifestat grija de a nu fi depistata, constientizand ca se afla in randul celor care incalca legea si regretand intransigenta organelor judiciare in raport cu faptele de coruptie: "Pai, nu vezi ca nu conteaza ca a venit USL-ul la putere… Pentru spaga te leaga".

Din discutia dintre Viorica Dinu si Daniela Petre, inregistrata audio, a reiesit ca Sorin Vasilescu, grefier la Tribunalul Bucuresti, a pretins si primit 5.000 de euro pentru a inregistra dosarului lui Dinel Nutu la completul format din Antoneta Costache, Viorica Dinu si Ioana Cleopatra sipoteanu, din 21 ianuarie 2013.

"Daca se duce sa bage… dosaru’ la dumneavoastra…”, „SORIN a cerut cinci mii!”,Da, e suta la suta luni! Sunteti dumneavoastra cu sefa", "… cica, ANTONELA cand a vazut dosaru’ a zis: «Ba, raman eu in el!» si nu stia ca sunteti si dumneavoastra", i-a spus Daniela Petre judecatoarei Dinu, potrivit inregistrarii.

Petre Daniela i-a spus Viorica Dinu ca grefierul Sorin Vasilescu ar fi pretins 150.000 euro, din care 50.000 de euro pentru el si 100.000 de euro pentru Antonela Costache: "Si i-a zis, cica, «Daca vrei cerere sa te scot afara …[neinteligibil]… o suta cinci zeci de mii de euro! Cincizeci de mii vreau eu, o suta vrea ANTONELA»".

Totodata, Sorin Vasilescu ar fi afirmat in fata avocatei lui Dinel Nutu, Ileana Alina Raducan, ca a discutat despre foloasele pretinse in schimbul eliberarii acestuia din arestul preventiv cu judecatoarea Antonela Costache, aceasta fiind de acord: "Pai, da, ca el se duce sus, da’ are acces la …[neinteligibil]…”, „… Cica s-a dus si …[neinteligibil]… la ea asa, ca sa faca asa ceva…".

Grefierul a promis si ca va intermedia o intalnire intre avocata Ileana Raducan si judecatoarea Antonela Costache, urmand ca cele doua sa discute in liftul Tribunalului Bucuresti, intr-un interval de timp in care acesta se va bloca intre etaje: "Si daca vrei sa te vezi cu ea, i-a zis ca, cica, s-ar bloca cu liftu’ pana sus, la… asa... Sa bage avocata... ".

Sorin Vasilescu ar fi afirmat ca sedinta in care se va discuta punerea in libertate a lui Dinel Nutu va avea loc la ora 09.00 ("sedinta e la ora noua!"), banii pretinsi in schimbul acestei solutii urmand sa fie remisi luni, 21 ianuarie 2013, la ora 13.00: "I-a zis lu’ asta ca el de ieri ii da banii, lu’ ANTO... i-a zis ca-i da luni la unu si…".

Deoarece pretentiile grefierului i s-au parut exagerate - "Da’ asta e… strigator la cer ce … ce a cerut si, oricum, a…" -, Daniela Petre a apelat la Viorica Dinu, cerandu-i sa discute cu Antonela Costache sa renunte la serviciile lui Vasilescu, astfel incat banii sa nu mai fie remisi prin intermediul acestuia: "Da, spuneti-i lu’ ANTONELA, spuneti-i lu’ ANTONELA…", "Ce spune ea si vedeti daca se leaga ce v-am spus eu, ce i-a spus asta lu’ SORIN cu…".

Judecatoarea Dinu a fost de acord ca grefierul a pretins o suma mult prea mare - "Doamne! Pai, pentru ce vrea, fratilor, cinci mii?" - si ca ar trebui sa se renunte la serviciile lui - "Mama, trebuie inlaturat! inseamna ca eu am o pozitie…".

Potrivit noii strategii, suma de 150.000 de euro trebuia remisa de avocata Raducan Danielei Petre, care, la randul ei, urma sa aduca banii la locuinta judecatoarei Viorica Dinu, la data de 18 ianuarie: "Ca banii de adus vi-i aduc vineri!". Totodata, cele doua au stabilit sa mai aiba o discutie in 16 ianuarie, in jurul orei 19.00: "Nu, ca vin tot asa …[neinteligibil]… vedeti dumneavoastra ca eu oricum vin pe la sapte, asa…".

Totodata, Daniela Petre si-a manifestat disponibilitatea de a mari cuantumul sumei de bani promise in schimbul eliberarii lui Nutu: "Si sa vorbiti cu ANTONELA daca mai vreti ceva peste si ce!".

Viorica Dinu si Antonela Costache, suspendate de CSM din functia de judecator la Tribunalul Bucuresti, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu, fost Staicu.

Alaturi de acestea au mai fost arestati avocata Ileana Raducan,
Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. Instanta a mai dispus cercetarea in libertate a lui Marian Catrin, acesta avand interdictie de a parasi tara.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, avocatii celor arestati declarand recurs, care urmeaza sa se judece la instanta suprema.

Potrivit DNA, in acelasi dosar sunt cercetati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, Daniel Petre, avocat in Baroul Bucuresti, si sotia acestuia, Daniela Petre, pentru care procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile, precum si fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Marian Staicu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Judecatoarele Dinu si Costache, arestate preventiv. Anchetatori: au luat 150.000 EUR de la interlopi
Judecatoarele Dinu si Costache, arestate preventiv. Anchetatori: au luat 150.000 EUR de la interlopi

Cele 2 judecatoare, Viorica Dinu si Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, au fost arestate preventiv, vineri dimineata, pentru 29 de zile.

Magistratele acuzate de luare de mita urmau sa judece eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase
Magistratele acuzate de luare de mita urmau sa judece eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase

Lovitura de imagine pentru justitia din Romania. Doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, cele care ar fi trebuit sa judece recursul lui Adrian Nastase, sunt acuzate de trafic de influenta si luare de mita.

Risca sa nu mai practice niciodata avocatura. Ce au facut femeia si clientul ei, in inchisoare
Risca sa nu mai practice niciodata avocatura. Ce au facut femeia si clientul ei, in inchisoare

Lisa Traylor Wolff, in varsta de 52 de ani, era avocata, dar si judecatoare, cunoscuta si apreciata in Peru, Indiana. Insa ceea ce a facut femeie la intalnirea cu clientul ei aflat la inchisoare ar putea sa ii distruga cariera.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.