Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cepoi: Sper ca pana saptamana viitoare sa fie deblocate posturile din sistemul sanitar

Medici

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a afirmat, joi, la Constanta, ca pana saptamana viitoare ar putea fi deblocate posturile din sistemul sanitar, spunand ca spera sa treaca "de barajul Ministerului de Finante", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Deblocarea de posturi este o problema nationala. Eu ma straduiesc de vreo trei-patru luni de cand sunt in minister sa rezolv aceata problema. Sper sa o rezolv pana saptamana viitoare, am niste promisiuni si sper sa trec de barajul Ministerului de Finante", a declarat Cepoi, la Constanta, unde a participat la inaugurarea Sectiei de Oncologie a Spitalului Judetean, care a fost modernizata cu fonduri de la Ministerul Sanatatii.

Cepoi a mai spus ca si alte spitale din tara au nevoie de bani pentru renovarea diferitelor sectii, dar ca trebuie sa existe anumite prioritati si ca este importanta si implicarea autoritatilor locale in dezvoltarea acestor proiecte.

"In toata tara este o nevoie mare de renovare, dar trebuie sa existe niste prioritati si acestea trebuie sa fie in functie de interesul local si aici constat ca interesul local este unul important. Unul dintre criteriile pe baza carora se aloca banii este si acesta - contributia cu care vine partea locala", a explicat ministrul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, spunea, intr-un interviu acordat marti MEDIAFAX, ca in cel mult doua saptamani 11.000 de posturi vor fi deblocate in sistemul sanitar, 50-60 la suta pentru asistente medicale si aproximativ 25 la suta pentru medici.

Posturile in sanatate au fost blocate din 1 ianuarie 2009, iar de atunci numarul angajatilor a scazut continuu, multi dintre acestia solicitand iesirea din sistem. Managerii spitalelor au atras atentia in repetate randuri asupra faptului ca, din cauza blocarii posturilor, o asistenta medicala trebuie sa se ocupe de multi pacienti si nu poate face fata solicitarilor.

 

Sursa: Mediafax, Data publicarii: 17 Mai 2012
Citeste mai multe despre: Vasile Cepoi, Ministerul Sanatatii, angajari,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed