Explozii uriase in China. Momentul tragediei a fost filmat de o camera aflata la bordul unei masini. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Mai multe explozii au declansat infernul miercuri seara, intr-un cartier din Tianjin, din nordul Chinei. Cel putin 50 oameni au murit si aproximativ 700 au fost raniti.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Sumarul evenimentelor:

Momentul exploziei a fost filmat
►Doua explozii uriase s-au produs miercuri intr-un depozit de produse inflamabile din orasul-port Tianjin, din China
►Cel putin 50 persoane au murit, iar peste 700 au fost ranite
►12 pompieri au murit, in timp de 36 sunt dati disparuti
►Tianjin este o baza majora pentru petrochimie, rafinarie si alte industrii

UPDATE 20.00 China va trimite in nordul orasului Tianjin o echipa de militari specializati in manevrarea chimicalelor pentru a investiga daca au avut loc scurgeri de substante periculoase in urma exploziilor de miercuri.

Citește și
Nigeria
Cel putin 47 de morti si 50 de raniti intr-o explozie din Nigeria. Atacul ar apartine gruparii teroriste Boko Haram
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

UPDATE 17:00 O noua inregistrare, realizata de o drona, ofera imagini de ansamblu, de sus, de la locul exploziei. O zona uriasa arata ca dupa un razboi, cu nori imensi de fum care acopera cerul


UPDATE 16:00
Departamentul de Stat American a prezentat condoleante familiilor victimelor. Mesajul a fost facut public si pe reteaua de socializare Twitter.


UPDATE 15:00 Un video aparut pe internet surprinde exact momentul exploziei. Imaginile au fost capturate o camera mobila aflata pe bordul unei masini. Imaginile arata cat de puternica a fost prima explozie, urmata de o a doua explozie de un impact si mai mare. Efectul, ca al unui cutremur, este surprins in inregistrare: masina se ridica putin de la pamant, iar imaginea tremura. Mai m

 

UPDATE 14:40 Noul bilant al autoritatilor arata ca 50 de persoane au fost confirmate decedate, in timp de peste 700 au fost transportate la spital cu rani, dintre care 71 au rani grave, informeaza The Guardian.

UPDATE 13:00 Exploziile au fost atat de puternice, incat au fost vizibile din spatiu, detectate de sateliti. Suflul deflagratiilor a facut ravagii pe o raza de cativa kilometri in jur.

Sursa foto: Japan Meteorological Agency

Aproximativ 10.000 de cadre medicale ingrijesc ranitii in 10 spitale diferite, a declarat Zhang Yong, un oficial local.

De asemenea, patru vehicule cu 214 soldati antrenati sa gestioneze catastrofe nucleare sau chimice au fost de asemenea detasati la locul exploziei.

Intre timp, localnicii din zona direct afectat de dezastru spun ca sunt bucurosi ca au scapat cu viata.

"Este pentru prima oara cand m-am simtit atat de aproape de moarte", a spus o femeie identificata drept Huo, pentru The Guardian.

"Nu am crezut ca ceva atat de oribil s-ar putea intampla in viata reala si mai ales mie. Credeam ca astfel de lucruri se petrec doar in filme, a continuat ea.

UPDATE 10:04 Flacarile ard de 15 ore la locul exploziei. Autoritatile locale spun ca incendiul este controlat, insa operatiunea de stingere a focului este inca suspendata pana cand o echipa de experti va analiza marfa aflata in depozitele din zona si a elabora un plan de actiune.

O filmare realizata cu drona de un martor arata cat de afectata este zona de exploziile repetate.

UPDATE 8:30 Presa chineza informeaza ca 44 de persoane au fost confirmate decedate in Tianjin, o crestere masiva, fata de 17, anuntate anterior. Printre cele 44 de victime se numara 12 pompieri, informeaza The Guardian. De asemenea, noul bilant indica 520 de raniti, dintre care 66 sunt in stare grava.

De asemenea, alti 36 dintre pompierii care s-au implicat in operatiunile de stingere a focului au fost dati disparuti. Legatura cu acestia a fost pierduta dupa o puternica explozie, iar de atunci nu se stie nimic de ei.

Eforturile de stingere a flacarilor au fost suspendate din motive de securitate. Autoritatile se tem ca alte depozite din apropiere sa nu contina materiale periculoase si toxice. Oficialii nu au informat cand vor relua operatiunea de stingere a incendiului.

Deflagratiile au fost atat de puternice incat zona parea lovita de un cutremur. Exploziile s-au produs intr-un parc industrial, unde erau depozitate containere cu explozibil si au dat nastere unui incendiu urias.

Exploziile s-au produs cu o jumatate de ora inainte de miezul noptii, intr-un depozit de explozibil dintr-un parc industrial. Dupa o prima deflagratie, care a provocat un incendiu vizibil de la departare, a urmat o a doua, de sapte ori mai puternica. Apoi altele, de intensitate redusa.

Potrivit agentiei de presa Xinhua, prima explozie a avut loc in jurul orei 23.30 (16.30 GMT) cand a fost auzit un zgomot asurzitor, iar flacarile au luminat cerul, ridicand nori de praf la zeci de metri in aer. Urmatoarea explozie a avut loc 30 de secunde mai tarziu.

Biroul National pentru Cutremure a precizat ca prima explozie a fost echivalenta cu 3 tone de TNT, iar a doua cu 21 de tone de TNT.

Cel putin 17 persoane au murit, iar alte cel putin 400 sunt ranitie, dintre care 32 in stre grava, potrivit The Guardian. Imaginile au inceput sa curga pe reteaua de socializare SinaWeibo.com si pe Twitter.

O minge de foc a luminat cerul in portocaliu, iar un nor urias de fum si praf s-a raspandit in aer. Undele de soc au fost resimtite pana la 10 kilometri departare. Exploziiile au provocat panica printre localnicii care au crezut initial ca s-a produs un cutremur. Inca buimaci, oamenii au iesit in strada. S-au urcat in masini, incercand sa paraseasca zona, iar pe sosele s-au creat ambuteiaje.

Intre timp, 1000 de pompieri au fost mobilizati sa stinga incendiul. Iar principala lor misiune a fost sa opreasca inaintarea flacarilor catre alte containere cu materiale periculoase.

Suflul deflagratiilor a facut insa prapad. A avariat multe constructii aflate in apropiere. A spart geamuri si a smuls usi, iar sute de oameni au suferit rani din cauza bucatilor de sticla si a materialelor desprinse de pe cladiri.

Mai multe blocuri din apropiere au ramas fara curent electric.

"In momentul exploziei, pamantul a inceput sa se cutremure puternic, masinile din apropiere si cladirile se clatinau. S-au spart geamurile si oamenii au luat-o la fuga. Acum locuitorii au iesit pe strazi", a declarat un martor pentru media locala. Populare Chineze.

Autoritatile au deschis anchete si incearca sa afle ce a declansat haosul.

Orasul gazduieste 7,5 milioane de locuitori si reprezinta un port important, aflat la sud-est de Beijing.

Deocamdata, nu exista informatii privind cauzele tragediei.

Numarul persoanelor ranite care ajung la spital creste in mod constant, au fost desfasurate puncte mobile pentru donat sange. Echipele de salvare nu exclud ca sub ruine sa se afle inca oameni.

Agentia Xinhua noteaza ca in zona incidentului se simte un puternic miros de substante chimice, insa probele preluate din aer nu au indicat prezenta unor substante periculoase.

Sursa foto: Agerpres si Getty

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
O casa din SUA a explodat dupa ce o masina a intrat in conducta de gaz. Imaginile surprinse de o camera de bord: VIDEO
O casa din SUA a explodat dupa ce o masina a intrat in conducta de gaz. Imaginile surprinse de o camera de bord: VIDEO

Imagini dramatice de la explozia unei case din Michigan au fost filmate de camera video de la bordul unei masini de politie.
 

Cel putin 47 de morti si 50 de raniti intr-o explozie din Nigeria. Atacul ar apartine gruparii teroriste Boko Haram
Cel putin 47 de morti si 50 de raniti intr-o explozie din Nigeria. Atacul ar apartine gruparii teroriste Boko Haram

Cel putin 47 de persoane au fost ucise si 50 ranite intr-o explozie produsa marti intr-o piata din nord-estul Nigeriei, regiune vizata frecvent de gruparea islamista Boko Haram, relateaza Agerpres.

Explozie puternica intr-un atelier de sudura. Un barbat a murit, iar doi dintre cei raniti grav au fost adusi in Capitala
Explozie puternica intr-un atelier de sudura. Un barbat a murit, iar doi dintre cei raniti grav au fost adusi in Capitala

Un barbat a murit, iar alti 3, printre care si un adolescent de 16 ani, au fost raniti grav, dupa ce atelierul de sudura in care lucrau a sarit in aer.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.