Avertismentul detinutilor pentru Gigi Becali. Ce il asteapta pe finantatorul Stelei la Rahova

×
Codul embed a fost copiat

Desi inchis, Gigi Becali a luat astazi decizii importante cu privire la viitorul Stelei. A purtat o discutie de o ora cu antrenorul si managerul din Ghencea, veniti in vizita, si i-a lasat sefi in locul lui peste cea mai titrata dintre echipele Romaniei.

Mai mult decat atat, a cerut ca suporterilor sa nu le fie furata bucuria din cauza lui. Asa ca, in urma cu putin timp, Mihai Stoica a postat pe contul sau de socializare un mesaj prin care anunta ca echipa va fi sarbatorita, asa cum era normal, pentru ca a castigat campionatul. Dupa festivitatea de premiere, de marti, fotbalistii vor fi asteptati de fani in Piata Constitutiei.

Mihai Stoica si Laurentiu Reghecampf au ajuns la Rahova putin inainte de pranz, insotiti de omul de casa al lui Gigi Becali, Ionut Lutu. La intrarea in inchisoare nu au vrut sa faca declaratii.

Nu i-au dus nimic lui Becali, insa s-au intretinut cu el aproximativ o ora. Soarta Stelei ii preocupa pe toti. Din pacate, nici la iesire, antrenorul nu a fost vorbaret.

Mihai Stoica insa a avut un discurs extrem de calculat: ''Am de transmis doua mesaje din partea lui Gigi. Steaua va fi condusa de Reghecampf si de mine, putere maxima, a insistat sa spun asta - putere maxima, nimeni nici macar oameni din familia lui nu au voie sa se bage".

Citește și
Mihai Stoica
Mesajul lui Gigi Becali de la inchisoare: "Steaua va fi condusa de Reghecampf si de Mihai Stoica"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Dealtfel, si ultimul gand al finantatorului inainte de a se preda s-a indreptat tot catre echipa lui: "Steaua va fi pana la capat si macar asta sa am satisfactie. Stau acolo, ma uit la televizor s-o vad pe Steaua", a declarat Becali imediat dupa condamnare.

In vizita la Rahova, dar in interes de serviciu, a fost si deputatul PDL Alin Popoviciu. Parlamentarul a vrut sa vada care sunt conditiile de detentie. I-a placut biserica inchisorii si faptul ca slujbele sunt transmise in fiecare camera.

Gigi Becali mai are dreptul la doua vizite luna aceasta. Gigi Becali are dreptul la 4 vizite si la tot atatea pachete cu alimente lunar. Un colet poate sa cantareasca cel mult 10 kilograme.

Un fost detinut care a stat cativa ani dupa gratiile inchisorilor Rahova si Jilava povesteste ca proviziile admise de lege nu iti ajung 30 de zile. In acelasi timp, hrana care ajunge la cei privati de libertate este "foarte proasta".

O solutite pentru cei care au bani ar fi sa cumpere dreptul la pachet al altor detinuti.

De exemplu, Ion este inchis, dar familia nu ii trimite alimente din diferite motive. Atunci, Gigi Becali poate face un aranjament cu el. Ion primeste un colet destinat in realitate lui Becali. In schimb, pentru acest serviciu Ion primeste bani sau tigari de la detinutul de lux.

O alta solutie este sa cumpere de 1400 de lei pe luna mancare de la magazinul penitenciarului.

Daca la acest capitol sunt destule resurse, Gigi Becali trebuie sa aiba grja cum se comporta printre colegi.

"Miron Cozma, cand a venit, a crezut ca suntem minerii lui. S-a urcat pe banca si a zis 'ortacii mei hai sa facem greva'. Si un coleg i-a zis. 'Ba Miron Cozma aici suntem detinuti, nu ortaci. Da-te jos sa-ti fie bine!", a declarat detinutul Costel.

In ceea ce priveste lucrul, acesta presupune in general activitati fizice: dat cu sapa, cu tarnacopul, carat saci, iar Costel, fostul detinut, spune ca nu a vazut VIP-uri sa asude: "Nu o sa iasa la munca, banuiesc ca el nu a muncit toata viata. La club, la tenis, cu alti detinuti, mai sunt oameni politici arestati cu care sa stea de vorba."

"Dusurile...e ok. Apa calda. Bine, eu vorbesc de Rahova. La Jilava o data pe saptamana, si atunci curgea 3 minute daca apucai sa te sapunesti, daca apucai sa te si clatesti bine..", a mai spus detinutul Costel.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ecourile cazului Becali. Opinia presei straine si razboiul de replici intre politicieni din tara
Ecourile cazului Becali. Opinia presei straine si razboiul de replici intre politicieni din tara

Condamnarea lui Gigi Becali are ecouri diverse, pana la nivel inalt.

Mesajul lui Gigi Becali de la inchisoare:
Mesajul lui Gigi Becali de la inchisoare: "Steaua va fi condusa de Reghecampf si de Mihai Stoica"

Managerul FC Steaua, Mihai Stoica si antrenorul Laurentiu Reghecampf au sosit, joi 23 mai 2013 la penitenciarul Rahova pentru a-l vizita pe finantatorul Gigi Becali, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare.

Un fost detinut, despre ce-l asteapta pe Gigi Becali in penitenciar:
Un fost detinut, despre ce-l asteapta pe Gigi Becali in penitenciar: "La persoane publice, e usor"

Dincolo de gardurile inchisorilor este o alta lume, una in care pe langa regulile impuse de gardieni sunt si cele ale puscariasilor.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.