Imaginile vijeliei in toata tara. 200 de familii din Botosani au suferit pagube de 100 de milioane

×
Codul embed a fost copiat

In judetul Dambovita doi oameni au fost in primejdie, in timp ce mergeau cu masina. Un copac batran, doborat de vant, s-a prabusit peste ei, fara sa ii raneasca insa.

UPDATE 10:30 Un numar de 15 localitati din judetul Galati sunt nealimentate cu energie electrica, vineri dimineata, din cauza unei furtuni puternice, cea mai afectata localitate din judet fiind Draguseni, unde vijelia a distrus acoperisurile a 29 de case.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati, Eugen Chirita, cea mai afectata localitate din judet este Draguseni, unde furtuna a distrus acoperisurile a 29 de case. De asemenea, o locuinta a fost distrusa din cauza furtunii puternice.

Tot din cauza furtunii, localitatea a ramas fara energie electrica si au fost afectate serviciile de comunicatii, la ora transmiterii acestei stiri intervenindu-se pentru remedierea avariilor.

Conform sursei citate, la Draguseni intervin serviciile voluntare de urgenta pentru a-i ajuta pe oamenii afectati, urmand sa fie facuta si o evaluare a pagubelor.

Citește și
furtuna baba novac
Bilantul celei mai puternice furtuni din ultimii 5 ani, in Bucuresti: o femeie a murit. VIDEO
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Vineri dimineata, 15 localitati din judetul Galati sunt nealimentate cu energie electrica din cauza furtunii puternice inregistrate in cursul noptii.

10:00 Un numar de 29 de localitati din 16 judete au fost afectate in urma vijeliei de joi, 23 mai, fiind inregistrate 58 de incidente, dintre care 36 de arbori doborati de vant, 20 de anexe gospodaresti si un pasaj rutier inundate, nicio persoana nefiind ranita, potrivit datelor centralizate vineri la MAI.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), in tara s-au inregistrat 58 de evenimente de mai mica amploare in urma vijeliei care s-a produs joi, fiind afectate 29 de localitati din 16 judete.

In urma vantului puternic au fost doborati 36 de arbori si o constructie provizorie, iar 20 de anexe gospodaresti si un pasaj rutier au fost inundate, a precizat MAI, intr-un comunicat de presa.

In judetele afectate de fenomenele meteorologice nu au fost persoane ranite, potrivit sursei citate.

Autoritatile locale din zonele afectate de vijelie vor face estimarile privind pagubele produse.

09:45 Mai multe localitati din zona de nord a judetului Harghita au ramas fara energie electrica, vineri dimineata, din cauza unui copac doborat de vant peste linia de medie tensiune dintre orasele Toplita si Borsec, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat corespondentului MEDIFAX ca o linie de medie tensiune a fost avariata, 13 postruri de transformare fiind nealimentate cu energie electrica la ora transmiterii acestei stiri.

Directorul Electrica Harghita, Kovacs Ferenczi Artur, a precizat ca din cauza unui arbore care a fost doborat de vant peste linia de alimentare dintre Toplita si Borsec sunt partial nealimentate orasul Toplita, statiunea Borsec si comuna Bilbor.

Potrivit acestuia, cinci echipe de electricieni se afla pe teren si intervin pentru remedierea avariilor provocate de vijelie.

Conform surselor citate, la primele ore ale diminetii au fost mai multe localitati nealimentate cu energie electrica in zona de nord a judetului Harghita, insa echipele de interventie au reusit sa remedieze defectiunile.

IMAGINILE FURTUNII DIN TOATA TARA

In judetul Giurgiu a cazut grindina de marimea unui ou de gaina, iar in Moldova campuri intregi au fost inundate.

Aproximativ 200 de familii din localitatea Bajura se plang ca au avut de suferit in urma avariei. Oamenii spun ca s-au speriat cand au vazut ca din aparatele electrocasnice a inceput sa iasa fum.

Echipele de interventie au ajuns repede in zona si au remediat avaria, aparuta la un transformator electric.

"A fost o explozie de curent, de tensiune mare la un transformator electric. Sunt familii cu pagube de peste 100 de milioane, sunt familii care au pierdut tot. O sa ne adunam mai multi si sa ii dam in judecata", a declarat consilierul Primariei Darabani.

Reprezentantii companiei de furnizare a energiei electrice i-au sfatuit pe cei care considera ca au fost pagubiti sa faca reclamatii, in scris, in termen de 5 zile lucratoare, de la data incidentului.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Cea mai puternica furtuna din ultimii 5 ani, in Capitala. Florin Busuioc explica cum s-a produs
Cea mai puternica furtuna din ultimii 5 ani, in Capitala. Florin Busuioc explica cum s-a produs

Lectia predata joi de natura intra in categoria situatiilor cu adevarat deosebite. Spun asta chiar meteorologii, care precizeaza ca vantul, care a ravasit Bucurestiul si a semanat atata spaima, a batut cu 80 de kilometri pe ora.

Bilantul celei mai puternice furtuni din ultimii 5 ani, in Bucuresti: o femeie a murit. VIDEO
Bilantul celei mai puternice furtuni din ultimii 5 ani, in Bucuresti: o femeie a murit. VIDEO

Ancheta penala, dupa furtuna care a ravasit Bucurestiul. Una dintre femeile ranite de prabusirea unui cort, in care fusese amenajat un targ, a murit astazi. Victima avea 80 de ani si iesise la cumparaturi.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.