Șefii celor două direcții de pașapoarte și-au cerut public scuze

×
Codul embed a fost copiat

Ministrul de Interne le-a cerut prefectului de Bucureşti şi şefei Direcţiei Paşapoarte să le ceară scuze oamenilor care, luni de zile, au stat la cozi uriaşe pentru documentele de călătorie.

Deşi oficialii anunţaseră că va fi program normal de lucru, doar 4 ghişee dintre cele 14 au fost deschise.

Carmen Dan le-a oferit şi o soluţie miilor de oameni care aşteaptă ore în şir: să meargă şi la alte sedii din Capitală, nu doar la cel din Pipera.

Numai că peste tot este aceeaşi aglomeraţie.

Ministerul de interne i-a convocat la o şedinţa de urgenţă pe şefa direcţiei de paşapoarte, Claudia Vasile, dar şi pe prefectul Capitalei, Adrian Petcu şi le-a solicitat să-şi ceară scuze.

Citește și
coada pasapoarte
Escrocii care pentru 150 de lei te scapă de coada la Paşapoarte. Autorităţile neagă
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Ambii au fost nevoiţi să explice de ce uşile s-au deschis cu un sfert de ora întârziere luni, când ar fi trebuit că sediul din Pipera să funcţioneze după un program normal.

Cei doi şefi au preferat să lase purtătorul de cuvânt al ministerului să îşi ceară scuze în locul lor. Aşa că imediat după încheierea şedinţei de urgenţă, şefa direcţiei de paşapoarte şi prefectul capitalei au ieşit pe uşa din spate că să evite să dea explicaţii în faţă jurnaliştilor pentru situaţia creată luni când, din 14 ghişee, la sediul din Pipera au funcţionat doar 4.

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI: "Directorii celor două direcţii îşi cer în mod public scuze."

Mai mult, ministerul susţine că a găsit şi o soluţie la cozile interminabile, după ce vreme de două luni autorităţile nu au făcut nimic pentru a remedia situaţia. Cetăţenii din Bucureşti ar trebui să meargă şi la sediul din piaţă Amzei şi la cele de sector.

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI: "Avem rugămintea să ne sprijiniţi în vederea popularizării adreselor sediilor de depunere documente şi eliberare a paşapoartelor din sectoarele Capitalei, pentru că cetăţenii să cunoască toate sediile la care pot merge."

În ciuda şedinţei, lucrurile au rămas neschimbate la sediul din Şoseaua Pipera.

Ministerul de Interne a decis că paşapoartele temporare să fie eliberate la toate ghişeele din sediul din Pipera, dar şi la sediul din Piaţă Amzei. Până acum, documentele temporare puteau fi eliberate doar de 3 ghişee din Pipera.

Noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte va funcţiona de luni în mall-ul Plaza România

Noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte va funcţiona, începând de luni, în centrul comercial Plaza România şi va prelua activitatea a trei puncte de lucru din Bucureşti, urmând să rămână deschise ghişeele din Pipera şi din Piaţa Amzei.

Sediile de eliberare a paşapoartelor din strada Ion Ţuculescu nr. 42, Sector 3, strada Străduinţei nr. 1, Sector 4 şi strada Virtuţii nr. 1-3, Sector 6 vor mai funcţiona doar până vineri, iar de luni se vor muta în mall Plaza.

Aceste sedii (de eliberare a paşapoartelor - n.r.) funcţionează în regim normal până vineri inclusiv. Ulterior, activitatea serviciilor va fi preluată de sediul nou, deschis într-un complex comercial din Capitală. Data estimată pentru inaugurare este 21 august. Vor rămâne deschise ghişeele din Pipera şi din Piaţa Amzei”, a afirmat Monica Dajbog, la finalul întâlnirii ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu directorul Direcţiei Generale de Paşapoarte şi cu prefectul Capitalei, pe tema analizării cauzelor care au determinat aglomeraţia din ultima perioadă de la oficiile de paşapoarte, inclusiv în zilele de luni şi marţi, declarate libere.

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că în noul centru vor funcţiona 20 de ghişee, cetăţenii având posibilitatea de a plăti taxele la oficiile bancare şi poştale atât în centrul comercial, cât şi în apropierea lui.

Director Serviciu Paşapoarte: De la sfârşitul lui august nu o să mai întâlniţi asemenea cozi

Directorul Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Bucureşti spune că de la sfârşitul lunii august nu vor mai fi cozi atât de mari pentru obţinerea de paşapoarte, el spunând că aglomeraţia este specifică perioadei de vară. De asemenea, el a afirmat că nu există posibilitatea angajării de personal ”sezonier”, care să suplimenteze salariaţii instituţiei pe perioada verii, când numărul solicitărilor creşte foarte mult.

”Suntem în plin sezon estival, înregistrăm cel mai mare număr de cereri, după care de la sfârşitul lunii august o să vedeţi că nu o să mai întâlniţi asemenea cozi şi asemenea presiune. Nu avem posibilitatea să angajăm personal sezonier, nu putem creşte numărul de ghişee, pentru că ne ducem iar la aceeaşi problemă a infrastructurii, pe care am încercat să o dezvoltăm”, a spus directorul Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Bucureşti, Emanuel Căţe.

El a precizat că de trei ani se înregistrează ”creşteri trimestriale ale volumului de lucru”.

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Valabilitatea pașapoartelor ar putea fi prelungită până la 10 ani, din cauza cozilor de la ghișee
Valabilitatea pașapoartelor ar putea fi prelungită până la 10 ani, din cauza cozilor de la ghișee

Paşapoartele ar putea fi valabile 10 ani, în loc de 5, cât sunt acum. Ministerul de Interne vrea să schimbe legea şi să scape astfel de cozile uriaşe de la ghişee.

Escrocii care pentru 150 de lei te scapă de coada la Paşapoarte. Autorităţile neagă
Escrocii care pentru 150 de lei te scapă de coada la Paşapoarte. Autorităţile neagă

Aglomerația infernală de la birourile de pașapoarte le-a dat idei de afaceri unor indivizi fără scrupule.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).