Luminita Anghel: E socant ca Stefan Naftanaila a ales sa nu-mi dea nici macar un punct la Eurovision

Luminita Anghel, Cancan

Luminita Anghel, care s-a clasat pe locul al treilea in clasamentul final al selectiei nationale a Eurovision, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca este inadmisibil si socant ca unul dintre jurati, stefan Naftanaila, a ales sa nu ii acorde niciun punct.

UPDATE 3:00 Stefan Naftanaila: Am votat in finala Eurovision tinand cont de calitatea piesei si a interpretarii

BUCUREsTI (MEDIAFAX) - Stefan Naftanaila, singurul membru al juriului Eurovision care nu a acordat niciun punct piesei Luminitei Anghel, a declarat inainte de a citi punctajele acordate ca a votat "tinand cont de calitatea piesei, a interpretarii si de capacitatea interpretului de a face fata acestui concurs".

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Televiziunea Romana, juriul de specialitate al finalei selectiei nationale a concursului Eurovision a fost compus din Stefan Naftanaila, realizator Radio Romania, Mihai Ogasanu, compozitor, regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul Eduard Carcota, compozitorul Andrei Tudor, artista Crina Mardare si presedintele juriului, compozitorul George Natsis. Membrii juriului au felicitat toti concurentii, dar si echipa TVR, pentru spectacolul Eurovision 2013.

Doi membri ai juriului au tinut sa explice votul lor. "Am tinut cont ca Romania participa la un concurs international de muzica al anului 2013", a afirmat Crina Mardare, iar Stefan Naftanaila, singurul care nu a acordat niciun punct piesei "Unique", a Luminitei Anghel, si-a motivat alegerile astfel: "Am votat tinand cont de calitatea piesei, a interpretarii si de capacitatea interpretului de a face fata acestui concurs".

Citește și
Cezar Eurovision
CASTIGATORUL EUROVISION 2013 ROMANIA. Cezar va reprezenta tara noastra in Suedia
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

La randul sau, Dan Manoliu, manager de proiect, a precizat: "Echipa care a realizat Eurovisionul in acest an a avut un singur scop: ca toti interpretii sa fie multumiti de conditiile create de TVR. A fost o surpriza pentru mine votul lui Stefan Naftanaila, care este un profesionist al radioului public, dar criteriile dupa care a votat ii apartin in totalitate. Le multumesc prezentatorilor, care pentru noi, cu toate ca sunt patru mari vedete, s-au supus unui program extrem de dur si au facut fata cu brio provocarii de a prezenta selectia nationala. Cezar Ouatu, prin vocea sa, asezata de compozitia lui Cristian Faur, nu are decat doua optiuni: sa duca Romania in finala si apoi foarte sus".

 

Cezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale a concursului Eurovision, care s-a desfasurat sambata seara, la TVR.

Cezar a obținut un total de 20 de puncte, de la juriu și de la public, in urma unei lupte foarte stranse cu trupa Electric Fence (19 puncte) si cu Luminita Anghel (18 puncte).

In acest context, fiecare nota a atarnat foarte greu in clasamentul final. Stefan Naftanaila nu i-a acordat Luminitei Anghel nici macar un punct, fapt care a nemultumit-o pe cantareata.

Contactata de MEDIAFAX, Luminita Anghel a declarat ca a socat-o decizia lui stefan Naftanaila, precizand insa ca nu o va contesta.

"Este inadmisibil ca un om de radio care a fost la aproape toate concursurile Eurovision internationale, impreuna cu echipa Romaniei, sa considere ca nu merit nici macar un punct. Este un soc pentru mine si pentru toata echipa mea ca acest domn a ales sa nu-mi acorde nici macar un punct si mi-a dat nota 0", a spus Luminita Anghel.

Totodata, Liliana Levinta, PR-ul cantaretei Luminita Anghel si impresar autorizat, a declarat: "Daca cineva in Romania considera ca Luminita Anghel este o artista de nota 0, acel om nu mai are ce cauta niciodata intr-un concurs, nici macar sa asculte o melodie pentru ca nu se pricepe". "Nu vom contesta decizia acestui jurat pentru ca asta inseama sa fi jurat: sa ai o parere personala si subiectiva. Ca ea este de toata jena asta este o alta treaba. Nu avem intentia sa contestam nimic", a mai spus Liliana Levinta.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri Stefan Naftanaila nu a putut fi contactat.

Pe de alta parte, Liliana Levinta a evitat sa comenteze afirmatia facuta dupa incheierea finalei nationale, in emisiunea "DOPO Eurovision", de Cristian Faur, compozitorul piesei castigatoare "It's my life". Faur a spus ca Cezar i-a fost recomandat de Andrei Tudor. "Au fost voturi foarte multe din partea publicului pentru Cezar. ii multumesc lui Andrei Tudor pentru ca el este cel care mi l-a recomandat pe Cezar, ca sa se stie. Am intrebat de patru contratenori. Daca vom intra mai sus cu o treapta, pe podium, la Eurovision, o sa i se datoreze si lui Andrei", a spus Cristian Faur, care a avut in concurs si piesa interpretata de Elena Carstea ("Spinning").

La randul sau, Andrei Tudor a spus ca i-a recomandat lui Cristian Faur mai multi artisti intre care Vladimir Catana si Narcis Iustin Ianau.

Compozitorul Andrei Tudor i-a dat punctajul maxim lui Cezar (12 puncte), iar Luminitei Anghel i-a acordat 7 puncte.

"Nu mai e nevoie de niciun comentariu. Se intelege din moment ce i-a dat doar 7 puncte Luminitei", a spus Liliana Levinta, PR-ul Luminitei Anghel, refuzand sa faca alte comentarii.

In emisiunea "DOPO Eurovision", difuzata in direct la TVR 1, Cezar a spus: "Vreau sa le multumesc tuturor concurentilor. ii felicit pe toti. Cred ca toti am invins. Acum publicul a votat, juriul a votat, pentru mine chiar e un vis. Dar, de la inceput am simtit niste energii. As vrea sa ne bucuram toti pentru Romania, nu sa o luam personal, ci sa ne bucuram ca poate Romania o sa faca un pas mai mare pe viitor si sa intre in primii doi".

Compozitorul Andrei Tudor a spus ca a avut patru piese intre preferatele lui. "Cred ca toate patru ne-ar fi reprezentat foarte bine. Din pacate a trebuit sa le clasez cumva si asa le-am vazut eu si cred ca el (Cezar, n.r.) va face o figura foarte foarte buna in faza internationala si, la fel, Cristi (Cristian Faur, n.r.) este cel care a obtinut locul al treilea la Eurovision cu Luminita Anghel (la Kiev, in 2005, n.r.). Cred ca e o reteta de succes", a spus Andrei Tudor.

Cezar va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 16 mai, la Malmo, in Suedia. Finala internationala a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai si va putea fi urmarita, de asemenea, la TVR.

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
EUROVISION 2013: Cine este Cezar Ouatu, care va reprezenta Romania la EUROVISION in Suedia
EUROVISION 2013: Cine este Cezar Ouatu, care va reprezenta Romania la EUROVISION in Suedia

Cezar Ouatu va reprezenta Romania la EUROVISION Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale a concursului EUROVISION 2013.

CASTIGATORUL EUROVISION 2013 ROMANIA. Cezar va reprezenta tara noastra in Suedia
CASTIGATORUL EUROVISION 2013 ROMANIA. Cezar va reprezenta tara noastra in Suedia

Cezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale a concursului Eurovision.

Bonnie Tyler va reprezenta Marea Britanie la Eurovision la 61 de ani
Bonnie Tyler va reprezenta Marea Britanie la Eurovision la 61 de ani

Cantareata galeza Bonnie Tyler va reprezenta Marea Britanie la editia din acest an a concursului Eurovision, relateaza contactmusic.com.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.