Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Dupa o tura epuizanta, in care a consultat 100 de pacienti, un medic a murit subit. Care au fost ultimele sale cuvinte

Embed:

Managerul Serviciului de Ambulanta Dambovita a murit subit, in urma unei garzi epuizante la unitatea de primiri urgente a Spitalului Judetean din Targoviste.

In cele 12 de ore de munca neintrerupta, doctorul a consultat aproape o suta de pacienti. Ajuns acasa, barbatul de 62 de ani a mai apucat sa spuna doar ca se simte sfarsit, apoi s-a prabusit. Colegii lui, chemati de urgenta, nu l-au mai putut salva.

Doctorul Silviu Gotea a lucrat zeci de ani in sistemul de urgenta. A fost mai intai medic la Ambulanta Dambovita, apoi a devenit managerul unitatii. In paralel, facea garzi la urgenta Spitalului Judetean din Targoviste si la spitalul din Gaiesti, unde e criza mare de medici.

Ultima saptamana a fost epuizanta pentru el. A lucrat toata noaptea de Ajun, apoi a revenit in garda a doua zi de Craciun, cand urgentele s-au succedat fara intrerupere. La scurt timp dupa ce a ajuns acasa, medicul s-a plans sotiei ca se simte foarte obosit, apoi s-a prabusit in baie.

Elena Firoiu purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Targoviste: "A terminat serviciul de garda, s-a dus acasa si a murit. Au fost 309 de prezentari in cursul celor trei zile de Craciun. In conditiile in care mai avem nevoie de inca 17 medici, la departamentul de urgenta, va dati seama cata suprasolicitrare trebuie sa indure, sa suporte un medic care trebuie sa salveze viata tuturor."

Spitalul judetean Dambovita are doar 7 medici de urgenta, care muncesc cat pentru 24. Atatea posturi prevede organigrama, dar n-are cine sa le ocupe.

Mihai Popa medic UPU Spitalul Judetean Targoviste: "Avem foarte multe prezentari zi de zi. Din pacate, acum ne-am si imputinat, dupa decesul doctorului Gotea am ramas numai 7 doctori. Au fost peste 250 de prezentari. A fost un bun coleg, un foarte bun prieten, o sa-l regretam enorm."

Medicul Silviu Gotea suferea de hipertensiune, iar stresul si efortul prelungit i-au agravat boala, spun colegii lui de la ambulanta, care l-au condus marti pe ultimul drum.

Mihaela Ciobanu asistent medical Ambulanta Dambovita: "Suntem in stare de soc tot serviciul de ambulanta. Un om pe care il puneai la rana. A spus familiei ca a avut o garda foarte grea pe 26 decembrie. In serviciul de urgenta, tot timpul este mult stres si mult de munca."

Managerul ambulantei Dambovita a fost inmormantat in cimitirul din satul natal, langa Targoviste.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 29 Decembrie 2015
Citeste mai multe despre: deces, spital, epuizare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed