George Alexandru s-a stins din viata la varsta de 58 de ani. Mesajele colegilor dupa moartea actorului
Scena teatrului romanesc a mai pierdut o stea. Actorul George Alexandru s-a stins vineri seara, la 58 de ani. Era internat in spital din cauza unei probleme de sanatate.
George Alexandru a decedat prin complicatii severe ale unei infectii grave abdominale, a anuntat Institutul Clinic Fundeni. Actorul nu a vrut sa impovareze publicul cu suferinta lui si si-a ascuns durerea, sperand ca va reveni in fata spectatorilor cu zambetul pe buze. Dar nu a mai apucat. Ne-a lasat insa o mostenire bogata, cu zeci de piese de teatru si filme, in care a dat viata unor personaje de neuitat.
George Alexandru avea numai 58 de ani, dar cineva acolo sus a decis sa-l ia dintre noi. Era internat la Spitalul Clinic Fundeni de cateva saptamani, insa nu a dorit ca publicul sa stie ca este bolnav. vineri, la ora 23 si 30 de minute, inima lui mare s-a oprit.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Marinela Tepus, directorul teatrului Nottara: "Nu ne-am inchipuit nicio clipa si de-asta am tinut aceasta taina, ca el sufera. Nu ne-a lasat si nu ne lasa sa spunem care a fost suferinta lui."
A plecat prea devreme dintre noi, spun colegii si fanii.
Alexandru Repan: "Poate ca odata si odata teatrul Nottara si va redeschide portile, dar va fi mult mai sarac fara farmecul, fara umorul, fara nepretuitul talent al lui George Alexandru. Sa nu il uitam."
George Alexandru a jucat in zeci de piese de teatru si filme. In urma cu 3 ani, actorul povestea cu nostalgie despre debutul sau in lumea cinematografiei, in filmul "Noi, cei din linia intai", in regia lui Sergiu Nicolaescu.
"Aici este din filmul noi, cei din linia intai, cu Stefan Iordache. Am avut primul meu rol principal intr-un film de lung metraj, sub bagheta lui Sergiu Nicolaescu. Este primul meu film important si este alaturi de domnul Sergiu. Debutant ma consider la fiecare film.", spunea actorul George Alexandru atunci.
Iar in 2012 a aparut intr-un episod din "Las Fierbinti", unde a jucat rolul unui medic.
Ultima oara a urca pe scena in noiembrie 2015, in comedia "Viata e suferinta", in care a apucat sa joace de 4 ori.
George Alexandru a aparut pe afisele teatrului Nottara, neintrerupt, de aproape 30 de ani. Si a suferit enorm cand a aflat ca sala in care a repetat s-a inchis. Trupul sau va fi depus luni, la ora 11, in foaierul teatrului Nottara. Tot luni va fi inmormantat la cimitirul Ghencea.
Mesajele actorilor dupa moartea lui George Alexandru
Actorul Ion Haiduc a declarat pentru AGERPRES ca George Alexandru a fost un mare actor, un talent exceptional.
"Atunci cand cineva din autoritati ii atragea atentia sa nu mai rada, el spunea asa: Daca imi luati rasul, in ziua in care imi veti lua rasul, eu voi muri. Iata ca a venit o boala necrutatoare, i-a luat rasul. A fost cel mai vesel actor pe care l-am cunoscut, un mare actor, un talent exceptional, un foarte bun coleg, generos partener, nu am decat cuvinte de mare lauda despre el si un imens regret pentru disparitia fulgeratoare. Transmit familiei condoleante, atat parintilor, cat si fratelui sau, sotiei sale si prietenilor apropiati. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a afirmat Ion Haiduc.
Actorul Cristian Sofron a spus ca a fost si nasul de casatorie al lui George Alexandru, iar o mare parte din viata sa a fost legata de acesta.
"Pe langa faptul ca am fost colegi, eram si nasul lor de casatorie. Pentru mine este o tragedie ce se intampla, o mare parte din viata mea, din tineretea mea, a fost legata de George. A murit o parte din mine, e ceva care nu se va mai putea intoarce, nu am sa mai pot rade cum am ras si nu am sa mai pot trai cum am trait. In afara de copiii mei, de familia mea, George a insemnat enorm pentru mine si va insemna in continuare. Nu pot uita ca el a debutat, practic, alaturi de mine. Mai glumeam cateodata si spunea ca, in filmul lui Sergiu Nicolaescu in care el debuta, "Noi cei din linia Intai", in gluma spunea ca i-am fost un fel de mentor. Sunt atatia zeci de ani, deci o viata, in care am fost impreuna si la bine si la rau", a spus Cristian Sofron.
Mostenirea lasata de George Alexandru
Nascut in Bucuresti, George Alexandru a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, specializarea actorie. In primul an, i-a avut profesori pe Amza Pellea si Dan Micu, iar in urmatorii ani de studentie a lucrat sub indrumarea lui Gelu Colceag si Ion Cojar.
La Teatrul Nottara, George Alexandru a urcat pe scena in 1985, cand era inca student. A aparut in spectacolele semnate de Ion Cojari Alexandru Dabija (Olelie; Vanatorii, de Fanus Neagu, respectiv Scapino, de J.B.P. Molière).
Totusi, debutul pe o scena profesionista bucuresteana s-a petrecut in 1982, la Teatrul Foarte Mic, in montarea lui Cristian Hadji-Culea, Nu pot sa dorm, de Ion Brad.
La Studioul Casandra al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, a aparut in numeroase productii, printre care: Miorita, de Valeriu Anania, regia: Mihai Malaimare (1986); Opera de trei parale, de Bertolt Brecht, regia: Ion Cojar (1986); D’ale Carnavalului, de I.L. Caragiale, regia: Dana Dima (1986); Peer Gynt, de Henrik Ibsen, regia: Stefan Iordanescu (1985); Rosenkrantz si Guildenstern, de Tom Stoppard, regia: Radu Baiesu (1985).
Timp de doi ani, a fost in trupa Teatrului de Stat V.I. Popa din Barlad, unde a lucrat la doua spectacole semnate de Cristian Nacu (1987): Intriga si iubire, de Friedrich Schiller si Ramane pe joi, de Eugenia Busuioceanu, precum si Fluturi de noapte, de Dinu Grigorescu, regia: Bogdan Ulmu (1986).
La Teatrul Nottara a fost prezent pe afis, practic neintrerupt, din anul 1987, unde a aparut in spectacole precum True West, de Sam Shepard, regia: Alexandru Mazgareanu (2010); Jocul dragostei si al mortii, de Romain Rolland, regia: Lucian Giurchescu (2004); Capul de ratoi, de George Ciprian, regia: Razvan Dinca (2004); Romeo si Jeannette, de Jean Anouilh, regia: Claudiu Goga (2002); Titanic Vals, de Tudor Musatescu, regia: Dinu Cernescu (2002); Vino la pod, iubita mea! de Gabor Kiszely, regia: Alexandru Repan (2001); O noapte furtunoasa, de I.L.Caragiale, regia: Dan Micu (1996); Thomas Becket, de Jean Anouilh, regia: Alexandru Repan (1995); Revizorul, de N. Gogol, regia: Mircea Cornisteanu (1995).