ADMITERE FACULTATE 2013 - EDU.RO: Lista specializarilor "lichidate" din lipsa de studenti

Ultimul update: Sambata 20 Iulie 2013 07:05
Data publicarii: Miercuri 17 Iulie 2013 14:21
Categorie: Social

ADMITERE FACULTATE 2013 - EDU.RO. Peste 20 de programe de licenta de la institutii de invatamant superior din Capitala sunt propuse sa intre in lichidare incepand cu anul universitar 2013-2014, pentru acestea urmand sa nu se mai organizeze admitere.

Descarca de la finalul articolului lista Specializarilor / programelor de studii universitare care intra in lichidare incepand cu anul universitar 2013-2014.

ADMITERE FACULTATE 2013 - EDU.RO - Ministrul delegat pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca 183 de specializari din 37 de institutii de invatamant superior din tara sunt propuse sa intre in lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

Potrivit documentului elaborat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) in acest sens, masura ar urma sa afecteze cinci institutii de invatamant superior din Capitala si una din judetul Ilfov.

FACULTATI LICHIDATE IN BUCURESTI - Astfel, la Universitatea Politehnica, ar urma sa intre in lichidare un program de licenta, de invatamant cu frecventa (IF), denumit Ingineria prelucrarii materialelor polimerice, textile si compozite, la Facultatea de Inginerie Mecanica si Megatronica.

In schimb, la Universitatea Bucuresti sunt propuse sa intre in lichidare 15 specializari, atat la forma de invatamant cu frecventa, cat si la invatamant cu frecventa redusa (IFR) si invatamant la distanta (ID).

Programele cu frecventa avute in vedere sunt la Facultatea de Chimie - Chimie in limba engleza, Facultatea de Fizica - Fizica in limba franceza, Facultatea de Matematica si Informatica - Matematica in limba franceza, Matematici aplicate in limba engleza, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - Pedagogia invatamantului primar si prescolar la Crevedia si Facultatea de Litere - Asistenta manageriala si secretariat la Crevedia.

In ceea ce priveste programele de studii IFR si ID ce umeaza sa intre in lichidare, acestea sunt la Facultatea de Administratie si Afaceri - Administratie publica, Facultatea de Geografie - Geografie, Geografia turismului si Geografia mediului, Facultatea de Matematica si Informatica - Tehnologia informatiei si Matematica informatica, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - Psihologie.

La Academia Tehnica Militara din Bucuresti intra in lichidare patru specializari de studii cu frecventa de la Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament - Instalatii pentru constructii, Chimie militara, Cai ferate, drumuri si poduri si Masini si utilaje de geniu.

La Universitatea "Spiru Haret" intra in lichidare doua specializari: la Facultatea de Drept si Administratie Publica din Constanta - Administratie publica (IF) si la Facultatea de Stiinte Economice din Blaj - Finante si banci (IFR).

Doua programe, cu frecventa, intra in lichidare si la Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea" din Bucuresti, la Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative - Economia mediului si Economie si afaceri internationale.

De asemenea, la Institutul Teologic Adventist din Cernica (judetul Ilfov), intra in lichidare doua programe - Limba si literatura romana si Teologie adventista didactica, ambele cu frecventa.

FACULTATI LICHIDATE IN CLUJ - La Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca sunt vizate sapte specializari, dintre care numai una la ID - Filosofie (in limba maghiara), la Facultatea de Istorie si Filosofie, iar restul la IF, la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica - Ingineria si protectia mediului in industria chimica si petrochimica, Inginerie economica in industria chimica si de materiale si Chimia mediului, Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului - Ingineria sistemelor biotehnice si ecologice (in limba maghiara, la Sfantu Gheorghe) si Ingineria sistemelor biotehnice si ecologice (la Sfantu Gheorghe) si Facultatea de Istorie si Filosofie - Management (la Bistrita).

Tot la Cluj-Napoca sunt vizate si specializari de la Universitatea Tehnica (opt programe, dintre care sase la IF) si Universitatea de Arta si Design (patru programe, toate la IF).

FACULTATI LICHIDATE IN IASI - La Iasi sunt avute in vedere doua specializari de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" - Educatie fizica si sportiva (IFR) si Filosofie (ID).

FACULTATI LICHIDATE IN TIMISOARA - Si la Universitatea de Vest din Timisoara sunt avute in vedere sase specializari, dintre care patru la IF, precum Biochimie tehnologica, Politie locala si Antropologie, iar la Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" urmeaza sa intre in lichidare programele Laborator clinic si Asistenta dentara, ambele la IF.

FACULTATI LICHIDATE IN BRASOV - La Universitatea "Transilvania" din Brasov sunt propuse sa intre in lichidare 15 programe de licenta, dintre care 14 la IF si unul ID, printre care Tehnologia constructiilor de masini (in limba franceza), Ingineria prelucrarii lemnului (in limba engleza), Informatica (in limba germana) si Mecanica fina si nanotehnologii.

FACULTATI LICHIDATE IN CONSTANTA - La Universitatea "Ovidius" din Constanta, sunt avute in vedere cinci specializari, intre care doua ale Facultatii de Medicina - Laborator clinic si Mose, patru fiind la IF.

FACULTATI LICHIDATE IN GALATI - Alte 17 specializari ce ar urma sa intre in lichidare sunt la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, 16 fiind la IF, cele mai multe la Facultatea Transfrontaliera de Stiinte Umaniste, Economice si Ingineresti (Cahul).

FACULTATI LICHIDATE IN SIBIU - La Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu sunt vizate 21 de specializari, dintre care 16 la IF, printre care Etnologie, Asistenta dentara, Moase, Horticultura si Utilaje pentru textile si pielarie.

BACALAUREAT 2013. Elevii cu media 10 vor primi cate 3.000 de lei din partea Ministerului Educatiei

BACALAUREAT 2013. Elevii cu media 10 vor primi cate 3.000 de lei din partea Ministerului Educatiei

florentina ene

Tânăra rănită după ce s-a dat cu tiroliana: "M-au lăsat acolo şi au fugit”

Ziua cânepii, sărbătorită într-un sat din Albă. Cum se fac costumele tradiţionale

Avram Iancu continuă aventura de a străbate înot Dunărea de la izvor la vărsare

Muzeul George Enescu

De nu a fost restaurat Muzeul ”George Enescu”, deși statul a primt 7 mil. euro de la BE

Novacul afumat din Ţară Bârsei face profit după certificarea europeană. Recomandarea bucătarului

Noul sediu al Serviciului de Paşapoarte, din mall-ul Plaza România, va fi deschis de luni, de la ora 8.30