"Nu mai e vrednic de haina preoteasca". Ce spun superiorii despre preotul Pomohaci, inregistrat in timp ce seducea un baiat

×
Codul embed a fost copiat

"Nu mai este vrednic de haina preoteasca" si nici "sa slujeasca la masa Sfantului Altar''. Asta spun superiorii despre preotul si cantaretul de muzica populara Cristian Pomohaci.

Mai mult decat atat, pentru ca NU ar fi la prima abatere grava, barbatului i s-ar fi intocmit dosarul de caterisire. Cristian Pomohaci a fost inregistrat in timp ce incerca sa seduca un baiat. 

"Facem sex, te platesc pentru sex! Daca intre noi o sa fie o relatie de prietenie, atunci eu stiu ce am de facut, deci nu o sa trebuiasca sa imi ceri tu sau sa trebuiasca sa ma cauti tu, ca stiu eu ce am de facut pentru tine!"

Aceste discutii fara perderea dintre preotul Cristian Pomohaci si un baiat de 17 ani au starnit o furtuna la Arhiepiscopie.

Pe parcursul discutiei preotul insista ca destinul i-a adus impreuna. Parintelui ii place sa isi aminteasca de prima lor intalnire. S-a intamplat pe strada, in fata unui spital.

Citește și
preot
Cadelnita electronica si altarul cu telecomanda. Cum au reactionat enoriasii Catedralei din Jibou la tehnologie
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

In trecut slujitorul domnului a fost acuzat ca practica exorcismul si a fost trimis la Manastirea Afteia, ca sa se caiasca. Sefilor nu le-a placut nici ca este cantaret, insa de fiecare data l-au iertat. Acum au recunoscut insa ca i-au intocmit dosarul de caterisire.

AUDIO. Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia cerceteaza o serie de acuzatii de coruptie sexuala aduse preotului Cristian Pomohaci, care este si interpret de muzica populara si care slujeste intr-o comuna din judetul Mures.

Acesta este acuzat ca i-ar fi propus unui adolescent de 17 ani sa intretina relatii sexuale, o inregistrare cu o presupusa discutie intre acesta si baiat fiind postata pe internet.

Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat dupa ce pe internet a aparut o inregistrare audio de aproximativ 22 de minute care ar fi o posibila discutie intre preotul Cristian Pomohaci, care este si un cunoscut interpret de muzica populara, si un adolescent de 17 ani caruia preotul i-ar face avansuri sexuale si i-ar propune sa intretina raporturi sexuale in schimbul promisiunii unor sume de bani.

In inregistrarea respectiva, un barbat, care se presupune ca ar fi preotul Pomohaci, vorbeste cu un tanar caruia ii spune ca este "prea sensibil”, ca este "un barbat frumos” si ii cere sa ii arate organul sexual pe care il denumeste "ciocan” dar totodata ii propune sa intretina relatii sexuale cu promisiune ca va fi "remunerat” pentru asta.

Cazul a fost preluat de presa locala, dar si pe retele de socializare astfel incat Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia s-a sesizat si a deschis o ancheta interna verificand daca acuzatiile care i se aduc preotului Cristian Pomohaci sunt reale si anuntand ca doreste sa ia masuri in acest caz.

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Irineu, a transmis public, sambata, un punct de vedere in care precizeaza ca Cristian Pomohaci risca caterisirea, precizand ca preotul a mai fost iertat in urma cu aproximativ patru ani pentru alte abateri oferindu-i-se insa atunci o sansa pentru a se indrepta.

"Eu sunt tare suparat pe acest preot care imi produce suferinta de mai mult de patru ani. El are foarte multe abateri si, desi a promis ca se indreapta, nu s-a tinut de cuvant. Aveam dosarul pregatit pentru caterisirea lui Pomohaci, dar nu ne-am grabit pentru ca am crezut ca se indreapta. Ce a facut el, ma refer auzind inregistrarea, este un mare pacat, foarte mare pacat. Un preot care face asa ceva se face vinovat de cadere din har si nu mai este vrednic de haina preoteasca si sa slujeasca la masa Sfantului Altar sau sa invoce Duhul Sfant”, a transmis IPS Irineu.

Preotul Cristian Pomohaci este paroh in localitate Mosuni, din judetul Mures, preotul fiind extrem de cunoscut mai ales ca interpret de folclor si cantece religioase. El a fost acuzat si de practici neacceptate de Biserica Ortodoxa precum exorcizarea, iar in 2013 preotul a primit canon sa mearga o perioada la Manastirea Afteia pentru a se cai pentru faptele sale.

Practic la acea data Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia i-a dat o pedeapsa religioasa preotului si un ultim avertisment, fiind totodata pus sa aleaga intre preotie si aparitiile in showbiz. La acea data, potrivit reprezentantilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, s-a luat in calcul si masura drastica de caterisire (excludere din preotie si interzicerea dreptului de a sluji - n.r.) a lui Cristian Pomohaci daca nu se va indrepta.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Preot, vedeta de muzica populara, inregistrat facandu-i avansuri sexuale unui minor.
Preot, vedeta de muzica populara, inregistrat facandu-i avansuri sexuale unui minor. "Te iubesc! Te platesc pentru sex!"

Scandal urias in sanul Bisericii Ortodoxe Romane. Un preot si cantaret de muzica populara a intrat in vizorul superiorilor, dupa ce o inregistrare audio in care ii face avansuri sexuale unui minor a devenit publica.

Cadelnita electronica si altarul cu telecomanda. Cum au reactionat enoriasii Catedralei din Jibou la tehnologie
Cadelnita electronica si altarul cu telecomanda. Cum au reactionat enoriasii Catedralei din Jibou la tehnologie

Preotul Catedralei din Jibou, Salaj, a decis sa includa lacasul de cult in era tehnologiei, asa ca foloseste o cadelnita electronica, prevazuta cu leduri, deschide usile altarului cu telecomanda si a programat ca la ora exacta sa bata clopotele.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.