Fosta sotie a lui Dan Condrea sustine ca acesta ar fi fost agent SIE si era filat: "Nu cred varianta sinuciderii"

×
Codul embed a fost copiat

Dan Condrea ar fi fost, in trecut, ofiter SIE, deci era in permanenta filat, a declarat fosta sotie a omului de afaceri, fara sa aduca insa si probe care sa-i sprijine spusele.

Laura Georgescu exclude si varianta sinuciderii. Mai degraba crede ca lui Dan Condrea i-au cazut ochelarii in timp ce conducea si nu a mai vazut drumul. Ea si Condrea au impreuna o fetita, care a fost incredintata tatalui de instanta, cand s-au despartit.

Laura Georgescu: "Nu cred varianta sinuciderii. El avea arma, permis de port arma si daca voia sa se sinucida, nu cred ca se ducea pana la Ploiesti si inapoi. Nu a fost niciodata depresiv, nu a avut porniri suicidale. Din cate stiu eu avea miopie forte 7 si astigmatism, boala evolueaza, si e posibil sa se fi agravat, sa va puneti lentilele invers si sa va dati seama cam ce vedea Dan Condrea daca ochelarul era agatat cand vorbea la telefon".

Fosta sotie a lui Dan Condrea crede cu tarie ca omul alaturi de care a trait 10 ani nu ar fi fost capabil sa isi ia viata. Era prea agresiv si puternic spune ea, ca sa renunte atat de usor. In schimb ii cunoastea pasiunea pentru viteza si placerea de a conduce, atunci cand se simtea stresat si nu gaseste o explicatie pentru transformarea acestui hobby intr-o dorinta de moarte.

Citește și
Cover Dan Condrea
Declaratiile primului martor la accidentul lui Condrea: "A incercat sa redreseze masina." Patronul Hexi Pharma, inmormantat
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Laura Georgescu: "Asteptam de fiecare data sa fiu sunata de el, tatal lui tot timpul imi spunea 'sa nu il mai suni ca il bagi in groapa ca raspunde la telefonul mobil si merge ca nebunul cu viteza si intra in pom si moare'. Lui sofatul ii facea foarte bine. Avea si un atestat de pilot de raliuri si asa se descarca cu muzica si sofatul, erau hobby-uri pt el."

Anchetatorii nu au eliminat deocamdata niciuna dintre variante: accident, crima sau sinucidere. Insa femeia crede ca prima ar fi plauzibila, pentru ca Dan Condrea ar fi fost miop si daca, de exemplu, ii cadeau ochelarii de vedere in timp ce se afla la volan, putea pierde usor controlul masinii.

Faptul ca vorbea la telefon a fost confirmat si de o femeie care l-a vazut in trafic pe Condrea in seara accidentului si a ajuns prima langa masina zdrobita de copac.

Fosta sotie a mai facut acuzatii legate de presupusa implicare a serviciilor de informatii in viata lui Condrea si despre spagile date de Hexi Pharma. Pentru prima data de la izbucnirea scandalului, reprezentantii companiei reactioneaza public in fata acuzatiilor.

Flori Dinu, director general HexiPharma: Niciodata nu am dat bani sub forma de spaga, mita, vreunui medic in toata existenta mea la Hexi Pharma ca director, reprezentant de vanzari sau simplu angajat, e un scenariu care pe mine ma socheaza. Nu a fost niciodata un gen de astfel de scenariu

Directorul Hexi Pharma a mai anuntat ca va oferi raspunsuri de acum inainte. Tacerea ar fi fost impusa de Dan Condrea.

Acum, reprezentantii companiei incearca, prin teste paralele, sa demonstreze ca produsele fabricate de ei nu sunt "atat de rele" precum se vehiculeaza. Si mai ales, sustin ei, ca nu au pus in pericol viata niciunui pacient.

Flori Dinu: Am facut testari legate de eficacitate, testam aproape fiecare lot si s-au dovedit intotdeauna a fi eficace referitor la concentratia de substanta activa. Am facut teste paralele, din pacate avem conturile blocate, nu putem face decat plati saraliale, si acele teste costa 40.000 de euro si nu avem cum beneficia de ele

Sa nu uitam totusi ca testele Ministerului Santatii au aratat ca produsele erau diluate chiar si de 2000 sau 4000 de ori. Toate aspectele vor fi elucidate de Parchetul General.

De la debutul anchetei, adica de acum o luna, procurorii au facut perchezxitii maraton la sediile Hexi Pharma. Asta s-a intampla si joi, iar anchetatorii au ridicat mai multe documente contrabile care sa ii ajute sa stabileasca prejudiciul exact in acest caz.

Pana acum, a fost stabilit la 51 de milioane de lei, cifra de afacere Hexi Pharma din ultimii 2 ani.

Fosta sotie a lui Dan Condrea sustine ca are documente despre afacerile lui

Fosta sotie a lui Dan Condrea a mers la Tribunalul Bucuresti pentru un termen in procesul de custodie a copilului pe care il are cu fostul patron Hexi Pharma. Aceasta vrea sa obtina acum custodia fetitei sale de 10 ani, care se afla in grija tatalui, si sa faca partajul.

Femeia a declarat la iesirea din sediul instantei ca a depus pe masa judecatorilor mai multe documente din care, spune ea, reiese ca Dan Condrea a fost filat.

Ea a recunoscut in fata jurnalistilor ca este persoana care l-a denuntat ca producea dezinfectanti diluati.

Laura Georgescu mai sustine ca are documente despre afacerile lui Dan Condrea, despre liste cu "atentii" oferite unor oameni din partide, parlamentari, medici, dovezi pe care este dispusa sa le puna la dispozitia anchetatorilor.

“Dan Condrea a fost agent SIE. Stiu pentru ca l-am intrebat si nu mi-a raspuns nimic, desi el imi raspundea mereu la intrebari. Daca nu mi-a raspuns, inseamna ca era agent SIE. In tot anturajul nostru erau ofiteri SIE si SRI”, a spus Laura Georgescu.

Laura Georgescu a mai spus ca are o lista cu numele unor politiceni care ar fi primit bani pentru ca afacerile Hexi Pharma sa fie protejate.

Comisia SRI a aratat, in urma controlului suplimentar asupra Serviciului, ca Hexi Pharma, Dan Condrea sau alti reprezentanti ai firmei nu au constituit “un caz de securitate nationala”, iar acestia “nu au facut obiectul unor mandate de securitate nationala sau masuri de supraveghere operativa”.

Procurorii de la Parchetul General sustin ca moartea patronului Hexi Pharma a fost una violenta, nu s-au constatat leziuni care pot avea alt mecanism de producere decat accidentul auto.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, concluziile provizorii ale autopsiei efectuate de catre Serviciul de Medicina Legala Ilfov au relevat faptul ca "moartea victimei a fost violenta, iar leziunile traumatice constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri si planuri dure, cat si prin strivire de componentele unui autovehicul, ca urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) si sunt in legatura de cauzalitate directa neconditionata cu decesul".

"Totodata, concluziile provizorii au stabilit ca nu s-au constatat leziuni fara caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decat cel mentionat mai sus (...). Victima a fost recunoscuta fara echivoc de catre concubina sa, inclusiv dupa semne particulare", se mai arata in comunicat.

Parchetul General anunta ca in cadrul anchetei urmeaza a fi efectuate analize ADN.

De asemenea, la cercetarea la fata locului au fost identificate telefoanele lui Dan Condrea, asupra carora sunt in derulare proceduri de perchezitie informatica, precum si cartea de identitate si permisul de conducere al acestuia.

Disparitia brutala a omului de afaceri, Dan Condrea, inchide piste importante in ancheta demarata de Parchetul General cu privire la scandalul dezinfectantilor diluati.

Unii sunt convinsi, ca s-a sinucis, altii cred ca cineva ar fi vrut sa ii inchida gura omului de afaceri.

Miercuri au continuat audierile la Parchetul General in cazul accidentului rutier care a dus la moartea lui Dan Condrea.
Asta in timp ce la cimitirul Sfanta Vineri din Bucuresti, patronul Hexi  Pharma a fost inmormantat.

Cea mai importanta declaratie in cazul mortii lui Dan Condrea a fost atasata la dosar de procurorii Parchetului General. Ea apartine Gabrielei Pelin, ultima persoana care l-a vazut pe patronul Hexi Pharma in viata, la volanul masinii sale, cu doar cateva minute inainte sa se izbeasca violent de un copac de pe marginea drumului.

Femeia, care sustine ca a sosit prima langa masina zdrobita care fumega, a povestit in amanunt cum a perceput ea ca s-au intamplat lucrurile pe sosea.

Declaratia se potriveste cu ce a afirmat si actuala parterenera de viata a lui Condrea. Si anume ca barbatul a sunat-o de mai multe ori si ca a la un moment dat a pierdut legatura cu el.

Gabriela Pelin a sunat la 112 si a cerut ajutor. Declaratia Gabrielei Pelin intra in puzzel - ul inca neclar in cazul mortii lui Dan Condrea. A pierdut controlul volanului omul de afaceri? A decis brusc sa isi curme viata? Ori a fost impins catre sinucidere?

Pe de alta parte, funerariile omului de afaceri au inceput la ora 13:30. Familia a cerut intimitate, asa ca paznicii cimitirului Sfanta Vineri s-au asigurat ca nicio persoana straina nu are acces in incinta. Capela a fost pazita de agenti de paza angajati de familie.

Ceremonialul a durat aproxiamtiv o ora, iar la final reprezenanti legali ai familiei nu au facut declaratii.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
SRI: Cazul Hexi Pharma nu a fost considerat de securitate nationala. Anuntul companiei in ziua inmormantarii lui Condrea
SRI: Cazul Hexi Pharma nu a fost considerat de securitate nationala. Anuntul companiei in ziua inmormantarii lui Condrea

"Dan Condrea si compania sa nu au fost niciodata monitorizati sau urmariti de SRI pentru ca nu au facut obiectul unor mandate de securitate nationala''. Informatia a fost transmisa de SRI comisiei parlamentare de supraveghere.

Declaratiile primului martor la accidentul lui Condrea:
Declaratiile primului martor la accidentul lui Condrea: "A incercat sa redreseze masina." Patronul Hexi Pharma, inmormantat

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost inmormantat miercuri in cimitirul Sfanta Vineri, din Bucuresti. Zeci de agenti de paza s-au asigurat ca nimeni nu se va apropia de participanti: cativa membri ai familiei si apropiati.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.