Haos la metrou, intre statiile Dristor 2 si Gara de Nord. O conducta RADET care s-a spart a provocat devierea unor trenuri

Ultimul update: Sambata 15 Aprilie 2017 06:55
Data publicarii: Miercuri 12 Aprilie 2017 10:48
Categorie: Actualitate

O defectiune care s-a produs marti noaptea la metroul bucurestean a provocat devierea unor trenuri intre statiile Dristor 2 si Gara de Nord.

Din informatiile furnizate de conducerea Metrorex, a fost vorba despre o defectiune aparuta din cauza unei conducte RADET, care s-a spart in reteaua subterana si a inundat cateva linii intre Piata Victoriei si Dristor 2.

Miercuri dimineata, defectiunea a fost remediata, astfel ca s-a dat drumul la circulatia trenurilor, insa dupa cateva ore problema a aparut din nou.

vitalie

Calatorii au fost informati despre acest incident prin intermediul unor anunturi transmise in reteaua Metrorex, care a precizat ca intarzierile sunt de aproximativ 30 de minute.

Din cauza acestei situatii, miercuri in jurul orei 10.30, trenul care circula pe ruta Piata Victoriei - Dristor 2 a oprit in statia Stefan cel Mare, iar calatorii au fost anuntati sa coboare acolo si sa astepte altul pentru directia Dristor.

vitalie

Directorul Metrorex Marin Aldea a declarat pentru Stirile Pro TV ca circulatia trenurilor este afectata intre statiile Gara de Nord si Dristor si ca situatia ar putea reveni la normal in jurul orei 11.30.

"Astazi, 12.04.2017, o conducta magistrala a furnizorului de utilitati RADET a fost avariata si s-au produs infiltratii masive de apa calda in tunelul metroului intre statiile Piata Victoriei 2 - Gara de Nord 1.

Acest lucru a determinat modificarea circulatiei trenurilor pe un singur fir, pe tronsonul Stefan cel Mare - Gara de Nord 1. Pana la remedierea situatiei, circulatia pe tronsonul mai sus amintit se va desfasura pe firul 2.

Echipele Metrorex depun eforturi sustinute, pentru ca circulatia trenurilor sa fie reluata in cel mai scurt timp, in conditii normale, corelat cu interventia efectuata de RADET." - se arata intr-un comunicat de presa al companiei Metrorex.

vitalie

De asemenea, conducerea RADET a anuntat ca defectiunea a fost remediata in jurul orei 14:00.

"RADET Bucuresti anunta, miercuri, ca din cauza unei avarii survenite in cursul noptii de marti spre miercuri, in jurul orei 01:30, a fost afectata galeria de metrou din zona Piata Victoriei, tronsonul Piata Victoriei – Gara de Nord. Avaria a fost izolata in jurul orei 04:00, lucrarile continuand in cursul acestei dimineti.

Echipele RADET au fost mobilizate pentru remedierea avariei, astfel incat circulatia metroului sa nu fie afectata. in cursul acestei zile, din cauza cantitatii de apa aflata in subteran ca urmare a producerii avariei in timpul noptii, circulatia metroului este ingreunata.

Pentru evacuarea apei din subteran, lucreaza la fata locului angajati ai RADET si METROREX, sprijiniti de angajati si utilaje apartinand APA Nova.

Timpul estimat de pentru evacuarea apei din galeria subterana este de doua ore, respectiv ora 14.00.

Va multumim pentru intelegere!" - RADET.

 

Ministrul Transporturilor a anuntat o noua amanare la metroul din Drumul Taberei. Cand va fi de fapt finalizata Magistrala 5

Ministrul Transporturilor a anuntat o noua amanare la metroul din Drumul Taberei. Cand va fi de fapt finalizata Magistrala 5

turista

Operațiune de salvare la cota 2.300, în Făgăraș. Ce a pățit o turistă

Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti

25 de sirieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi la frontieră. Unde voiau să ajungă

acc a2

Blocaj pe A2, după ce un șofer băut a intrat în două autovehicule

Tânără de 23 de ani, la spital, după ce s-a rănit în timp ce se dădea pe tiroliană

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude