Decizie fara precedent luata de o instanta din Romania. Pedeapsa primita de doi barbati care au ucis cu sadism patru caini

Ultimul update: Joi 26 Februarie 2015 06:50
Data publicarii: Luni 23 Februarie 2015 18:08
Categorie: Actualitate

Doi barbati au fost condamnati la inchisoare cu suspendare pentru uciderea a 4 caini, in 2011, la Iasi.

Decizia nu este definitiva si a fost deja contestata de stapanul unuia dintre catei. Suspectii au haituit animalele pe ulita plina de oameni, apoi le-au impuscat fara mila.

Un an si jumatate, atat avea Hachi, un frumos exemplar din rasa japoneza Akita Inu, cand a fost ucis. In noiembrie 2011, cadavrul lui plin de alice a fost gasit la doar cativa metri de casa, in comuna Scobinti, din judetul Iasi. Stapanul lui si-a promis ca nu va avea liniste pana cand cei care l-au impuscat nu vor plati pentru violenta lor.

Emanuel Todica, stapanul cainelui: "Sa speram ca acest episod nedorit de ambele parti va fi ca un semnal de alarma, asa ca in viitor persoane care fac asemenea gesturi sa se gandeasca de doua ori pentru ca nu pot ramane toate actiunile neplatite."

O soarta si mai cruda a avut Nick, un pechinez de 6 ani. Acesta a fost impuscat si strivit apoi cu masina.

"Mi-a haituit catelul din fata bisericii si apoi l-a fugarit pe o bucata de teren pe care sunt proprietar unde mi l-a ucis cu doua focuri de arma", spunea Eugen Penciuc, stapanul cainelui, in urma cu patru ani.

Patru animale au fost ucise in total, in acea zi. Cei care au tras - patronul unei firme de transport si un paznic de vanatoare - n-au tinut cont ca pe ulita se aflau si copii.

Iulian Ponor, paznicul de vanatoare inculpat: "Cum sa fiu eu vinovat cand mie mi-a dat o pusca sa fac combaterea daunatorilor. Caprioare, fazani, tot ce este ii protejam de cainii hoinari. Nu le-am spus sa-si ia cainii, dar cateii faceau deranj in localitate."

Patronul firmei de transport a fost condamnat la un an si 11 luni de inchisoare cu suspendare, iar paznicul la 2 ani si 3 luni, tot cu suspendare. Sentinta nu este insa definitiva si a fost deja contestata de unul dintre stapanii cainilor care cere o pedeapsa mai dura pentru cei doi care au dat dovada de sadism.

Cu greu si-au dat seama ca sub mormanul de blana incalcita se ascundeau doi caini. Cum arata dupa ce au fost spalati si tunsi

Cu greu si-au dat seama ca sub mormanul de blana incalcita se ascundeau doi caini. Cum arata dupa ce au fost spalati si tunsi

turista

Operațiune de salvare la cota 2.300, în Făgăraș. Ce a pățit o turistă

Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti

25 de sirieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi la frontieră. Unde voiau să ajungă

acc a2

Blocaj pe A2, după ce un șofer băut a intrat în două autovehicule

Tânără de 23 de ani, la spital, după ce s-a rănit în timp ce se dădea pe tiroliană

Reglementările care i-ar putea lăsa fără bunuri pe cei care se îmbogăţesc prin fraude