Guvernul a interzis tigarile aromate. Data la care intra in vigoare noile reglementari

Ultimul update: Duminica 28 Februarie 2016 07:00
Data publicarii: Joi 25 Februarie 2016 08:49
Categorie: Actualitate
tigari getty

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de lege care interzice vanzarea tigarilor cu arome.

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de lege care stabileste conditiile pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a celor conexe, in scopul preluarii in legislatia nationala a reglementarilor europene si internationale promovate pentru reducerea consumului de tutun, indeosebi in randul tinerilor.

Potrivit unui comunicat al Executivului remis Agerpres, "prin proiectul de lege se introduc noi conditii privind ingredientele utilizate in fabricarea produselor din tutun, inscriptionarea si prezentarea produselor din tutun, trasabilitatea, elementele de securitate si comertul transfrontalier la distanta cu produse din tutun si conexe".

"Sunt reglementate ingredientele ce pot fi utilizate in produsele din tutun, precum si nivelurile maxime ale emisiilor de gudron, nicotina si monoxid de carbon. Prin urmare, va fi interzisa punerea pe piata a tigarilor si a tutunului rulat care au o aroma caracteristica. Produsele cu aroma caracteristica al caror volum al vanzarilor la nivelul intregii UE reprezinta 3% sau mai mult intr-o anumita categorie de produse vor fi interzise din 20 mai 2020. De asemenea, va fi interzisa punerea pe piata a tuturor produselor din tutun care contin aditivi speciali, precum vitamine, cafeina, taurina si creeaza astfel impresia ca un produs din tutun are un efect benefic asupra sanatatii sau ca prezinta riscuri mai mici pentru aceasta, dar si a celor care contin arome in capsule, filtru sau in alte caracteristici tehnice", anunta Executivul.

"Prin aceasta lege ne asumam si formal termenul de 20 mai ca termen de implementare a Directivei europene 40 din 2014. Sigur, legea merge in Parlament si va intra in dezbatere parlamentara cu acest termen asumat de Guvernul Romaniei", a spus purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.
 

tigari getty Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Arsuri de gradul trei din cauza unei tigari electronice. “Putea sa imi arda toata fata”. Ce s-a intamplat

Arsuri de gradul trei din cauza unei tigari electronice. “Putea sa imi arda toata fata”. Ce s-a intamplat

Patriarhul Daniel

Astăzi începe cel mai delicat proces din istoria Bisericii Ortodoxe Române

Cutremur cu magnitudinea 4 în judeţul Galaţi

Începe cel mai delicat proces de judecată a unui înalt ierarh BOR

hașiș

Patru tineri francezi, prinși la intrare în România cu droguri

Lanț uman pentru salvarea a două fete, la mare. GRAFICĂ: cum acționează valurile

Șefii celor două direcții de pașapoarte și-au cerut public scuze