Ambasadorul SUA la Bucuresti: "2016 ar putea fi un an hotarator pentru Romania". Ponta: "Sunt de acord cu ce a spus"

Hans G. Klemm

Romania trebuie sa rupa cercul influentei politice asupra deciziilor economice, a declarat, marti, ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, in cadrul conferintei "The Case for Investing in Romania", organizata de Camera de Comert Americana in Romania.

"In anul 2016 vor avea loc doua serii de alegeri. Acesta ar putea fi si un an hotarator pentru Romania. Fac apel la liderii romani sa dea un exemplu pentru viitor: sa lase la o parte preocuparile politice pe termen scurt si sa se concentreze asupra binelui tarii pe termen lung in adoptarea de legislatie noua sau revizuirea legislatiei existente; sa inceteze sa se amestece in administrarea companiilor de stat in scopul obtinerii de beneficii politice si sa le permita acestora sa isi desfasoare activitatea in conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel incat toti romanii sa se bucure de efectele benefice", a afirmat ambasadorul SUA, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, pentru ca securitatea, democratia si prosperitatea sa se dezvolte pe termen lung, Guvernul si Parlamentul trebuie sa continue reformele menite sa garanteze dezvoltarea sustenabila si maturizarea statului de drept.

"Asigurarea si mentinerea increderii investitorilor sunt esentiale pentru atragerea de noi investitii si extinderea celor existente. Pentru ca acest lucru sa se realizeze, statul trebuie sa se dovedeasca un partener de incredere pentru toti investitorii, atat in ce priveste politicile elaborate, cat si in tratamentul acordat companiilor. Dat fiind faptul ca regimul sau de reglementare nu este inca unul coerent, bazat pe o viziune pe termen lung, Romania trebuie sa raspunda la aceasta provocare adoptand si punand in aplicare transparent, previzibil si stabil reglementarile sale. Imbunatatirea si angajamentul continuu fata de organizarea de consultari cu toti partenerii de dialog ar fi benefice tuturor", a mai spus Klemm.

Klemm: Guvernul ar trebui sa progreseze in realizarea de consultari transparente pentru toate schimbarile legislative

Citește și
Hans Klemm
Noul ambasador al SUA in Romania s-a intalnit cu presedintii Parlamentului. Problema imigrantilor, pe agenda de discutii
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Guvernul ar trebui sa progreseze in realizarea de consultari transparente pentru toate schimbarile legislative preconizate, a declarat marti, ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, in cadrul conferintei "The Case for Investing in Romania", organizata de Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania).

"Guvernul si-a semnalat angajamentul fata de transparenta decizionala. Ar trebui sa progreseze in realizarea de consultari transparente pentru toate schimbarile legislative preconizate. Consultarile de substanta vor duce la un echilibru intre nevoile bugetare pe termen scurt si masurile de protectie sociala pe de o parte, si obiectivul central de a asigura conditii pentru investitiile de care Romania are nevoie pentru a avea o crestere economica sustenabila", a spus Klemm.

Potrivit acestuia, investitorii vor fi reticenti sa investeasca sau sa-si extinda investitiile daca nu simt ca vocea lor este ascultata si ca, in luarea deciziilor, Guvernul si Parlamentul iau in considerare efectul deciziilor lor asupra investitiilor.

"Reforme sunt posibile in economiile tuturor tarilor, iar Romania nu face exceptie. Ea are nevoie de reforme structurale, puse in aplicare ferm si simplu, reforme care vor spori participarea pe piata muncii, vor reduce barierele legislative, vor incuraja dezvoltarea antreprenoriatului si vor deschide sectoarele economiei pentru o mai mare competitie internationala si investitii sporite. Aceste reforme includ imbunatatirea infrastructurii, sporirea capacitatii tehnice si administrative a administratiei fiscale si publice si privatizarea companiilor de stat prin oferte publice initiale. Pe termen lung, aceste reforme vor genera mult necesara crestere economica sustenabila si oportunitati crescute pentru toti romanii", a mai afirmat ambasadorul SUA.

Ponta: Sunt de acord cu ce a spus ambasadorul SUA; anul viitor nu ma ocup de campanii electorale

Premierul Victor Ponta a afirmat, marti, ca anul viitor nu se va ocupa de campanii electorale, ci de guvernare.

"Am vazut exact ce a zis domnul ambasador si sunt cu totul de acord. Eu anul viitor nu ma ocup de campanii electorale, eu ma ocup doar de guvernare, exact cum a spus domnul ambasador si este un lucru foarte bun", a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Romania trebuie sa rupa cercul influentei politice asupra deciziilor economice, a declarat, marti, ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, la o conferinta organizata de Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania).

"In anul 2016, vor avea loc doua serii de alegeri. Acesta ar putea fi si un an hotarator pentru Romania. Fac apel la liderii romani sa dea un exemplu pentru viitor: sa lase la o parte preocuparile politice pe termen scurt si sa se concentreze asupra binelui tarii pe termen lung in adoptarea de legislatie noua sau revizuirea legislatiei existente; sa inceteze sa se amestece in administrarea companiilor de stat in scopul obtinerii de beneficii politice si sa le permita acestora sa isi desfasoare activitatea in conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel incat toti romanii sa se bucure de efectele benefice", a afirmat ambasadorul SUA.

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Noul ambasador al SUA Hans Klemm, intalnire cu Victor Ponta, la Palatul Victoria. Mesajul premierului pe Facebook:
Noul ambasador al SUA Hans Klemm, intalnire cu Victor Ponta, la Palatul Victoria. Mesajul premierului pe Facebook: "Welcome!"

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a sosit miercuri dimineata, la Palatul Victoria, la o intalnire cu premierul Victor Ponta.

Noul ambasador al SUA in Romania s-a intalnit cu presedintii Parlamentului. Problema imigrantilor, pe agenda de discutii
Noul ambasador al SUA in Romania s-a intalnit cu presedintii Parlamentului. Problema imigrantilor, pe agenda de discutii

Hans Klemm, noul ambasador al Statelor Unite in Romania, si insarcinatul cu afaceri american, Dean Thompson, s-au intalnit cu presedintii celor doua camere ale Parlamentului.
 

Noul ambasador al SUA la Bucuresti, primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Mesajul transmis in limba romana de Hans Klemm
Noul ambasador al SUA la Bucuresti, primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Mesajul transmis in limba romana de Hans Klemm

Noul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti a fost primit in luni seara de presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Recomandări
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.