Nou dosar penal deschis de DNA, in urma investigatiei Rise Project. Bombonica Dragnea, audiata

×
Codul embed a fost copiat

DNA a deschis un nou dosar in care a fost inceputa urmarirea penala "in rem" pentru infractiuni de coruptie, "in legatura cu alte aspecte" continute in investigatia jurnalistica publicata de Rise Project.

Procurorii nu au facut public niciun nume, dar platforma online vorbeste despre Liviu Dragnea.

"La data de 10 iulie 2017, procurorii anticoruptie s-au sesizat din oficiu in legatura cu alte aspecte continute in investigatia jurnalistica, publicata la data de 6 iulie 2017 (altele decat cele precizate in comunicatul nr. 690/VIII/3/7 iulie 2017), existand indicii cu privire la savarsirea unor infractiuni asimilate coruptiei", spune DNA.

DNA mai precizeaza ca in acest moment este inceputa urmarirea penala doar cu privire la fapta (“in rem”).

"Aceasta etapa nu are caracterul formularii unor acuzatii impotriva unei persoane, ci are doar semnificatia instituirii cadrului procesual in care se pot strange primele probe cu privire la o anumita fapta", adauga DNA.

Citește și
liviu dragnea inquam
Dragnea: Ancheta DNA nu are nicio legatura cu mine, eu nu am afaceri in Brazilia; totul pleaca de la George Soros
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, a fost, marti, la Directia Nationala Anticoruptie, surse judiciare afirmand ca a fost chemata pentru a fi audiata ca martor in dosarul deschis de procurori in februarie 2016 in urma investigatiilor Rise Project vizandu-l pe liderul PSD.

Fosta sotie a lui Dragnea ar fi fost audiata ca martor in dosarul penal deschis "in rem" pentru fapte de coruptie.

Maria Vasii, avocata lui Liviu Drangea: "Sotia domnului Dragnea a fost intrebata astazi despre trei tranzactii. Este vorba despre tranzactii imobiliare pe care le-a avut cu Costel Comana."

Pe de alta parte, in apararea clientului sau, avocata Maria Vasii sustine ca liderul PSD nu are nicio legatura cu dezvaluirile facute de jurnalistii Rise Project si sustine ca acestia ar fi angajat o firma de detectivi din Anglia care sa il fileze pe Liviu Dragnea.

Maria Vasii, avocata lui Liviu Drangea: "Domnul Dragnea primeste multe notificari, mesaje pe telefon. A fost informat ca a fost angajata o firma de catre Rise Project, o firma de detectivi din Anglia care sa il urmareasca."

Jurnalistii insa au negat informatia lansata de avocata liderului PSD.

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Directiei Generale de Protectie Interna, intitulat "Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman", care descrie o "retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale.

In acest document, Dragnea este prezentat drept "detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”. Rise Project a scris ca raportul, care in prezent s-ar afla in arhiva DGPI, vorbeste despre afacerile cu bani publici ale gruparii, despre zeci de licitatii, despre controlul real al firmei Tel Drum, lucrari fictive, donatii suspecte la partid, cercuri relationale si de influenta.

Vineri, DNA a anuntat ca ”o parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul directiei. Dosarul a fost constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii dispunand in 19 februarie inceperea urmaririi penale in rem pentru infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei.

Totodata, DNA preciza ca dupa inceperea urmaririi penale au fost solicitate informatii inclusiv de la autoritatile din Brazilia.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins, luni, informatiile prezentate de Rise Project privind legaturile sale cu firma Tel Drum, afirmand ca nu are actiuni la purtator si nici nu se afla "in spatele" ei, fapt demonstrat de mai multe dosare deschise si in cazul carora a fost dispusa neinceperea urmaririi penale.

Liviu Dragnea a contestat si informatiile privind afacerile sale in Brazilia.

"N-am ascuns niciodata ca am mers in aceasta tara. Am avut indrazneala sa merg si in alte tari. Nici lucrul asta nu l-am ascuns. N-am transferat bani in Brazilia, n-am transferat bani in nicio alta tara. N-am facut afaceri in Brazilia si nu am afaceri in Brazilia si nici in alta tara", a spus seful PSD.

De asemenea, Dragnea a sustinut ca totul a pornit de la George Soros, care este, in opinia sa, "un personaj malefic”.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Dragnea respinge acuzatiile Rise Project, despre relatia cu Tel Drum:
Dragnea respinge acuzatiile Rise Project, despre relatia cu Tel Drum: "Niste minciuni scrise de niste prosti"

Presedintele PSD Liviu Dragnea a raspuns acuzatiilor jurnalistilor din grupul Rise Project, care au dat publicitatii o ancheta media despre o presupusa relatie financiara ascunsa a politicianului cu firma Tel Drum.

Dragnea: Ancheta DNA nu are nicio legatura cu mine, eu nu am afaceri in Brazilia; totul pleaca de la George Soros
Dragnea: Ancheta DNA nu are nicio legatura cu mine, eu nu am afaceri in Brazilia; totul pleaca de la George Soros

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca ancheta DNA privind aspecte publicate an urma investigatiei jurnalistice a Rise Project nu il vizeaza, deoarece el nu are nicio afacere in Brazilia.

Seful Fiscului NU isi da demisia. Despre verificarea de la Rise Project:
Seful Fiscului NU isi da demisia. Despre verificarea de la Rise Project: "Nu ne facem calendarul in functie de politicieni"

Controlul ANAF la sediul Rise Project a reusit sa faca ca materialul de presa privind presupusele legaturi intre Liviu Dragnea si DGPI sa starneasca o adevarata furtuna pe scena politica.

Recomandări
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.