O asociatie crestina protesteaza fata de concertul trupei Dark Funeral, pentru ca "sunt satanisti": "Ard cruci si beau sange"

Dark Funeral

Editia de anul acesta a festivalului Bucovina Rock Castle provoaca nemultumirea unor asociatii crestine, din cauza unei trupe de rock, celebra pentru show-urile sale in care sunt prezente elemente de satanism.

Este vorba despre Dark Funeral - o trupa suedeza din Stockholm, care are 6 albume de studio la activ si care este foarte cunoscuta pe scena internationala de black metal.

Unul dintre organizatorii festivalului Bucovina Rock Castle, Andrei Dragusanul, scrie pe site-ul sau ca a primit un memoriu semnat de presedintele Asociatiei Sfantul Mitropolit Dosoftei din Suceava, care se declara impotriva concertului sustinut in Romania de trupa Dark Funeral.

Motivul? Intr-un videoclip, suedezii "ard cruci, pentagrame, tin in maini cranii si capete de porci, beau sange de animal".

De asemenea, mai sustine asociatia crestina, "temele pe care ei le promoveaza sunt Satanismul si respingerea Crestinismului. Dam exemple de cateva nume ale albumelor: Vobiscum Satanas, Teach children to worship Satan, Diabolis interium".

Citește și
Patriarhul Daniel - Agerpres
Patriarhul Daniel: "Ne cerem iertare daca unele cuvinte ale noastre au fost rastalmacite". Pozitia oficiala a BOR
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Nu in ultimul rand, Asociatia Culturala Sfantul Mitropolit considera ca show-ul de black metal al trupei Dark Funeral nu este un act de cultura: "Concertarea acestei trupe nu este act de cultura si nu va crea o legatura puternica intre oameni, asa cum se doreste. Muzica trebuie cantata, nu zbierata si racnita. Muzica este optimista li vesela si ne duce cu gandul la lucruri frumoase”.

Iata si comunicatul integral al Asociatiei Culturale Sfantul Mitropolit Dosoftei Suceava:

Videoclip oficial al trupei Dark Funeral (2016):

In replica, organizatorii evenimentului spun ca membrii trupei Dark Funeral nu fac parte din niciun cult satanic, ci sunt doar ... niste muzicieni.

"Rockerii de la “Dark Funeral”, prea sfintitilor, nu sunt popi ai unui cult, fie el si satanic, ci muzicieni. Nu or sa va rapeasca enoriasii. Recuzita si mastile tin de giumbuslucurile scenice, nu de altceva. Nu in muzica trebuie cautat si stigmatizat Stana, pentru ca Satana s-a mutat in fata multor altare crestine si bolboroseste noroios ca un vulcan numai cu pucioasa perfida. Uitati-va sub sutane, prea sfintitilor, si nu va mai bateti capul cu mantuirea noastra.

Bunul Dumnezeu ne-a daruit dreptul de a alege, de a opta, de a ne afla singuri calea, dar atentatorii la sacra Lui identitate vor sa ne incoloneze si sa ne sfartece. Nu-i apar pe cei de la “Dark Funeral”. Daca au ratacit Calea, vor da socoteala in fata Bunului Dumnezeu. Pacat, insa, ca ne vom face de ras in fata lumii civilizate, datorita dogmatismului tamp al unor popi perfizi, precum autorul memoriului de mai sus".

Pe de alta parte, la editia din 2016 a festivalului Bucovina Rock Castle se vor strange bani pentru victimele incendiului din clubul Colectiv, in urma caruia au murit 64 de tineri, iar alti aproximativ 200 au fost raniti.

"Vine Bucovina Rock Castle. Vine cu o trupa rock, martora a tragediei din Colectiv, si se incheie cu o alta trupa rock, innobilata, in acea cumplita noapte, prin gesturi umanitare. Dar peste sufletele fratilor nostri cu destinele adapostite in stele si peste durerile nepamantesti ale fratilor nostri care inca mai lupta pentru biruinta vietii s-a asternut nepasarea si un sictir monstruos al statalitatii romanesti.

Si am cautat doua urne mobile de vot, urne in care s-a inghesuit, de-a lungul deceniilor, atata naivitate romaneasca, premeditand sa le transform in urne ale solidaritatii. Pentru ca, in acest an, Bucovina Rock Castle si-ar pierde sensul, daca am fi la fel de nepasatori ca statul romanesc fata de nefericirea fratilor nostri, care, prin solidaritate, ar deslusi mai usor calea biruintei. Pentru ca solidaritatea e aidoma unui cantec rock.

Un leu, doi, trei, zece, o suta, pentru noi nu inseamna prea mult, dar pentru fratii nostri s-ar putea sa insemne totul. Ar fi cumplit sa constat ca si noi, ceilalti, suntem aidoma statului romanesc. Cumplit si nesfarsit ar fi cosmarul unor alte brute, care tropotesc peste suferinte…" - se arata pe blogul unuia dintre organizatorii festivalului.

Bucovina Rock Castle are loc in perioada 18-20 august 2016, in "Cetatea Sucevei" cu urmatoarele trupe: Dark Funeral, Negura Bunget, Antwerp Gipsy Ska Orchestra, E.M.I.L., Vita de Vie, Blazzaj, The Mono Jacks , I’m The Trip, Alternosfera, Coma, Implant pentru Refuz si Nava Mama.

@Cristian "Mumu" Matei

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Mesajul publicat pe Facebook de un preot a devenit viral:
Mesajul publicat pe Facebook de un preot a devenit viral: "Mesajul melodiei "The Day We Die" mi se pare perfect ortodox"

Un preot a postat pe Facebook un mesaj dupa tragedia din clubul Colectiv, precizand ca, in opinia sa, cantecul ''The day we die'' (n.r. Ziua in care vom muri) al trupei Goodbye to Gravity are un mesaj ''perfect ortodox''.

Patriarhul Daniel:
Patriarhul Daniel: "Ne cerem iertare daca unele cuvinte ale noastre au fost rastalmacite". Pozitia oficiala a BOR

Patriarhia a emis joi un comunicat, ca raspuns la controversele din ultimele zile.

Tragedia din Colectiv. Raspunsul BOR la strigatul disperat si revoltat al romanilor aflati in doliu:
Tragedia din Colectiv. Raspunsul BOR la strigatul disperat si revoltat al romanilor aflati in doliu: "Unde sunt preotii?"

Indurerati de soarta tragica a celor morti in incendiul de la clubul "Colectiv", sute de oameni se intreaba unde au fost preotii in acele clipe grele?

Lupta bisericii din Romania si a ONG-urilor impotriva
Lupta bisericii din Romania si a ONG-urilor impotriva "satanismului contemporan" de Halloween

Spirite rele, fantomele si varcolacii au bantuit joi noaptea intreaga planeta.

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.