A suferit un atac cerebral la nici 2 ore de la externare. Medicii care au consultat-o initial au refuzat sa o interneze

Ultima actualizare: 14-07-2017 00:40
ambulanta

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Vaslui a declansat o ancheta interna in cazul unei paciente de 62 de ani.

Femeia a revenit cu ambulanta la unitatea medicala in stare grava, cu accident vascular cerebral suferit in strada, la mai putin de doua ore dupa ce medicii au diagnosticat-o cu constipatie, cefalee si parestezii si au refuzat sa o interneze.

O femeie de 62 de ani, din localitatea Doagele, se afla in stare critica la SJU Vaslui, dupa ce a suferit un atac vascular cerebral pe o strada din municipiul Vaslui, la scurt timp dupa ce medicii de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) au trimis-o acasa.

Potrivit reprezentantilor SJU Vaslui, femeia a ajuns la unitatea medicala cu ambulanta la ora 4.00, fiind diagnosticata cu cefalee, constipatie si parestezii.

Medicii de la UPU au stabilizat-o si, dupa aplicarea tratamentului de rigoare, i-au prescris o reteta ca apoi, la ora 10.00, pacienta sa paraseasca unitatea medicala.

Insa, la mai putin de doua ore, femeia s-a prabusit din picioare pe o strada din municipiul Vaslui, de unde a fost luata de o ambulanta si transportata la acelasi spital.

In urma investigatiilor, medicii au diagnosticat-o cu accident cerebral vascular, fiind internata in Sectia de Neurologie.

Starea femeii s-a agravat astfel incat s-a impus transferul la Sectia Anestezie Terapie Intensiva, unde este intubata, medicii fiind rezervati in privinta sanselor de supravietuire.

”In momentul de fata facem o cercetare administrativa si disciplinara pentru a vedea daca s-au respectat protocoalele in cazul pacientei de 62 de ani. Nu stim daca acel accident vascular cerebral putea fi prevazut, acest aspect urmand a fi stabilit in urma anchetei”, a declarat, marti, pentru News.ro, managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

La randul lor, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Vaslui au inceput propriile verificari in acest caz in care rudele femeii de 62 de ani acuza cadrele medicale de neglijenta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO